Ігор Місевич навчить готувати раків

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Комусь може здатися, що простіше страви, ніж варені раки, просто немає. Але це не так. Один з важливих моментів – вибір якісних раків. На що варто звернути увагу, а також яких раків краще не вживати – розповів кулінарний експерт Ігор Місевич.

Де б ви не купували раків – в магазинах, на ринках, на замовлення з оголошень в Інтернеті, просто в бочках біля дороги – поцікавтеся, де їх виловили. Якщо це озера або штучні водойми, то краще таких раків не брати. Там стояча вода, вона не фільтрується природним шляхом. Тому в ній багато бактерій, вони потрапляють у їжу раків. Їх м’ясо без вітамінів і прісне.3955569large

Краще всього брати річкових раків. Часто їх продають на маленьких ринках неподалік від річок, наприклад, Дніпра. Є чотири головні правила вибору якісних раків: перший і найголовніший – це їх активність, другий – це вода, в якій вони зберігаються. Третій фактор – розмір. І останній, четвертий – щільність панцира.

Максимально активні раки – ті, що намагаються вщипнути, швидко повзають, у них підігнуті хвости. Це – свіжі раки. Раки, які вже не активні, починають «засипати» – це погано! Раки харчуються водоростями. Тому в їхніх шлунках є гнильні бактерії, які після засипання раку відразу починають активно розмножуватися і потрапляють у м’ясо. Ви можете отруїтися. Тому запам’ятайте! Якщо рак засинає, його м’язи розслабляються і хвіст вирівнюється.

Більше порад про вибір раків, а також рецепти варених раків і крем-супу з раків – чекають на вас в суботу (13 серпня) о 9 ранку в шоу “Все буде смачно!” на СТБ!

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Як приготувати чебуреки
Глінтвейн — новорічний рецепт
Імбирні пряники
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт волшебного чая, рецепт приготовления волшебного чая, как приготовить волшебный чай, состав волшебного чая, как приготовить волшебный чай
Рецепт чарівного чаю
рецепты канапе на новый год, как приготовить канапе на новый год, новогодние рецепты канапе, канапе с ананасом курицей и апельсинами, блинные канапе с муссом из семги, канапе с брынзой и огурцом, канапе с креветками, канапе с яйцом и семгой
Канапе — рецепти на Новий рік