Як витягти кісточку з цілого абрикоса?


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Алла Ковальчук вважає, що під час варіння абрикосового варення, половинки абрикосів можуть уварюватися, тому в варенні буде менше фруктового смаку. А ось цілісний абрикос додає більше соковитості варенню. Тому потрібно витягнути кісточки, але при цьому залишити абрикоси цілими. Але як це зробити? Дуже просто! Є кілька способів.

абрикос-1З допомогою пластмасової спиці. Чому не металева? Тому що вона окисляє фрукти. Діаметр повинен бути – 5-7 мм. Також можна взяти простий олівець з плоским кінчиком – без гумки. Або ж використовувати дерев’яну шпажку для шашличка або пензлик для малювання/макіяжу товщиною близько 5 мм. Абрикоси не надрізаємо, а просто виштовхуємо кісточку – з протилежного боку від плодоніжки. Верхівку абрикосів протикаємо: спицею, олівцем або пензликом, намацуємо кісточку і сильно тиснемо на неї – поки кісточка не вилізе зі сторони, де була плодоніжка.

Результат

Спиця: важко намацати кінчик кісточки, він теж гострий, як спиця, не дуже зручно видавлювати кісточку, спиця зісковзує. Коли виходить намацати, кісточка виходить, але іноді не рівно. Діаметр отвору від спиці невеликий, цільний плід.

Олівець: за рахунок тупого кінця зручно виштовхує кісточку, вона швидко і рівно виходить. Єдине, що залишається великий отвір, абрикос стає більш м’яким.

Пензлик: оскільки він не товстий, можна намацати кісточку і акуратно виштовхнути її. Цілком зручно, потрібно тільки звикнути. Кісточка виходить рівно і акуратно.

Вибирайте будь-який зручний для вас спосіб!



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Домашній хліб в духовці від Тетяни Литвинової
Безалкогольний глінтвейн від Оксани та Альбіни з Київ вдень та вночі
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Млинці: найпростіший рецепт для початківців
Десерт «Квітка кохання»: рецепт приготування
Перепілка з «золотим» яйцем: рецепт приготування
Торт-піньята «Солодка душа»: рецепт приготування


Новини партнерів


ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити