Як приготувати полуничне варення?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

ГОТУЄМО З НАМИ
Смачний полуничний джем

Для того, щоб приготувати полуничне варення, візьміть 1,2 кг цукру і 1 кг полуниці.

Покроковий рецепт приготування:

Крок 1
Ягоди переберіть, видаліть плодоніжки. Складіть полуницю в друшляк і промийте, кілька разів опустивши у велику ємність з водою і даючи стекти всій воді.

Крок 2
Складіть ягоди в ємність, в якій буде варитися варення. Засипте цукром і поставте в прохолодне місце на 8-10 годин.

Крок 3
Поставте каструлю з полуницею на дуже слабкий вогонь і доведіть до кипіння, знімаючи піну і періодично струшуючи посуд. Проваріть кипляче варення ще 5 хв. Загальна тривалість варіння не повинна перевищувати 40 хв.

Крок 4
Банки для варення ретельно вимийте. У широкому посуді закип’ятіть воду. Переверніть банку денцем вгору і потримайте кілька хвилин над парою. Також можна прогріти банки, поставивши їх на 2-3 хв. в мікрохвильову піч.

Крок 5
Гаряче варення перелийте в прогріті банки, закрийте і після того, як охолоне, поставте на зберігання в прохолодне темне місце.

Полуничне варення, покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • Полуниця1 кг
  • Вода500 мл
  • Цукор1 кг
  • Яблучний оцет30 мл
  • Лимонний сік5 мл

b870026d512ca4595a87172a621d0e02

Як приготувати полуничне варення:

Акуратно промийте полуницю  в оцтовому розчині і видаліть плодоніжки. Просушіть ягоди.

Для приготування сиропу: розчиніть цукор в гарячій воді.

Залийте полуницю сиропом на дві години. Після цього проваріть полуницю в сиропі три рази, залишаючи ягоди відпочивати між варками на дві години. Під час варіння знімайте піну і не перемішуйте варення, а тільки струшуйте каструлю кожні 2 хв. За хвилину до повної готовності додайте лимонний сік. Готове варення залийте в стерилізовані банки і дайте охолонути мінімум до 50 градусів 15-20 хв. Загорніть банки і зберігайте в прохолодному темному місці.

ГОТУЄМО З НАМИ
Густе полуничне варення

Video: Полуничне варення: простий рецепт

Як приготувати смачне полуничне варення? Читайте простий рецепт полуничного варення, який допоможе вам приготувати смачні ласощі на зиму швидко і просто
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Яблучний Спас: пиріг з яблук та печива
Яблучний Спас: соус з яблук
Яблука, запечені у листковому тісті, до Яблучного Спасу
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Рецепт супу харчо від Сергія Калініна
Як вибрати якісну згущенку?
Суп-пюре з броколі
Шпундра
Як приготувати рис для суші?
Консервовані помідори
Найпростіший рецепт варення з дині
Як вибрати солодкий кавун?
10 рецептів печива за 15 хвилин
Як заморозити малину на зиму

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша
шарлотка на кефире рецепт
Шарлотка на кефірі з яблуками