Як вибрати якісну квасолю?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Існує більше 200 сортів квасолі, тому багато хто не знає, яку саме купувати і який сорт краще підходить для тих чи інших страв. Лікнеп провів Євген Клопотенко.

На українських прилавках квасоля зустрічається 2 видів: лущильна і стручкова.

Стручкова – це зелені, жовті та фіолетові стручки. Їх можна їсти навіть сирими. Таку квасолю використовують для салатів або гарнірів. Свіжу – влітку, заморожену – взимку.

Найпоширеніші у нас сорти лущильної квасолі: біла, червона і строката. У висушеному вигляді така квасоля може зберігатися до двох років. Чим темніший колір оболонки, тим щільніша і твердіша квасоля всередині.

Біла квасоля

Вона відмінно розварюється, вважається універсальною і підходить практично для всіх страв.

iStock-607255746

Червона квасоля

У неї середня крихкість. Така квасоля чудово підходить для супів, гарнірів, салатів і використовується для фарширування.

iStock-135091168

Строката квасоля

У народі її називають “рябою”, а правильна назва сорту – «пінто», що в перекладі з іспанської означає – “пофарбована”. У строкатої квасолі кольорові точки на поверхні. При варінні вона стає красивого рожевого відтінку і має ніжний вершковий смак. У неї теж середня крихкість, але замочувати таку квасолю потрібно довше. Найкраще використовувати пінто для рагу або супів.

Pinto beans background

Який би ви сорт не вибрали, зверніть увагу на зернятка – вони повинні бути одного розміру і форми. У хорошій квасолі не буде домішок, пилу і лушпиння. Вона повинна бути чистою і розсипчастою. Якщо ви побачите на плодах наліт будь-якого відтінку, темні плями, конденсат на упаковці або будь-які пошкодження – це значить, що були порушені умови зберігання. Така квасоля пріла і вживати її не можна.

Квасолю потрібно правильно зберігати – в темному прохолодному місці в скляній банці. Щоб в квасолі не завелися жучки, використовуйте маленьку хитрість – додайте в банку з квасолею 1/2 ч. л. насіння кропу – це відлякає паразитів. А якщо ви хочете все-таки перевірити, чи поїли жучки квасолю, то просто залийте її водою. Ті боби, які спливуть, всередині порожні – їх сміливо викидаєте. Якісна квасоля моментально опуститься на дно.

Video: Як вибрати якісну квасолю?

Дивіться поради Євгенія Клопотенко та вибирайте якісну білу, червону і строкату квасолю на сайті кулінарного проекту Все Буде Смачно!
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Рецепт: відкритий грибний пиріг
Ліниві вареники
3 швидкі піци
Пивна піца – рецепт
Як приготувати чебуреки
Глінтвейн — новорічний рецепт
Імбирні пряники
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепты салатов на новый год 2019, какой салат приготовить на новый год 2019, рецепты новогодних салатов 2019, салат желтая свинка, салат гнездо глухаря, салат с сухариками королевский, салат с ананасами курицей и грибами, салат из кальмаров
Рецепти салатів на Новий рік 2019
рецепт салата грибная поляна с корейской морковкой, рецепт приготовления салата грибная поляна с корейской морковкой, как приготовить салат грибная поляна с корейской морковкой, состав салата грибная поляна с корейской морковкой, как приготовить салат грибная поляна с корейской морковкой
Грибна поляна: 5 рецептів салату