Як вибрати смородину для компоту?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Куплені соки не можуть зрівнятися з домашнім компотом, наприклад, з червоної смородини. Але щоб напій вийшов по-справжньому смачним, потрібно вибрати для його приготування якісні та свіжі ягоди.

Червона смородина для компоту не повинна бути перезрілою. Такі ягоди смачно їсти. Але в компоті вони перетворяться на неапетитну кашу, а колір напою стане каламутним і брудним. Крім того, в перезрілій смородині залишається менше корисних речовин, а значить, і компот буде менш вітамінним.

І понюхайте ягоди. У перезрілої смородини кислуватий запах, тому що всередині ягоди вже почався процес бродіння. Такий запах передасться і вашому компоту. А якщо ви його закатаєте, то такий компот не простоїть до зими – швидко зіпсується.

Нестиглі ягоди червоної смородини теж не підійдуть. Вони, як правило, світло-рожеві або неоднорідно пофарбовані – з плямами. Дуже щільні на дотик – їх пальцями навіть розчавити складно. У них ще дуже мало соку. Компот вийде блідим і водянистим.

Для компоту прекрасно підійдуть ягоди однорідного яскраво-червоного кольору, вони – зрілі. Під пальцями пружинять, але не лопаються. Вони збережуть в компоті свою форму, дадуть гарний колір і приємний запах.

Також ягоди для компоту повинні бути сухими. Якщо смородина трохи волога зверху – значить, її збирали в дощову погоду, і вона занадто наситилась водою. І компот з такої смородини вийде несмачним і дуже рідким. Ще, можливо, волога з’явилася від соку розчавлених ягід. В цьому соку дуже швидко розвивається грибок і як результат – зіпсований компот і зірвані банки.

Якщо ягоди окропили хімічними добривами чи отрутою для комах в суху погоду, то на ягодах зверху залишаться крейдяні розлучення. Це хімічний осад. Якщо ж ви вже купили таку смородину, то замочіть її у воді на 2-3 години, змінюючи кожну годину воду. Це позбавить смородину від хімікатів. Але компот з таких ягід вже краще не варити, тому що в них буде багато води і компот буде несмачним.

Також краще купувати смородину на гілочках. Коли відривають гілочку, на ягідці утворюється дірочка. З неї поступово починає витікати сік. А значить, його залишиться в ягодах менше, і компот буде водянистим. А ще через цю незахищену ділянку в ягоду можуть потрапити бруд і бактерії.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Абрикосове варення

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Яблучний Спас: пиріг з яблук та печива
Яблучний Спас: соус з яблук
Яблука, запечені у листковому тісті, до Яблучного Спасу
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Рецепт супу харчо від Сергія Калініна
Як вибрати якісну згущенку?
Суп-пюре з броколі
Шпундра
Як приготувати рис для суші?
Консервовані помідори
Найпростіший рецепт варення з дині
Як вибрати солодкий кавун?
10 рецептів печива за 15 хвилин
Як заморозити малину на зиму

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша
шарлотка на кефире рецепт
Шарлотка на кефірі з яблуками