Яка частина яловичої туші є універсальною?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

iStock-587953150

Ми вже розповідали, як вибрати яловичину і як її правильно зберігати. Ще важливо знати, з якої частини туші слід готувати ту чи іншу страву.

Вирізка – чудовий вибір. Вона ніжна, не жирна, без сполучних тканин – ідеально підходить для всіх страв. Але дуже дорого коштує.

У шиї прекрасний смак, але в ній багато сухожиль. Якщо не хочете жувати шматочок кілька години – не смажте і не тушкуйте шию. Краще готувати з неї бульйони.

Грудинка – м’ясо з прошарками жиру. Її краще запікати, щоб страва вийшла соковитою, а не надто жирною.

Рулька містить багато желатину – для холодцю підходить ідеально.

Але чи є універсальна частина туші, яка має і ніжний смак, і підходить для багатьох страв, і коштує не дорого? Звичайно є – лопатка! Вона соковита, має невеликі прошарки жиру, майже не містить сполучних тканин. Лопатку можна смажити, тушкувати, запікати і варити. При цьому страви будуть соковитими і смачними!

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Яблучний Спас: пиріг з яблук та печива
Яблучний Спас: соус з яблук
Яблука, запечені у листковому тісті, до Яблучного Спасу
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Рецепт супу харчо від Сергія Калініна
Як вибрати якісну згущенку?
Суп-пюре з броколі
Шпундра
Як приготувати рис для суші?
Консервовані помідори
Найпростіший рецепт варення з дині
Як вибрати солодкий кавун?
10 рецептів печива за 15 хвилин
Як заморозити малину на зиму

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша
шарлотка на кефире рецепт
Шарлотка на кефірі з яблуками