Як правильно очистити рибу від луски та нутрощів?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Першим ділом, коли беретеся за приготування коропа, рибу треба правильно почистити.

Щоб руки не смерділи рибою, натріть їх лимонним соком (пару крапель на руку). Після лимона запах риби не буде вбиратися в шкіру. Або можна використовувати гумові рукавички.

Щоб луска не розліталася по всій кухні, рибу чистять під водою. Візьміть миску, налийте води трохи більше половини. Візьміть рибу. Першим ділом, потрібно видалити плавники. На плавцях є шипи, якими можна поранитися, тому будьте обережні. Найкраще зрізати їх ножицями. Тепер опустіть тушки у воду. І ножем, рухаючись від хвоста до голови, починайте зчищати луску.

Тепер потрібно випатрати рибу. Просушіть її рушником, аби не ковзала по дошці. Далі перекладіть рибу на дошку. А щоб дерев’яна дошка не вбирала запах, накрийте її харчовою плівкою. Але краще для риби використовувати скляну обробну дошку.

Спочатку розрізаємо живіт, від хвоста до голови. Робимо надріз акуратно, щоб не пошкодити жовчний міхур, тоді м’ясо не буде гірким.

Потім рукою виймаємо через надріз всі нутрощі, вичищаючи черево. Оглядаємо черевце риби на предмет чорних плівок, якщо вони є – видаляємо, зіскрібаючи ножем з м’яса, щоб риба не гірчила.

Потім видаляємо зябра, на яких залишається бруд і які можуть зіпсувати все блюдо. Зябра – це фільтр у риб, на них накопичується увесь бруд водойми. Щоб видалити зябра, потрібно зробити надріз ножицями між головою і черевом та рукою вийняти зябра.

Промийте тушку під проточною водою від усього зайвого. І просушіть паперовими рушниками. Тепер рибка чистенька!

Дивіться відеоінструкцію з чищення риби від Наталії Левензон у нашому відео:

Video: Как аккуратно почистить рыбу от чешуи и внутренностей?

Смотрите инструкцию по чистке рыбы от Натальи Левензон на сайте кулинарного проекта Все Буде Смачно!

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Яблучний Спас: пиріг з яблук та печива
Яблучний Спас: соус з яблук
Яблука, запечені у листковому тісті, до Яблучного Спасу
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Рецепт супу харчо від Сергія Калініна
Як вибрати якісну згущенку?
Суп-пюре з броколі
Шпундра
Як приготувати рис для суші?
Консервовані помідори
Найпростіший рецепт варення з дині
Як вибрати солодкий кавун?
10 рецептів печива за 15 хвилин
Як заморозити малину на зиму

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша
шарлотка на кефире рецепт
Шарлотка на кефірі з яблуками