Голубці зі шпинату: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Кожен з нас напевно хоч раз у житті куштував голубці з капустяного, або навіть виноградного, листя. А як щодо шпинатного? Адже шпинат набагато легше, він швидше вариться і є цілим джерелом вітамінів. Голубці зі шпинату – відмінний спосіб урізноманітнити традиційне меню. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт цієї страви.

Інгредієнти:

  • шпинат – 400 г
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • рис – 120 г
  • шампіньйони – 7 шт.
  • яйця – 2 шт.
  • олія – 40 мл
  • сіль – 10 г
  • моцарела – 200 г
  • сметана (20%) – 125 мл
  • вода – 125 мл
  • чебрець – 3 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • карі – 6 г
  • зіра – 3 г
  • часник – 2 зубчики
  • кукурудзяний крохмаль – 30 г

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте начинку: відваріть рис до напівготовності у воді з сіллю та відкиньте на сито.
  2. Обсмажте на олії до м’якості кубики цибулі та натерту моркву. Додайте подрібнені гриби, смажте 5 хв. Потім викладіть рис, приправте сіллю, перцем та зірою, смажте ще 3 хв. Перекладіть начинку в миску холонути, потім додайте яйця.
  3. Для заливки – сметану з‘єднайте з кукурудзяним крохмалем, водою, карі та вичавленим часником. Натріть на дрібній тертці моцарелу і покладіть до сметани зі спеціями половину сиру.
  4. Шпинат викладіть на сито, полийте окропом та просушіть. Сформуйте голубці: покладіть по два листки шпинату з напуском один на другий, викладіть начинку та загорніть її у листя, підібгавши його по краях.
  5. Сформовані голубці покладіть у форму, посипте чебрецем та залийте сметанною заливкою. Запікайте 15 хв. за температури 180°С. Потім посипте другою половиною натертої моцарели та поставте голубці ще на 5 хв. у духовку.

Читайте також: Ліниві голубці

Video: Голубці зі шпинату: рецепт покроково

Як приготувати голубці зі шпинату? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодный соус, ягодный соус рецепт, пошаговый рецепт приготовления ягодного соуса, как приготовить ягодный соус, состав ягодного соуса
Готуємо ягідні соуси: найкращі рецепти
домашний мармелад, как приготовить домашний мармелад, рецепт приготовления мармелада, состав домашнего мармелада
Домашній мармелад із літніх фруктів та ягід: ТОП-3 рецепти