Як приготувати полуничне варення?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

ГОТУЄМО З НАМИ
Смачний полуничний джем

Для того, щоб приготувати полуничне варення, візьміть 1,2 кг цукру і 1 кг полуниці.

Покроковий рецепт приготування:

Крок 1
Ягоди переберіть, видаліть плодоніжки. Складіть полуницю в друшляк і промийте, кілька разів опустивши у велику ємність з водою і даючи стекти всій воді.

Крок 2
Складіть ягоди в ємність, в якій буде варитися варення. Засипте цукром і поставте в прохолодне місце на 8-10 годин.

Крок 3
Поставте каструлю з полуницею на дуже слабкий вогонь і доведіть до кипіння, знімаючи піну і періодично струшуючи посуд. Проваріть кипляче варення ще 5 хв. Загальна тривалість варіння не повинна перевищувати 40 хв.

Крок 4
Банки для варення ретельно вимийте. У широкому посуді закип’ятіть воду. Переверніть банку денцем вгору і потримайте кілька хвилин над парою. Також можна прогріти банки, поставивши їх на 2-3 хв. в мікрохвильову піч.

Крок 5
Гаряче варення перелийте в прогріті банки, закрийте і після того, як охолоне, поставте на зберігання в прохолодне темне місце.

Полуничне варення, покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • Полуниця1 кг
  • Вода500 мл
  • Цукор1 кг
  • Яблучний оцет30 мл
  • Лимонний сік5 мл

b870026d512ca4595a87172a621d0e02

Як приготувати полуничне варення:

Акуратно промийте полуницю  в оцтовому розчині і видаліть плодоніжки. Просушіть ягоди.

Для приготування сиропу: розчиніть цукор в гарячій воді.

Залийте полуницю сиропом на дві години. Після цього проваріть полуницю в сиропі три рази, залишаючи ягоди відпочивати між варками на дві години. Під час варіння знімайте піну і не перемішуйте варення, а тільки струшуйте каструлю кожні 2 хв. За хвилину до повної готовності додайте лимонний сік. Готове варення залийте в стерилізовані банки і дайте охолонути мінімум до 50 градусів 15-20 хв. Загорніть банки і зберігайте в прохолодному темному місці.

ГОТУЄМО З НАМИ
Густе полуничне варення

Video: Полуничне варення: простий рецепт

Як приготувати смачне полуничне варення? Читайте простий рецепт полуничного варення, який допоможе вам приготувати смачні ласощі на зиму швидко і просто
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодный соус, ягодный соус рецепт, пошаговый рецепт приготовления ягодного соуса, как приготовить ягодный соус, состав ягодного соуса
Готуємо ягідні соуси: найкращі рецепти
домашний мармелад, как приготовить домашний мармелад, рецепт приготовления мармелада, состав домашнего мармелада
Домашній мармелад із літніх фруктів та ягід: ТОП-3 рецепти