Як правильно очистити рибу від луски та нутрощів?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Першим ділом, коли беретеся за приготування коропа, рибу треба правильно почистити.

Щоб руки не смерділи рибою, натріть їх лимонним соком (пару крапель на руку). Після лимона запах риби не буде вбиратися в шкіру. Або можна використовувати гумові рукавички.

Щоб луска не розліталася по всій кухні, рибу чистять під водою. Візьміть миску, налийте води трохи більше половини. Візьміть рибу. Першим ділом, потрібно видалити плавники. На плавцях є шипи, якими можна поранитися, тому будьте обережні. Найкраще зрізати їх ножицями. Тепер опустіть тушки у воду. І ножем, рухаючись від хвоста до голови, починайте зчищати луску.

Тепер потрібно випатрати рибу. Просушіть її рушником, аби не ковзала по дошці. Далі перекладіть рибу на дошку. А щоб дерев’яна дошка не вбирала запах, накрийте її харчовою плівкою. Але краще для риби використовувати скляну обробну дошку.

Спочатку розрізаємо живіт, від хвоста до голови. Робимо надріз акуратно, щоб не пошкодити жовчний міхур, тоді м’ясо не буде гірким.

Потім рукою виймаємо через надріз всі нутрощі, вичищаючи черево. Оглядаємо черевце риби на предмет чорних плівок, якщо вони є – видаляємо, зіскрібаючи ножем з м’яса, щоб риба не гірчила.

Потім видаляємо зябра, на яких залишається бруд і які можуть зіпсувати все блюдо. Зябра – це фільтр у риб, на них накопичується увесь бруд водойми. Щоб видалити зябра, потрібно зробити надріз ножицями між головою і черевом та рукою вийняти зябра.

Промийте тушку під проточною водою від усього зайвого. І просушіть паперовими рушниками. Тепер рибка чистенька!

Дивіться відеоінструкцію з чищення риби від Наталії Левензон у нашому відео:

Video: Как аккуратно почистить рыбу от чешуи и внутренностей?

Смотрите инструкцию по чистке рыбы от Натальи Левензон на сайте кулинарного проекта Все Буде Смачно!

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею