Хліб трьох сестер: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

М’який, смачний та ароматний – так можна охарактеризувати хліб трьох сестер. Готувати його не складно, а виходить він красивим і набагато кориснішим за магазинний. Читайте покроковий рецепт хліба трьох сестер в нашому матеріалі.

Читайте також: Селянський житній хліб від Тані Литвинової

Інгредієнти: 

  • пшенична крупа «артек» – 100 г
  • борошно пшеничне – 400 г
  • сочевиця червона – 100 г
  • рис довгозернистий – 120 г
  • вода – 375 мл
  • яблучний сік – 125 мл
  • дріжджі cвіжі пресовані – 30 г
  • яйце – 1 шт.
  • насіння соняшника очищене – 30 г
  • олія – 80 мл
  • сіль – 10 г

Читайте також: Домашній пшеничний хліб від Тані Литвинової

 Спосіб приготування:

  1. Промиті рис та сочевицю доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, загорніть у ковдру та залиште настоятися на 1 год.
  2. Для опари воду та яблучний сік нагрійте до 36°С. Покришіть свіжі пресовані дріжджі. Додайте борошно, перемішайте. Накрийте миску плівкою, зробіть на ній проколи зубочисткою. Залиште на 30 хв. у теплому місці. Потім перемішайте і залиште ще на 30 хв. під плівкою з отворами.
  3. Додайте в опару сочевицю з рисом, промиту і просушену крупу «Артек» та сіль. Перемішайте. Потім підсипте борошно, вимішайте тісто, зберіть у кулю. Накрийте миску з тістом рушником та залиште на 10 хв.
  4. Перекладіть тісто на дошку, змащену олією, вимісіть: натисніть у центр, потім зберіть краї тіста до центру. Повторіть 5 разів. Зберіть тісто у кулю, перекладіть у миску, накрийте рушником та поставте у духовку. На низ духовки поставте миску з окропом. Залиште тісто на 1 год. у зачиненій духовці.
  5. Потім перекладіть тісто на дошку, змащену олією, та знову вимісіть. Після цього розділіть тісто навпіл. Одну частину перекладіть у форму для кексу. Іншу – скатайте у ковбаску, розріжте на 3 частини. З кожної зробіть ковбаску, сплетіть їх у косичку.
  6. Косичку з тіста перекладіть у форму поверх першої частини тіста. Краї косички заховайте між бортами форми і другою частиною тіста. Накрийте форму рушником, залиште на 30 хв. Потім змастіть тісто збитим яйцем та посипте насінням соняшника.
  7. Випікайте 45 хв. за температури 200°С. Дістаньте готовий хліб з форми. Дайте охолонути 2 год.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодный соус, ягодный соус рецепт, пошаговый рецепт приготовления ягодного соуса, как приготовить ягодный соус, состав ягодного соуса
Готуємо ягідні соуси: найкращі рецепти
домашний мармелад, как приготовить домашний мармелад, рецепт приготовления мармелада, состав домашнего мармелада
Домашній мармелад із літніх фруктів та ягід: ТОП-3 рецепти