Інгредієнти для печива з вівсяних пластівців
- вівсяні пластівці – 150 г
- борошно – 300 г
- вершкове масло – 200 г
- цукор – 150 г
- вода – 75 мл
- сода – 2 г
- лимонна кислота – 2 г
- яйце – 1 шт.
- родзинки – 50 г
- ванільний цукор – 1 ч. л.
- сіль – 2 г
Як приготувати печиво з вівсяних пластівців
- Вівсяні пластівці просійте через сито. Підсушіть їх на сковороді впродовж 10 хвилин, час від часу помішуючи. Охолодіть до кімнатної температури та подрібніть у блендері.
- Родзинки промийте, залийте гарячою водою і залиште на 5 хвилин. Злийте з них воду та перекладіть родзинки на паперовий рушник. Подрібніть їх ножем.
- У сотейник налийте воду. В центр гіркою висипте цукор. Доведіть суміш до кипіння і проваріть упродовж 5-10 хвилин. Соду і лимонну кислоту змішайте з теплою водою та додайте до сиропу. Перемішайте все до однорідності та охолодіть до кімнатної температури.
- Масло кімнатної температури разом з патокою збийте міксером. Додайте яйце та збийте міксером ще 3-4 хвилини.
- Змішайте пшеничне борошно, вівсяне борошно, сіль, ванільний цукор та пластівці. Додайте суміш до рідкої маси. Також додайте родзинки та замісіть тісто. Поставте його в холодильник на 30 хвилин.
- Дістаньте тісто та скачайте з нього кульки діаметром 3 см. Деко застеліть пергаментом. Викладіть на нього кульки на відстані 7 см одна від одної. На кожну кульку покладіть кільце з пластикової пляшки і натисніть на пальцем.
- Випікайте печиво за температури 200 градусів упродовж 10-12 хвилин – до золотисто-коричневого кольору. Дістаньте печиво з духовки та перекладіть на плоску тарілку. Охолодіть до кімнатної температури.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Тістечка “Картопля”