Як вибирати курячі потрушки? Поради Євгенія Клопотенко

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

При готуванні курячих сердечок або шлуночків господині часто стикаються з проблемою неприємного запаху. Крім того, скільки б вони не варили або не тушкували субпродукти, потрошки все одно залишаються жорсткими. Щоб уникнути цих стандартних проблем, Євген Клопотенко розповів, як правильно вибирати курячі потрошки.

Для приготування використовують наступні потрошки: сердечка, шлунки та печінку.

СЕРДЕЧКА

При виборі сердечок потрібно звернути увагу на наступні фактори: колір, аромат, щільність і жир.

Колір: Якщо сердечка світлі, бежеві або навіть бліді – це означає, що їх розморожували, і з водою пішли всі соки. Такі сердечка не будуть соковитими і смак не буде насиченим. Якщо ж вони синього кольору, то це вже зіпсовані сердечка, адже пішов процес гниття. Свіжі, молоді сердечка повинні бути рожевими або бордовими. Це буде означати, що вони не переморожені і соковиті.

Аромат: Як і з усіма продуктами, варто звертати увагу на запах сердечок. Якщо вони погано пахнуть, значить, вже засмерділися і зіпсовані. А якщо вони майже не пахнуть, це розморожені серця і вони не будуть соковитими, адже вийшли соки. Свіжі сердечка пахнуть солодко, м’ясом і залізом, яке міститься в крові.

Щільність: Обов’язково потрібно помацати продукт. Не варто купувати сердечка, якщо на дотик вони липкі, сухі, м’які. Хороші сердечка трохи вологі і злегка пружинять.

Жир: У сердечок є своєрідна «шапочка» з жиру. Ознакою зіпсованого сердечка є жовтий жир. У свіжих жир білий.

ШЛУНОЧКИ

При виборі шлунків, потрібно звертати увагу на щільність, аромат та плівку, що покриває шлунки.

Щільність: Як і сердечка, шлунки не повинні бути м’якими. Це означає, що м’язи розслаблені і випущені всі соки з продукту. Хороший, свіжий шлунок завжди щільний і пружний. На дотик він не повинен бути липким, слизьким або сухим. Ідеальний стан свіжого субпродукту – легка вологість.

Аромат: Шлуночок, який віддає тухловатым або кислуватим запахом – це зіпсований продукт, їсти його, звичайно ж, не можна. Крім того, часто торгівельні мережі приховують несвіжий запах різними прянощами і часником. Тому при найменшому ароматі спецій і часнику – не купуйте такі субпродукти. Свіжі шлунки мають приємний, солодкуватий аромат м’яса, без всяких домішок.

Плівка: Жовта плівка, яка покриває шлунки, – вона не повинна бути каламутною або брудною. У свіжих шлуночків ця плівка прозора і чиста.

ПЕЧІНКА

Легше всього вибирати печінку. Тут потрібно звертати увагу тільки на колір і аромат.

Колір: Якщо перед вами печінка блідого, жовтуватого кольору або навіть із зеленими плямами – це означає, що вона несвіжа чи навіть від хворої птиці. Вона може бути заражена сальмонелою. Свіжа, здорова печінка завжди коричневого кольору з бордовим відтінком.

Аромат: Запах зіпсованої печінки – тухлий, кислуватий. Свіжа печінка виділяє солодкуватий аромат.

Краще всього купувати охолоджені потрошки. Адже так існує велика ймовірність того, що вони свіжі. Якщо ж ви купуєте заморожені, зверніть увагу, щоб в упаковці не було багато льоду, тому що це свідчить про повторне заморожування продукту.

 

Video: Как выбирать куриные потрошки? Советы Евгения Клопотенко

Чтобы избежать проблем с запахом блюд, Евгений Клопотенко рассказал, как правильно выбирать куриные потрошки - смотрите его советы на сайте шоу Все Буде Смачно!

Video: Как выбирать куриные потрошки? Советы Евгения Клопотенко

Чтобы избежать проблем с запахом блюд, Евгений Клопотенко рассказал, как правильно выбирать куриные потрошки - смотрите его советы на сайте шоу Все Буде Смачно!

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вегетаріанський гамбургер
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Кальмари, фаршировані картоплею (відеорецепт)
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
7 класних рецептів зимової лазаньї
Що зробити, щоб картопля в мундирі не тріскалася?
Хлібний кекс з рибою
Торт Мурашник
Печиво з маком і кунжутом
Млинці з морепродуктами
Шоколадний торт Лава пристрасті
Торт Руді
Як приготувати смажені фаршировані перці
Як правильно квасити капусту

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
зеленый суп-пюре, рецепт приготовления зеленого супа-пюре, рецепт зеленого супа-пюре, рецепт супа-пюре из брокколи, рецепт супа-пюре из брокколи и кабачка, рецепт приготовления супа-пюре из кабачка
Зелений суп-пюре (Все буде добре)
зефир рецепт, рецепт зефира, как приготовить зефир в домашних условиях, рецепт яблочного зефира, рецепт сливовового зефира, как приготовить клюквенный зефир
Як приготувати зефір: 3 рецепти