Як зварити розсипчастий рис?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Євген Клопотенко розповів, як приготувати розсипчастий довгозернистий рис. В основному рис складається з крохмалю, під час приготування він виділяється і утворює клейстер, який склеює рисинків між собою. Каша може вийти одним комком, а ще клейстер обволікає крупинки і не дає сокам з інших продуктів проникати в рис, тому він виходить несмачним.

Щоб цього не сталося, потрібно попередньо замочити рис. Так він розбухне і при приготуванні виділиться менше крохмалю. Потрібно залити рис холодною водою, щоб вона покривала його на 2 пальці. Залишити так на годину, а краще на дві, поки рис не набубнявіє і не збільшиться в об’ємі.

Етапи (3)

Потім зливаємо воду, що залишилася, і готуємо посуд, в якому будемо варити рис. Потрібен казанок. Щоб рис був ніжним і 100% не злипся, ми зваримо його з вершковим маслом. У казанок кладемо 50 г масла і розтоплюємо.

Етапи (7)

Рис ми заздалегідь замочили, тому щоб його відварити, нам потрібно менше води – пропорція повинна бути 1:1. Наприклад, на 2 склянки рису необхідно додати в казанок 2 склянки окропу. Відразу ж у воду кладемо ½ ч. л. солі і перемішуємо.

Етапи (6)

Відправляємо рис у воду і залишаємо варитися на 15 хвилин на середньому вогні під кришкою. І в цей час рис ми не перемішуємо, інакше поламаються крупинки. Коли води зовсім не залишиться – рис зварився. Рис повинен настоятися. Тому накриваємо казанок кришкою і залишаємо на півгодини.

Video: Як зварити розсипчастий рис?

Дивіться рецепт розсипчастого Довгозернистий рису від кулінарного експерта шоу Все Буде Смачно Євгена Клопотенко

Video: Як зварити розсипчастий рис?

Дивіться рецепт розсипчастого Довгозернистий рису від кулінарного експерта шоу Все Буде Смачно Євгена Клопотенко
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вегетаріанський гамбургер
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Кальмари, фаршировані картоплею (відеорецепт)
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
7 класних рецептів зимової лазаньї
Що зробити, щоб картопля в мундирі не тріскалася?
Хлібний кекс з рибою
Торт Мурашник
Печиво з маком і кунжутом
Млинці з морепродуктами
Шоколадний торт Лава пристрасті
Торт Руді
Як приготувати смажені фаршировані перці
Як правильно квасити капусту

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
яблочный кекс
Яблучний кекс
зеленый суп-пюре, рецепт приготовления зеленого супа-пюре, рецепт зеленого супа-пюре, рецепт супа-пюре из брокколи, рецепт супа-пюре из брокколи и кабачка, рецепт приготовления супа-пюре из кабачка
Зелений суп-пюре (Все буде добре)