Голубці зі шпинату: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Кожен з нас напевно хоч раз у житті куштував голубці з капустяного, або навіть виноградного, листя. А як щодо шпинатного? Адже шпинат набагато легше, він швидше вариться і є цілим джерелом вітамінів. Голубці зі шпинату – відмінний спосіб урізноманітнити традиційне меню. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт цієї страви.

Інгредієнти:

  • шпинат – 400 г
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • рис – 120 г
  • шампіньйони – 7 шт.
  • яйця – 2 шт.
  • олія – 40 мл
  • сіль – 10 г
  • моцарела – 200 г
  • сметана (20%) – 125 мл
  • вода – 125 мл
  • чебрець – 3 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • карі – 6 г
  • зіра – 3 г
  • часник – 2 зубчики
  • кукурудзяний крохмаль – 30 г

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте начинку: відваріть рис до напівготовності у воді з сіллю та відкиньте на сито.
  2. Обсмажте на олії до м’якості кубики цибулі та натерту моркву. Додайте подрібнені гриби, смажте 5 хв. Потім викладіть рис, приправте сіллю, перцем та зірою, смажте ще 3 хв. Перекладіть начинку в миску холонути, потім додайте яйця.
  3. Для заливки – сметану з‘єднайте з кукурудзяним крохмалем, водою, карі та вичавленим часником. Натріть на дрібній тертці моцарелу і покладіть до сметани зі спеціями половину сиру.
  4. Шпинат викладіть на сито, полийте окропом та просушіть. Сформуйте голубці: покладіть по два листки шпинату з напуском один на другий, викладіть начинку та загорніть її у листя, підібгавши його по краях.
  5. Сформовані голубці покладіть у форму, посипте чебрецем та залийте сметанною заливкою. Запікайте 15 хв. за температури 180°С. Потім посипте другою половиною натертої моцарели та поставте голубці ще на 5 хв. у духовку.

Читайте також: Ліниві голубці

Video: Голубці зі шпинату: рецепт покроково

Як приготувати голубці зі шпинату? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Рецепт супу харчо від Сергія Калініна
Як вибрати якісну згущенку?
Суп-пюре з броколі
Шпундра
Як приготувати рис для суші?
Консервовані помідори
Найпростіший рецепт варення з дині
Як вибрати солодкий кавун?
10 рецептів печива за 15 хвилин
Як заморозити малину на зиму
Як варити кукурудзу: рецепт Ігоря Місевича
Як очистити кукурудзу в качанах швидко і просто
Кукурудза запечена в духовці: рецепт покроковий
3 рецепти кукурудзи від Ігоря Місевича

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
Цукерки з яблук: рецепти приготування в домашніх умовах
что приготовить из яблок
Що приготувати з яблук: проста та смачна випічка