Як правильно вибирати і зберігати яйця? Поради Наталії Левєнзон


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Яйця вважаються одним з найпоширеніших продуктів у світі. Однак щоб страви з них виходили смачними і корисними, варто навчитися вибирати якісні та свіжі яйця. Секретами поділилася кулінарний експерт шоу «Все буде смачно!» Наталія Левєнзон.

Чистота

Звертайте увагу на те, щоб яйце було чистим – без пір’я та посліду. Якщо яйця в такому вигляді, це означає, що курку тримали в антисанітарних умовах. Погане утримання птиці – це відсутність будь-яких гарантій її здоров’я. А брудна шкаралупа може стати причиною сильного отруєння – сальмонельозу (сальмонела – бактерія, що мешкає в кишечнику і посліді птиці). Сальмонела не гине ні при низьких температурах, ні при високих. При цьому в самому жовтку і білку бактерії немає, вона туди потрапляє, якщо шкаралупа пошкоджена. Тому уважно дивіться на яйця, коли їх берете – вони повинні бути цілими.

Колір

Колір шкаралупи ніякої ролі не грає і на смакових якостях не позначається. Колір залежить від породи птиці. У різних порід – різні відтінки і забарвлення яєць. Те саме стосується і жовтка. Чим більше каротину (природного пігменту) отримує курка з кормом, тим жовтіше жовток. На смакових властивостях це не позначається, як і на корисних.

Зберігання

Зберігати яйця краще всього у картонній упаковці – вона допомагає яйцю довше зберігати свіжість, вбираючи вологу, яка є в холодильнику. Але якщо у вас є будь-які інші лотки – це теж добре, вони допоможуть яйцям не вбирати сторонні запахи, що важливо. Підійдуть і спеціальні комірки, які закриваються кришкою.

Йод

Зараз на прилавках магазинів з’явилися упаковки яєць з написом «збагачені йодом». Напис означає, що виробник відгодовував курку спеціальним кормом з вмістом йоду. І відповідно, такі несучки несуть яйця, насичені йодом. Однак коштують такі яйця в два рази дорожче. Зверніть на це увагу.



Мені вдалося!

Рекомендуємо
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Мед з кульбаб – простий рецепт приготування
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити