Як вибрати якісну моркву?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Кулінарний експерт шоу «Все буде смачно!» Наталія Левензон розповіла, як вибрати якісну морквину, щоб потім готувати з неї багато смачних і корисних страв.

Перше, на що слід звертати увагу, – це форма моркви. Вона може бути овальною, циліндричною, конічною. Форма не впливає на смак.

Далі дивимося на розмір і вагу коренеплодів. Ідеальна вага для моркви – 150 г, при цьому її довжина – приблизно 15 см, а діаметр найширшої частини – 3-4 см. Якщо морква важче (250 г), а в довжину більше 20 см, знайте, вона буде більш жорсткою, її складніше готувати. Якщо морква маленька (до 7 см), то вона, швидше за все, не дозріла, тому в ній менше вітамінів.

carrot_0

Зверніть увагу на колір. При виборі моркви намагайтеся віддавати перевагу плодам яскраво-помаранчевого кольору. Чим більш яскравий колір має морква, тим більше каротину в ній міститься. Чим нижче вміст цієї речовини, тим блідішою буде морква.

Найсоковитіші морквини – товсті, не довше 15 см, темно-помаранчеві. Їх маринують, кладуть в салати і овочеві рагу, їдять сирими і отримують з них сік. В яскраво-помаранчевих коренеплодах з довгим хвостиком соку набагато менше. Вони більше підходять для морквяних котлет і запіканок, щоб страви краще тримали форму.

1299504553_ECEEF0EAEEE2EAE0

Соковиті коренеплоди можна визначити, якщо трохи пошкребти поверхню моркви нігтем. Якщо соку багато, то він відразу виділиться. Тонка морквина зазвичай солодша, ніж товста.

І останнє: бадилля – свіжість морквини можна визначити за ямочкою від бадилля, яка повинна бути зеленою. Якщо ямочка коричнева і суха, то морквина не першої свіжості. Якщо бачимо, що бадилля багато, значить у моркві велика серцевина, і як ми вже з’ясували, такий овоч буде занадто твердим і менш корисним.

Video: Как выбрать качественную морковку?

Кулинарный эксперт шоу Все Буде Смачно Наталья Левензон рассказала, как выбрать качественную морковь для полезных блюд...
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вегетаріанський гамбургер
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Кальмари, фаршировані картоплею (відеорецепт)
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
7 класних рецептів зимової лазаньї
Що зробити, щоб картопля в мундирі не тріскалася?
Хлібний кекс з рибою
Торт Мурашник
Печиво з маком і кунжутом
Млинці з морепродуктами
Шоколадний торт Лава пристрасті
Торт Руді
Як приготувати смажені фаршировані перці
Як правильно квасити капусту

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
яблочный кекс
Яблучний кекс
зеленый суп-пюре, рецепт приготовления зеленого супа-пюре, рецепт зеленого супа-пюре, рецепт супа-пюре из брокколи, рецепт супа-пюре из брокколи и кабачка, рецепт приготовления супа-пюре из кабачка
Зелений суп-пюре (Все буде добре)