Як приготувати васабі?


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів


Переглянути відгуки

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

«Справжній васабі – це висушений корінь «евтреми», – говорить Йоші Фудзівара. – Це досить рідкісна рослина, яку можна знайти тільки в гірських озерах деяких районів Японії. Тому його не використовують для широкого виробництва. У своєму ресторані я використовую морожений корінь васабі. Ви здивуєтеся, але натуральний смак у нього досить м’який. Тому в Японії для гостроти суші тертий корінь васабі змішують з порошкової гірчицею. Ну а за межами Японії васабі називають звичайну гірчицю з хріном і з добавками зеленого кольору».

Краще використовувати порошковий васабі. Його дуже легко приготувати в домашніх умовах, він довше зберігається, в ньому немає такої кількості добавок як у пасті васабі. І розводити його дуже легко – 1:1, кип’яченою або мінеральною водою. Добре замішайте. Але воду додавайте поступово, щоб не переборщити і васабі не вийшло рідким.

Васаби

Васаби

Простий тест на якість васабі: свіжий васабі при замішуванні завжди виділяє різкий гострий запах. Сильніше навіть, ніж цибулевий. Тому якщо ви розводите васабі і при цьому вам не хочеться плакати, ви або погано і мало замішували пасту або порошок видихався і втратив свої антибактеріальні властивості.

І ще один важливий секрет на замітку: якщо ви готуєте суші трохи заздалегідь, то обов’язково помістіть гірку васабі на блюдо біля сушіце значно сповільнить зростання бактерій і збереже ваші суші свіжими довше. Не розводьте відразу багато порошку васабівін видихається за кілька годин.



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Млинці: найпростіший рецепт для початківців
Десерт «Квітка кохання»: рецепт приготування
Перепілка з «золотим» яйцем: рецепт приготування
Торт-піньята «Солодка душа»: рецепт приготування
Каре телятини «Приворотне зілля»: рецепт приготування
Закуска «Центр всесвіту»: рецепт приготування
Шоколадний торт «Лава пристрасті»: рецепт приготування
Салат з морепродуктів «Моя перлинка»: рецепт приготування
Печиво-сердечка з компліментами: рецепт приготування
«Все Буде Смачно»: які страви приготують зіркові чоловіки на День Закоханих? (Анонс на 11.02.2018)
Салат-букет: рецепт приготування
Їстівні квіти-льодяники: рецепт приготування
Відомі українці записали відеозвернення до Надії Матвєєвої


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити