Як правильно очистити рибу від луски та нутрощів?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Першим ділом, коли беретеся за приготування коропа, рибу треба правильно почистити.

Щоб руки не смерділи рибою, натріть їх лимонним соком (пару крапель на руку). Після лимона запах риби не буде вбиратися в шкіру. Або можна використовувати гумові рукавички.

Щоб луска не розліталася по всій кухні, рибу чистять під водою. Візьміть миску, налийте води трохи більше половини. Візьміть рибу. Першим ділом, потрібно видалити плавники. На плавцях є шипи, якими можна поранитися, тому будьте обережні. Найкраще зрізати їх ножицями. Тепер опустіть тушки у воду. І ножем, рухаючись від хвоста до голови, починайте зчищати луску.

Тепер потрібно випатрати рибу. Просушіть її рушником, аби не ковзала по дошці. Далі перекладіть рибу на дошку. А щоб дерев’яна дошка не вбирала запах, накрийте її харчовою плівкою. Але краще для риби використовувати скляну обробну дошку.

Спочатку розрізаємо живіт, від хвоста до голови. Робимо надріз акуратно, щоб не пошкодити жовчний міхур, тоді м’ясо не буде гірким.

Потім рукою виймаємо через надріз всі нутрощі, вичищаючи черево. Оглядаємо черевце риби на предмет чорних плівок, якщо вони є – видаляємо, зіскрібаючи ножем з м’яса, щоб риба не гірчила.

Потім видаляємо зябра, на яких залишається бруд і які можуть зіпсувати все блюдо. Зябра – це фільтр у риб, на них накопичується увесь бруд водойми. Щоб видалити зябра, потрібно зробити надріз ножицями між головою і черевом та рукою вийняти зябра.

Промийте тушку під проточною водою від усього зайвого. І просушіть паперовими рушниками. Тепер рибка чистенька!

Дивіться відеоінструкцію з чищення риби від Наталії Левензон у нашому відео:

Video: Как аккуратно почистить рыбу от чешуи и внутренностей?

Смотрите инструкцию по чистке рыбы от Натальи Левензон на сайте кулинарного проекта Все Буде Смачно!

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодная пропитка для бисквита, как приготовить ягодную пропитку для бисквита, пошаговый рецепт приготовления ягодной пропитки для биквита, ягодная пропитка для бисквита рецепт, состав ягодной пропитки для бисквита
Ягідне просочення для бісквіта: ТОП-3 рецепти
Как приготовить варенье из черной смородины - пошаговый рецепт с фото от победителя кулинарного шоу «МастерШеф-5» Евгения Клопотенко
Варення з чорної смородини з перцем від Євгена Клопотенко (фото)