Ігор Місевич навчить готувати раків

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Комусь може здатися, що простіше страви, ніж варені раки, просто немає. Але це не так. Один з важливих моментів – вибір якісних раків. На що варто звернути увагу, а також яких раків краще не вживати – розповів кулінарний експерт Ігор Місевич.

Де б ви не купували раків – в магазинах, на ринках, на замовлення з оголошень в Інтернеті, просто в бочках біля дороги – поцікавтеся, де їх виловили. Якщо це озера або штучні водойми, то краще таких раків не брати. Там стояча вода, вона не фільтрується природним шляхом. Тому в ній багато бактерій, вони потрапляють у їжу раків. Їх м’ясо без вітамінів і прісне.3955569large

Краще всього брати річкових раків. Часто їх продають на маленьких ринках неподалік від річок, наприклад, Дніпра. Є чотири головні правила вибору якісних раків: перший і найголовніший – це їх активність, другий – це вода, в якій вони зберігаються. Третій фактор – розмір. І останній, четвертий – щільність панцира.

Максимально активні раки – ті, що намагаються вщипнути, швидко повзають, у них підігнуті хвости. Це – свіжі раки. Раки, які вже не активні, починають «засипати» – це погано! Раки харчуються водоростями. Тому в їхніх шлунках є гнильні бактерії, які після засипання раку відразу починають активно розмножуватися і потрапляють у м’ясо. Ви можете отруїтися. Тому запам’ятайте! Якщо рак засинає, його м’язи розслабляються і хвіст вирівнюється.

Більше порад про вибір раків, а також рецепти варених раків і крем-супу з раків – чекають на вас в суботу (13 серпня) о 9 ранку в шоу “Все буде смачно!” на СТБ!

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вино з абрикос: рецепт приготування в домашніх умовах
Шарлотка від Алли Ковальчук
РЕЦЕПТ: Капустяна шарлотка
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Заморожені кубики шампанського для літніх коктейлів
15 смачних страв, які можна приготувати в чашці
5 невідомих сніданків світу з 5 країн
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму