Як зварити розсипчастий рис?


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Євген Клопотенко розповів, як приготувати розсипчастий довгозернистий рис. В основному рис складається з крохмалю, під час приготування він виділяється і утворює клейстер, який склеює рисинків між собою. Каша може вийти одним комком, а ще клейстер обволікає крупинки і не дає сокам з інших продуктів проникати в рис, тому він виходить несмачним.

Щоб цього не сталося, потрібно попередньо замочити рис. Так він розбухне і при приготуванні виділиться менше крохмалю. Потрібно залити рис холодною водою, щоб вона покривала його на 2 пальці. Залишити так на годину, а краще на дві, поки рис не набубнявіє і не збільшиться в об’ємі.

Етапи (3)

Потім зливаємо воду, що залишилася, і готуємо посуд, в якому будемо варити рис. Потрібен казанок. Щоб рис був ніжним і 100% не злипся, ми зваримо його з вершковим маслом. У казанок кладемо 50 г масла і розтоплюємо.

Етапи (7)

Рис ми заздалегідь замочили, тому щоб його відварити, нам потрібно менше води – пропорція повинна бути 1:1. Наприклад, на 2 склянки рису необхідно додати в казанок 2 склянки окропу. Відразу ж у воду кладемо ½ ч. л. солі і перемішуємо.

Етапи (6)

Відправляємо рис у воду і залишаємо варитися на 15 хвилин на середньому вогні під кришкою. І в цей час рис ми не перемішуємо, інакше поламаються крупинки. Коли води зовсім не залишиться – рис зварився. Рис повинен настоятися. Тому накриваємо казанок кришкою і залишаємо на півгодини.

Video: Як зварити розсипчастий рис?

Дивіться рецепт розсипчастого Довгозернистий рису від кулінарного експерта шоу Все Буде Смачно Євгена Клопотенко

Video: Як зварити розсипчастий рис?

Дивіться рецепт розсипчастого Довгозернистий рису від кулінарного експерта шоу Все Буде Смачно Євгена Клопотенко


Мені вдалося!

Рекомендуємо
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Мед з кульбаб – простий рецепт приготування
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити