Як швидко замочити і зварити квасолю?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Перед варінням квасолю потрібно обов’язково замочити. Це робиться, щоб квасоля була м’якою, але не тільки. У сирому і висушеному вигляді боби містять отруйні хімічні речовини, які можуть привести до отруєння. При замочуванні велика частина токсинів йде у воду, а ті, що залишаються, руйнуються після 10 хвилин термічної обробки.

Основна причина, по якій багато господинь не готують квасолю, – вони думають, що її потрібно замочувати на ніч. Але є спосіб, який скорочує час замочування в 10 разів, а сам час варіння – в два рази! На замочування піде всього 2 години, а на варіння білої квасолі замість години – всього 30 хвилин!

iStock-607255746

Потрібно замочити квасолю в окропі 1:4. Зверху на квасолі є щільна шкірка. Від високої температури вона розм’якшиться, вода швидше проникне в середину бобів, квасоля набагато швидше вбере вологу, після чого її можна буде відварювати.

Тепер потрібно додати до квасолі ¼ ч. л. звичайної соди. Шкірка у квасолі щільніша, ніж у інших бобових – наприклад, гороху або нуту, тому її потрібно додатково розм’якшити. Саме сода руйнує мікротріщини, які є на шкірці квасолі, після чого вода швидше проникає всередину. Ось така подвійна хитрість заощадить 10 годин вашого часу.

Отже, залийте квасолю окропом і додайте соду – вже через 2 години квасоля збільшиться в 2 рази. Воду, в якій замочувалася квасоля, потрібно обов’язково злити, а квасолю промити.

Video: Як швидко замочити і зварити квасолю?

Дивіться кулінарний лайфхак від Жені Клопотенко, і ви скоротите час приготування квасолі вдвічі!
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею