Як приготувати васабі?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

«Справжній васабі – це висушений корінь «евтреми», – говорить Йоші Фудзівара. – Це досить рідкісна рослина, яку можна знайти тільки в гірських озерах деяких районів Японії. Тому його не використовують для широкого виробництва. У своєму ресторані я використовую морожений корінь васабі. Ви здивуєтеся, але натуральний смак у нього досить м’який. Тому в Японії для гостроти суші тертий корінь васабі змішують з порошкової гірчицею. Ну а за межами Японії васабі називають звичайну гірчицю з хріном і з добавками зеленого кольору».

Краще використовувати порошковий васабі. Його дуже легко приготувати в домашніх умовах, він довше зберігається, в ньому немає такої кількості добавок як у пасті васабі. І розводити його дуже легко – 1:1, кип’яченою або мінеральною водою. Добре замішайте. Але воду додавайте поступово, щоб не переборщити і васабі не вийшло рідким.

Васаби

Васаби

Простий тест на якість васабі: свіжий васабі при замішуванні завжди виділяє різкий гострий запах. Сильніше навіть, ніж цибулевий. Тому якщо ви розводите васабі і при цьому вам не хочеться плакати, ви або погано і мало замішували пасту або порошок видихався і втратив свої антибактеріальні властивості.

І ще один важливий секрет на замітку: якщо ви готуєте суші трохи заздалегідь, то обов’язково помістіть гірку васабі на блюдо біля сушіце значно сповільнить зростання бактерій і збереже ваші суші свіжими довше. Не розводьте відразу багато порошку васабівін видихається за кілька годин.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Як приготувати тісто для вареників
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
8 новорічних страв з усього світу
Як правильно ліпити хачапурі?
Рецепт: відкритий грибний пиріг
Ліниві вареники
3 швидкі піци
Пивна піца – рецепт
Як приготувати чебуреки
Глінтвейн — новорічний рецепт
Імбирні пряники
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік