Хліб трьох сестер: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

М’який, смачний та ароматний – так можна охарактеризувати хліб трьох сестер. Готувати його не складно, а виходить він красивим і набагато кориснішим за магазинний. Читайте покроковий рецепт хліба трьох сестер в нашому матеріалі.

Читайте також: Селянський житній хліб від Тані Литвинової

Інгредієнти: 

  • пшенична крупа «артек» – 100 г
  • борошно пшеничне – 400 г
  • сочевиця червона – 100 г
  • рис довгозернистий – 120 г
  • вода – 375 мл
  • яблучний сік – 125 мл
  • дріжджі cвіжі пресовані – 30 г
  • яйце – 1 шт.
  • насіння соняшника очищене – 30 г
  • олія – 80 мл
  • сіль – 10 г

Читайте також: Домашній пшеничний хліб від Тані Литвинової

 Спосіб приготування:

  1. Промиті рис та сочевицю доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, загорніть у ковдру та залиште настоятися на 1 год.
  2. Для опари воду та яблучний сік нагрійте до 36°С. Покришіть свіжі пресовані дріжджі. Додайте борошно, перемішайте. Накрийте миску плівкою, зробіть на ній проколи зубочисткою. Залиште на 30 хв. у теплому місці. Потім перемішайте і залиште ще на 30 хв. під плівкою з отворами.
  3. Додайте в опару сочевицю з рисом, промиту і просушену крупу «Артек» та сіль. Перемішайте. Потім підсипте борошно, вимішайте тісто, зберіть у кулю. Накрийте миску з тістом рушником та залиште на 10 хв.
  4. Перекладіть тісто на дошку, змащену олією, вимісіть: натисніть у центр, потім зберіть краї тіста до центру. Повторіть 5 разів. Зберіть тісто у кулю, перекладіть у миску, накрийте рушником та поставте у духовку. На низ духовки поставте миску з окропом. Залиште тісто на 1 год. у зачиненій духовці.
  5. Потім перекладіть тісто на дошку, змащену олією, та знову вимісіть. Після цього розділіть тісто навпіл. Одну частину перекладіть у форму для кексу. Іншу – скатайте у ковбаску, розріжте на 3 частини. З кожної зробіть ковбаску, сплетіть їх у косичку.
  6. Косичку з тіста перекладіть у форму поверх першої частини тіста. Краї косички заховайте між бортами форми і другою частиною тіста. Накрийте форму рушником, залиште на 30 хв. Потім змастіть тісто збитим яйцем та посипте насінням соняшника.
  7. Випікайте 45 хв. за температури 200°С. Дістаньте готовий хліб з форми. Дайте охолонути 2 год.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Яблучний Спас: пиріг з яблук та печива
Яблучний Спас: соус з яблук
Яблука, запечені у листковому тісті, до Яблучного Спасу
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Рецепт супу харчо від Сергія Калініна
Як вибрати якісну згущенку?
Суп-пюре з броколі
Шпундра
Як приготувати рис для суші?
Консервовані помідори
Найпростіший рецепт варення з дині
Як вибрати солодкий кавун?
10 рецептів печива за 15 хвилин
Як заморозити малину на зиму

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша
шарлотка на кефире рецепт
Шарлотка на кефірі з яблуками