Гратен з ескалопа з картоплею: рецепт приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Гратен – це традиційна французька страва, що складається із запеченої картоплі з вершковим соусом та прянощами. Ми пропонуємо подати до новорічного столу цю смачну страву з додаванням свиної корейки. Таким чином, вона стане більш поживною та ситною – і ваші гості точно не залишаться голодними. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт гратена з ескалопа з картоплею.

Інгредієнти:

  • свинина (корейка) – 600 г
  • картопля – 6 шт.
  • цибуля – 5 шт.
  • морква – 3 шт.
  • сметана (20%) – 250 мл
  • твердий сир «гауда» – 150 г
  • томатний сік – 250 мл
  • горілка – 125 мл
  • діжонська гірчиця – 120 мл
  • олія – 90 мл
  • чебрець – 18 гілочок
  • панірувальні сухарі – 90 г
  • сушений базилік – 2 г
  • мелений імбир – 3 г
  • цукор – 8 г
  • чорний мелений перець – 6 г
  • сіль – 25 г

Читайте також: Кролик по-канарськи з солоною картоплею: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Свинячу корейку наріжте та відбийте. Перекладіть у суміш томатного соку та горілки, накрийте плівкою та відправте у холодильник на 1 год.
  2. Очистіть та наріжте напівкільцями цибулю. Обсмажте 10 хв. на сковороді з олією, додавши  мелений імбир, сіль та цукор. Зніміть карамелізовану цибулю з вогню.
  3. Помиту неочищену картоплю розріжте на четвертини. Моркву почистить, наріжте брусочками та змішайте з картоплею. Додайте олію, сіль та сушений базилік. Перемішайте, залиште на 5 хв.
  4. 6 листів фольги змастіть олією, викладіть картоплю з морквою. Полийте заправкою зі сметани та діжонської гірчиці. Зверху викладіть відбите й замариноване м‘ясо. Полийте маринадом, присипте сіллю та перцем. Покладіть чебрець.
  5. Поверх викладіть карамелізовану цибулю, ще раз полийте сметанно-гірчичною заправкою, потім присипте тертим сиром. Накрийте начинку вільними краями фольги.
  6. Перекладіть «конвертики» на деко, відправте у розігріту до 180°С духовку на 40 хв. За 10 хв. до готовності розкрийте фольгу, присипте страву панірувальними сухарями. Готову страву – прикрасьте подрібненою петрушкою.

Video: Гратен з ескалопа з картоплею: рецепт покроково

Як приготувати гратен з ескалопа з картоплею? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Мед з кульбаб – простий рецепт приготування
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Домашній хліб в духовці від Тетяни Литвинової
Безалкогольний глінтвейн від Оксани та Альбіни з Київ вдень та вночі
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити