Яка частина яловичої туші є універсальною?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

iStock-587953150

Ми вже розповідали, як вибрати яловичину і як її правильно зберігати. Ще важливо знати, з якої частини туші слід готувати ту чи іншу страву.

Вирізка – чудовий вибір. Вона ніжна, не жирна, без сполучних тканин – ідеально підходить для всіх страв. Але дуже дорого коштує.

У шиї прекрасний смак, але в ній багато сухожиль. Якщо не хочете жувати шматочок кілька години – не смажте і не тушкуйте шию. Краще готувати з неї бульйони.

Грудинка – м’ясо з прошарками жиру. Її краще запікати, щоб страва вийшла соковитою, а не надто жирною.

Рулька містить багато желатину – для холодцю підходить ідеально.

Але чи є універсальна частина туші, яка має і ніжний смак, і підходить для багатьох страв, і коштує не дорого? Звичайно є – лопатка! Вона соковита, має невеликі прошарки жиру, майже не містить сполучних тканин. Лопатку можна смажити, тушкувати, запікати і варити. При цьому страви будуть соковитими і смачними!

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ткемали из красной смородины, ткемали из красной смородины рецепт, ткемали из красной смородины пошаговый рецепт приготовления, как приготовить ткемали из красной смородины, состав ткемали из красной смородины
Ткемалі з порічки
вишня в собственном соку, вишня в собственном соку рецепт, рецепт приготовления вишни в собственном соку, как приготовить вишню в собственном соку, вишня в собственном соку состав
Вишня у власному соку