Як вибрати кукурудзу, на приготування якої піде всього декілька хвилин

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Кукурудза – ласощі, в якому ми просто не можемо собі відмовити. На жаль, сьогодні ми все частіше змушені її купувати, а не варити вдома. Адже звикли, що на її приготування йде багато часу. Однак у програмі «Все буде смачно!» народний кулінар Ігор Місевич перевернув всі загальноприйняті поняття про приготування кукурудзи. Виявляється кукурудзу можна зварити всього за кілька хвилин. Головне – вибрати правильний качан.

 

«Впевнений: ви часто купуєте кукурудзу на ринках або на пляжах. Але, на жаль, ніхто не може сказати, як довго продається ця кукурудза, коли її готували. Тому моя особиста порада: готуйте кукурудзу самі! Це універсальний продукт. Її додають в супи, каші, начинки і фарші. Вона може бути самостійною головною стравою і навіть десертом. Її можна смажити, тушкувати, запікати, варити», – говорить Ігор Місевич.

Головні фактори, на які необхідно звертати увагу при виборі кукурудзи – це вид, лушпиння, зерна та вік або зрілість.

Є два основні види кукурудзи, які можна знайти в магазинах і на ринках – це харчова і кормова.

Кормова кукурудза цілком придатна для харчування людини, але вирощують її, як правило, як корм для великої рогатої худоби, наприклад, для корів чи биків. Краще брати для варіння харчову кукурудзу (її ще називають солодкою або цукрової). Харчову кукурудзу вирощують виключно для харчування людей.

На ринках і кормова, і харчова кукурудзи з’являються наприкінці липня – у серпні. Тому треба знати їх різницю, аби купити правильний вид кукурудзи.

Кормова кукурудза жорсткіша, ніж харчова. Саме її ви варите по 2-3 години. Кормову кукурудзу легко визначити за розміром, вона дуже довга і досягає до 25 сантиметрів. Сам качан досить тонкий, діаметром до 4 сантиметрів. Зернятка – дрібні, яскраво-жовті, майже помаранчеві і дуже жорсткі, жувати неприємно. Таку кукурудзу не радимо брати для варіння. В ній дуже мало соків і вона буде жорсткою навіть після варіння.

кормовая кукуруз

А ось харчова кукурудза – товстенька, коротка! Довжина 15 сантиметрів або менше. Діаметр – 5-6 см. Її зернятка дуже великі і налиті. Сам качан білий, майже блідо-жовтий. Зернятка м’які й солодкі.

 

 

Поділитися рецептом
Рекомендуємо
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт икры из кабачков, рецепт приготовления кабачковой икры, как приготовить кабачковую икру рецепт, состав кабачковой икры, как приготовить кабачковую икру
Кабачкова ікра як у магазині
маффины с черешней, рецепт маффинов с черешней пошагово, состав маффинов с черешней, как готовить маффины с черешней, как приготовить маффины с черешней пошагово, маффины с черешней рецепт
Апетитні мафіни з черешнею