Як вибрати смородину для компоту?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Куплені соки не можуть зрівнятися з домашнім компотом, наприклад, з червоної смородини. Але щоб напій вийшов по-справжньому смачним, потрібно вибрати для його приготування якісні та свіжі ягоди.

Червона смородина для компоту не повинна бути перезрілою. Такі ягоди смачно їсти. Але в компоті вони перетворяться на неапетитну кашу, а колір напою стане каламутним і брудним. Крім того, в перезрілій смородині залишається менше корисних речовин, а значить, і компот буде менш вітамінним.

І понюхайте ягоди. У перезрілої смородини кислуватий запах, тому що всередині ягоди вже почався процес бродіння. Такий запах передасться і вашому компоту. А якщо ви його закатаєте, то такий компот не простоїть до зими – швидко зіпсується.

Нестиглі ягоди червоної смородини теж не підійдуть. Вони, як правило, світло-рожеві або неоднорідно пофарбовані – з плямами. Дуже щільні на дотик – їх пальцями навіть розчавити складно. У них ще дуже мало соку. Компот вийде блідим і водянистим.

Для компоту прекрасно підійдуть ягоди однорідного яскраво-червоного кольору, вони – зрілі. Під пальцями пружинять, але не лопаються. Вони збережуть в компоті свою форму, дадуть гарний колір і приємний запах.

Також ягоди для компоту повинні бути сухими. Якщо смородина трохи волога зверху – значить, її збирали в дощову погоду, і вона занадто наситилась водою. І компот з такої смородини вийде несмачним і дуже рідким. Ще, можливо, волога з’явилася від соку розчавлених ягід. В цьому соку дуже швидко розвивається грибок і як результат – зіпсований компот і зірвані банки.

Якщо ягоди окропили хімічними добривами чи отрутою для комах в суху погоду, то на ягодах зверху залишаться крейдяні розлучення. Це хімічний осад. Якщо ж ви вже купили таку смородину, то замочіть її у воді на 2-3 години, змінюючи кожну годину воду. Це позбавить смородину від хімікатів. Але компот з таких ягід вже краще не варити, тому що в них буде багато води і компот буде несмачним.

Також краще купувати смородину на гілочках. Коли відривають гілочку, на ягідці утворюється дірочка. З неї поступово починає витікати сік. А значить, його залишиться в ягодах менше, і компот буде водянистим. А ще через цю незахищену ділянку в ягоду можуть потрапити бруд і бактерії.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Абрикосове варення

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Як приготувати тісто для вареників
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
8 новорічних страв з усього світу
Як правильно ліпити хачапурі?
Рецепт: відкритий грибний пиріг
Ліниві вареники
3 швидкі піци
Пивна піца – рецепт
Як приготувати чебуреки
Глінтвейн — новорічний рецепт
Імбирні пряники
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік