Як вибрати якісну квасолю?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Існує більше 200 сортів квасолі, тому багато хто не знає, яку саме купувати і який сорт краще підходить для тих чи інших страв. Лікнеп провів Євген Клопотенко.

На українських прилавках квасоля зустрічається 2 видів: лущильна і стручкова.

Стручкова – це зелені, жовті та фіолетові стручки. Їх можна їсти навіть сирими. Таку квасолю використовують для салатів або гарнірів. Свіжу – влітку, заморожену – взимку.

Найпоширеніші у нас сорти лущильної квасолі: біла, червона і строката. У висушеному вигляді така квасоля може зберігатися до двох років. Чим темніший колір оболонки, тим щільніша і твердіша квасоля всередині.

Біла квасоля

Вона відмінно розварюється, вважається універсальною і підходить практично для всіх страв.

iStock-607255746

Червона квасоля

У неї середня крихкість. Така квасоля чудово підходить для супів, гарнірів, салатів і використовується для фарширування.

iStock-135091168

Строката квасоля

У народі її називають “рябою”, а правильна назва сорту – «пінто», що в перекладі з іспанської означає – “пофарбована”. У строкатої квасолі кольорові точки на поверхні. При варінні вона стає красивого рожевого відтінку і має ніжний вершковий смак. У неї теж середня крихкість, але замочувати таку квасолю потрібно довше. Найкраще використовувати пінто для рагу або супів.

Pinto beans background

Який би ви сорт не вибрали, зверніть увагу на зернятка – вони повинні бути одного розміру і форми. У хорошій квасолі не буде домішок, пилу і лушпиння. Вона повинна бути чистою і розсипчастою. Якщо ви побачите на плодах наліт будь-якого відтінку, темні плями, конденсат на упаковці або будь-які пошкодження – це значить, що були порушені умови зберігання. Така квасоля пріла і вживати її не можна.

Квасолю потрібно правильно зберігати – в темному прохолодному місці в скляній банці. Щоб в квасолі не завелися жучки, використовуйте маленьку хитрість – додайте в банку з квасолею 1/2 ч. л. насіння кропу – це відлякає паразитів. А якщо ви хочете все-таки перевірити, чи поїли жучки квасолю, то просто залийте її водою. Ті боби, які спливуть, всередині порожні – їх сміливо викидаєте. Якісна квасоля моментально опуститься на дно.

Video: Як вибрати якісну квасолю?

Дивіться поради Євгенія Клопотенко та вибирайте якісну білу, червону і строкату квасолю на сайті кулінарного проекту Все Буде Смачно!
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
кабачки в кетчупе чили на зиму
Кабачки в кетчупі чилі на зиму
рецепт икры из кабачков, рецепт приготовления кабачковой икры, как приготовить кабачковую икру рецепт, состав кабачковой икры, как приготовить кабачковую икру
Кабачкова ікра як у магазині