Хліб трьох сестер: рецепт приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів


Переглянути відгуки

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

М’який, смачний та ароматний – так можна охарактеризувати хліб трьох сестер. Готувати його не складно, а виходить він красивим і набагато кориснішим за магазинний. Читайте покроковий рецепт хліба трьох сестер в нашому матеріалі.

Читайте також: Селянський житній хліб від Тані Литвинової

Інгредієнти: 

  • пшенична крупа «артек» – 100 г
  • борошно пшеничне – 400 г
  • сочевиця червона – 100 г
  • рис довгозернистий – 120 г
  • вода – 375 мл
  • яблучний сік – 125 мл
  • дріжджі cвіжі пресовані – 30 г
  • яйце – 1 шт.
  • насіння соняшника очищене – 30 г
  • олія – 80 мл
  • сіль – 10 г

Читайте також: Домашній пшеничний хліб від Тані Литвинової

 Спосіб приготування:

  1. Промиті рис та сочевицю доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, загорніть у ковдру та залиште настоятися на 1 год.
  2. Для опари воду та яблучний сік нагрійте до 36°С. Покришіть свіжі пресовані дріжджі. Додайте борошно, перемішайте. Накрийте миску плівкою, зробіть на ній проколи зубочисткою. Залиште на 30 хв. у теплому місці. Потім перемішайте і залиште ще на 30 хв. під плівкою з отворами.
  3. Додайте в опару сочевицю з рисом, промиту і просушену крупу «Артек» та сіль. Перемішайте. Потім підсипте борошно, вимішайте тісто, зберіть у кулю. Накрийте миску з тістом рушником та залиште на 10 хв.
  4. Перекладіть тісто на дошку, змащену олією, вимісіть: натисніть у центр, потім зберіть краї тіста до центру. Повторіть 5 разів. Зберіть тісто у кулю, перекладіть у миску, накрийте рушником та поставте у духовку. На низ духовки поставте миску з окропом. Залиште тісто на 1 год. у зачиненій духовці.
  5. Потім перекладіть тісто на дошку, змащену олією, та знову вимісіть. Після цього розділіть тісто навпіл. Одну частину перекладіть у форму для кексу. Іншу – скатайте у ковбаску, розріжте на 3 частини. З кожної зробіть ковбаску, сплетіть їх у косичку.
  6. Косичку з тіста перекладіть у форму поверх першої частини тіста. Краї косички заховайте між бортами форми і другою частиною тіста. Накрийте форму рушником, залиште на 30 хв. Потім змастіть тісто збитим яйцем та посипте насінням соняшника.
  7. Випікайте 45 хв. за температури 200°С. Дістаньте готовий хліб з форми. Дайте охолонути 2 год.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Млинці: найпростіший рецепт для початківців
Десерт «Квітка кохання»: рецепт приготування
Перепілка з «золотим» яйцем: рецепт приготування
Торт-піньята «Солодка душа»: рецепт приготування
Каре телятини «Приворотне зілля»: рецепт приготування
Закуска «Центр всесвіту»: рецепт приготування
Шоколадний торт «Лава пристрасті»: рецепт приготування
Салат з морепродуктів «Моя перлинка»: рецепт приготування
Печиво-сердечка з компліментами: рецепт приготування
«Все Буде Смачно»: які страви приготують зіркові чоловіки на День Закоханих? (Анонс на 11.02.2018)
Салат-букет: рецепт приготування
Їстівні квіти-льодяники: рецепт приготування
Відомі українці записали відеозвернення до Надії Матвєєвої


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити