Як швидко замочити і зварити квасолю?


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів


Переглянути відгуки

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Перед варінням квасолю потрібно обов’язково замочити. Це робиться, щоб квасоля була м’якою, але не тільки. У сирому і висушеному вигляді боби містять отруйні хімічні речовини, які можуть привести до отруєння. При замочуванні велика частина токсинів йде у воду, а ті, що залишаються, руйнуються після 10 хвилин термічної обробки.

Основна причина, по якій багато господинь не готують квасолю, – вони думають, що її потрібно замочувати на ніч. Але є спосіб, який скорочує час замочування в 10 разів, а сам час варіння – в два рази! На замочування піде всього 2 години, а на варіння білої квасолі замість години – всього 30 хвилин!

iStock-607255746

Потрібно замочити квасолю в окропі 1:4. Зверху на квасолі є щільна шкірка. Від високої температури вона розм’якшиться, вода швидше проникне в середину бобів, квасоля набагато швидше вбере вологу, після чого її можна буде відварювати.

Тепер потрібно додати до квасолі ¼ ч. л. звичайної соди. Шкірка у квасолі щільніша, ніж у інших бобових – наприклад, гороху або нуту, тому її потрібно додатково розм’якшити. Саме сода руйнує мікротріщини, які є на шкірці квасолі, після чого вода швидше проникає всередину. Ось така подвійна хитрість заощадить 10 годин вашого часу.

Отже, залийте квасолю окропом і додайте соду – вже через 2 години квасоля збільшиться в 2 рази. Воду, в якій замочувалася квасоля, потрібно обов’язково злити, а квасолю промити.



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Млинці: найпростіший рецепт для початківців
Десерт «Квітка кохання»: рецепт приготування
Перепілка з «золотим» яйцем: рецепт приготування
Торт-піньята «Солодка душа»: рецепт приготування
Каре телятини «Приворотне зілля»: рецепт приготування
Закуска «Центр всесвіту»: рецепт приготування
Шоколадний торт «Лава пристрасті»: рецепт приготування
Салат з морепродуктів «Моя перлинка»: рецепт приготування
Печиво-сердечка з компліментами: рецепт приготування
«Все Буде Смачно»: які страви приготують зіркові чоловіки на День Закоханих? (Анонс на 11.02.2018)
Салат-букет: рецепт приготування
Їстівні квіти-льодяники: рецепт приготування
Відомі українці записали відеозвернення до Надії Матвєєвої


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити