Як приготувати васабі?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

«Справжній васабі – це висушений корінь «евтреми», – говорить Йоші Фудзівара. – Це досить рідкісна рослина, яку можна знайти тільки в гірських озерах деяких районів Японії. Тому його не використовують для широкого виробництва. У своєму ресторані я використовую морожений корінь васабі. Ви здивуєтеся, але натуральний смак у нього досить м’який. Тому в Японії для гостроти суші тертий корінь васабі змішують з порошкової гірчицею. Ну а за межами Японії васабі називають звичайну гірчицю з хріном і з добавками зеленого кольору».

Краще використовувати порошковий васабі. Його дуже легко приготувати в домашніх умовах, він довше зберігається, в ньому немає такої кількості добавок як у пасті васабі. І розводити його дуже легко – 1:1, кип’яченою або мінеральною водою. Добре замішайте. Але воду додавайте поступово, щоб не переборщити і васабі не вийшло рідким.

Васаби

Васаби

Простий тест на якість васабі: свіжий васабі при замішуванні завжди виділяє різкий гострий запах. Сильніше навіть, ніж цибулевий. Тому якщо ви розводите васабі і при цьому вам не хочеться плакати, ви або погано і мало замішували пасту або порошок видихався і втратив свої антибактеріальні властивості.

І ще один важливий секрет на замітку: якщо ви готуєте суші трохи заздалегідь, то обов’язково помістіть гірку васабі на блюдо біля сушіце значно сповільнить зростання бактерій і збереже ваші суші свіжими довше. Не розводьте відразу багато порошку васабівін видихається за кілька годин.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Солоні огірки: класичний рецепт
Вино з абрикос: рецепт приготування в домашніх умовах
Шарлотка від Алли Ковальчук
РЕЦЕПТ: Капустяна шарлотка
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Заморожені кубики шампанського для літніх коктейлів
Все про абрикос: найкращі рецепти
15 смачних страв, які можна приготувати в чашці
5 невідомих сніданків світу з 5 країн
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму