Гратен з ескалопа з картоплею: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Гратен – це традиційна французька страва, що складається із запеченої картоплі з вершковим соусом та прянощами. Ми пропонуємо подати до новорічного столу цю смачну страву з додаванням свиної корейки. Таким чином, вона стане більш поживною та ситною – і ваші гості точно не залишаться голодними. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт гратена з ескалопа з картоплею.

Інгредієнти:

  • свинина (корейка) – 600 г
  • картопля – 6 шт.
  • цибуля – 5 шт.
  • морква – 3 шт.
  • сметана (20%) – 250 мл
  • твердий сир «гауда» – 150 г
  • томатний сік – 250 мл
  • горілка – 125 мл
  • діжонська гірчиця – 120 мл
  • олія – 90 мл
  • чебрець – 18 гілочок
  • панірувальні сухарі – 90 г
  • сушений базилік – 2 г
  • мелений імбир – 3 г
  • цукор – 8 г
  • чорний мелений перець – 6 г
  • сіль – 25 г

Читайте також: Кролик по-канарськи з солоною картоплею: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Свинячу корейку наріжте та відбийте. Перекладіть у суміш томатного соку та горілки, накрийте плівкою та відправте у холодильник на 1 год.
  2. Очистіть та наріжте напівкільцями цибулю. Обсмажте 10 хв. на сковороді з олією, додавши  мелений імбир, сіль та цукор. Зніміть карамелізовану цибулю з вогню.
  3. Помиту неочищену картоплю розріжте на четвертини. Моркву почистить, наріжте брусочками та змішайте з картоплею. Додайте олію, сіль та сушений базилік. Перемішайте, залиште на 5 хв.
  4. 6 листів фольги змастіть олією, викладіть картоплю з морквою. Полийте заправкою зі сметани та діжонської гірчиці. Зверху викладіть відбите й замариноване м‘ясо. Полийте маринадом, присипте сіллю та перцем. Покладіть чебрець.
  5. Поверх викладіть карамелізовану цибулю, ще раз полийте сметанно-гірчичною заправкою, потім присипте тертим сиром. Накрийте начинку вільними краями фольги.
  6. Перекладіть «конвертики» на деко, відправте у розігріту до 180°С духовку на 40 хв. За 10 хв. до готовності розкрийте фольгу, присипте страву панірувальними сухарями. Готову страву – прикрасьте подрібненою петрушкою.

Video: Гратен з ескалопа з картоплею: рецепт покроково

Як приготувати гратен з ескалопа з картоплею? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо