Як швидко замочити і зварити квасолю?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Перед варінням квасолю потрібно обов’язково замочити. Це робиться, щоб квасоля була м’якою, але не тільки. У сирому і висушеному вигляді боби містять отруйні хімічні речовини, які можуть привести до отруєння. При замочуванні велика частина токсинів йде у воду, а ті, що залишаються, руйнуються після 10 хвилин термічної обробки.

Основна причина, по якій багато господинь не готують квасолю, – вони думають, що її потрібно замочувати на ніч. Але є спосіб, який скорочує час замочування в 10 разів, а сам час варіння – в два рази! На замочування піде всього 2 години, а на варіння білої квасолі замість години – всього 30 хвилин!

iStock-607255746

Потрібно замочити квасолю в окропі 1:4. Зверху на квасолі є щільна шкірка. Від високої температури вона розм’якшиться, вода швидше проникне в середину бобів, квасоля набагато швидше вбере вологу, після чого її можна буде відварювати.

Тепер потрібно додати до квасолі ¼ ч. л. звичайної соди. Шкірка у квасолі щільніша, ніж у інших бобових – наприклад, гороху або нуту, тому її потрібно додатково розм’якшити. Саме сода руйнує мікротріщини, які є на шкірці квасолі, після чого вода швидше проникає всередину. Ось така подвійна хитрість заощадить 10 годин вашого часу.

Отже, залийте квасолю окропом і додайте соду – вже через 2 години квасоля збільшиться в 2 рази. Воду, в якій замочувалася квасоля, потрібно обов’язково злити, а квасолю промити.

Video: Як швидко замочити і зварити квасолю?

Дивіться кулінарний лайфхак від Жені Клопотенко, і ви скоротите час приготування квасолі вдвічі!
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Картопляні трояндочки з пармезаном та свыжим чебрецем
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
вишня в собственном соку, вишня в собственном соку рецепт, рецепт приготовления вишни в собственном соку, как приготовить вишню в собственном соку, вишня в собственном соку состав
Вишня у власному соку
ягодный соус, ягодный соус рецепт, пошаговый рецепт приготовления ягодного соуса, как приготовить ягодный соус, состав ягодного соуса
Готуємо ягідні соуси: найкращі рецепти