Ігор Місевич навчить готувати раків

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Комусь може здатися, що простіше страви, ніж варені раки, просто немає. Але це не так. Один з важливих моментів – вибір якісних раків. На що варто звернути увагу, а також яких раків краще не вживати – розповів кулінарний експерт Ігор Місевич.

Де б ви не купували раків – в магазинах, на ринках, на замовлення з оголошень в Інтернеті, просто в бочках біля дороги – поцікавтеся, де їх виловили. Якщо це озера або штучні водойми, то краще таких раків не брати. Там стояча вода, вона не фільтрується природним шляхом. Тому в ній багато бактерій, вони потрапляють у їжу раків. Їх м’ясо без вітамінів і прісне.3955569large

Краще всього брати річкових раків. Часто їх продають на маленьких ринках неподалік від річок, наприклад, Дніпра. Є чотири головні правила вибору якісних раків: перший і найголовніший – це їх активність, другий – це вода, в якій вони зберігаються. Третій фактор – розмір. І останній, четвертий – щільність панцира.

Максимально активні раки – ті, що намагаються вщипнути, швидко повзають, у них підігнуті хвости. Це – свіжі раки. Раки, які вже не активні, починають «засипати» – це погано! Раки харчуються водоростями. Тому в їхніх шлунках є гнильні бактерії, які після засипання раку відразу починають активно розмножуватися і потрапляють у м’ясо. Ви можете отруїтися. Тому запам’ятайте! Якщо рак засинає, його м’язи розслабляються і хвіст вирівнюється.

Більше порад про вибір раків, а також рецепти варених раків і крем-супу з раків – чекають на вас в суботу (13 серпня) о 9 ранку в шоу “Все буде смачно!” на СТБ!

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
Макарони під м’ясним фаршем
Картопля по-македонски

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею