Як правильно очистити рибу від луски та нутрощів?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Першим ділом, коли беретеся за приготування коропа, рибу треба правильно почистити.

Щоб руки не смерділи рибою, натріть їх лимонним соком (пару крапель на руку). Після лимона запах риби не буде вбиратися в шкіру. Або можна використовувати гумові рукавички.

Щоб луска не розліталася по всій кухні, рибу чистять під водою. Візьміть миску, налийте води трохи більше половини. Візьміть рибу. Першим ділом, потрібно видалити плавники. На плавцях є шипи, якими можна поранитися, тому будьте обережні. Найкраще зрізати їх ножицями. Тепер опустіть тушки у воду. І ножем, рухаючись від хвоста до голови, починайте зчищати луску.

Тепер потрібно випатрати рибу. Просушіть її рушником, аби не ковзала по дошці. Далі перекладіть рибу на дошку. А щоб дерев’яна дошка не вбирала запах, накрийте її харчовою плівкою. Але краще для риби використовувати скляну обробну дошку.

Спочатку розрізаємо живіт, від хвоста до голови. Робимо надріз акуратно, щоб не пошкодити жовчний міхур, тоді м’ясо не буде гірким.

Потім рукою виймаємо через надріз всі нутрощі, вичищаючи черево. Оглядаємо черевце риби на предмет чорних плівок, якщо вони є – видаляємо, зіскрібаючи ножем з м’яса, щоб риба не гірчила.

Потім видаляємо зябра, на яких залишається бруд і які можуть зіпсувати все блюдо. Зябра – це фільтр у риб, на них накопичується увесь бруд водойми. Щоб видалити зябра, потрібно зробити надріз ножицями між головою і черевом та рукою вийняти зябра.

Промийте тушку під проточною водою від усього зайвого. І просушіть паперовими рушниками. Тепер рибка чистенька!

Дивіться відеоінструкцію з чищення риби від Наталії Левензон у нашому відео:

Video: Как аккуратно почистить рыбу от чешуи и внутренностей?

Смотрите инструкцию по чистке рыбы от Натальи Левензон на сайте кулинарного проекта Все Буде Смачно!

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Як приготувати тісто для вареників
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
8 новорічних страв з усього світу
Як правильно ліпити хачапурі?
Рецепт: відкритий грибний пиріг
Ліниві вареники
3 швидкі піци
Пивна піца – рецепт
Як приготувати чебуреки
Глінтвейн — новорічний рецепт
Імбирні пряники
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік