Яка частина яловичої туші є універсальною?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

iStock-587953150

Ми вже розповідали, як вибрати яловичину і як її правильно зберігати. Ще важливо знати, з якої частини туші слід готувати ту чи іншу страву.

Вирізка – чудовий вибір. Вона ніжна, не жирна, без сполучних тканин – ідеально підходить для всіх страв. Але дуже дорого коштує.

У шиї прекрасний смак, але в ній багато сухожиль. Якщо не хочете жувати шматочок кілька години – не смажте і не тушкуйте шию. Краще готувати з неї бульйони.

Грудинка – м’ясо з прошарками жиру. Її краще запікати, щоб страва вийшла соковитою, а не надто жирною.

Рулька містить багато желатину – для холодцю підходить ідеально.

Але чи є універсальна частина туші, яка має і ніжний смак, і підходить для багатьох страв, і коштує не дорого? Звичайно є – лопатка! Вона соковита, має невеликі прошарки жиру, майже не містить сполучних тканин. Лопатку можна смажити, тушкувати, запікати і варити. При цьому страви будуть соковитими і смачними!

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
крабовый салат с овощами
Простий овочевий салат з крабовими паличками
рецепт салата с курицей и огурцами, рецепт приготовления салата с курицей и огурцами, как приготовить салат с курицей и огурцами, состав салата с курицей и огурцами, как приготовить салат с курицей и огурцами
Салат з куркою та огірками