Як витягти кісточку з цілого абрикоса?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Алла Ковальчук вважає, що під час варіння абрикосового варення, половинки абрикосів можуть уварюватися, тому в варенні буде менше фруктового смаку. А ось цілісний абрикос додає більше соковитості варенню. Тому потрібно витягнути кісточки, але при цьому залишити абрикоси цілими. Але як це зробити? Дуже просто! Є кілька способів.

абрикос-1З допомогою пластмасової спиці. Чому не металева? Тому що вона окисляє фрукти. Діаметр повинен бути – 5-7 мм. Також можна взяти простий олівець з плоским кінчиком – без гумки. Або ж використовувати дерев’яну шпажку для шашличка або пензлик для малювання/макіяжу товщиною близько 5 мм. Абрикоси не надрізаємо, а просто виштовхуємо кісточку – з протилежного боку від плодоніжки. Верхівку абрикосів протикаємо: спицею, олівцем або пензликом, намацуємо кісточку і сильно тиснемо на неї – поки кісточка не вилізе зі сторони, де була плодоніжка.

Результат

Спиця: важко намацати кінчик кісточки, він теж гострий, як спиця, не дуже зручно видавлювати кісточку, спиця зісковзує. Коли виходить намацати, кісточка виходить, але іноді не рівно. Діаметр отвору від спиці невеликий, цільний плід.

Олівець: за рахунок тупого кінця зручно виштовхує кісточку, вона швидко і рівно виходить. Єдине, що залишається великий отвір, абрикос стає більш м’яким.

Пензлик: оскільки він не товстий, можна намацати кісточку і акуратно виштовхнути її. Цілком зручно, потрібно тільки звикнути. Кісточка виходить рівно і акуратно.

Вибирайте будь-який зручний для вас спосіб!

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Як приготувати тісто для вареників
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
8 новорічних страв з усього світу
Як правильно ліпити хачапурі?
Рецепт: відкритий грибний пиріг
Ліниві вареники
3 швидкі піци
Пивна піца – рецепт
Як приготувати чебуреки
Глінтвейн — новорічний рецепт
Імбирні пряники
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік