Як вибрати якісну моркву?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Кулінарний експерт шоу «Все буде смачно!» Наталія Левензон розповіла, як вибрати якісну морквину, щоб потім готувати з неї багато смачних і корисних страв.

Перше, на що слід звертати увагу, – це форма моркви. Вона може бути овальною, циліндричною, конічною. Форма не впливає на смак.

Далі дивимося на розмір і вагу коренеплодів. Ідеальна вага для моркви – 150 г, при цьому її довжина – приблизно 15 см, а діаметр найширшої частини – 3-4 см. Якщо морква важче (250 г), а в довжину більше 20 см, знайте, вона буде більш жорсткою, її складніше готувати. Якщо морква маленька (до 7 см), то вона, швидше за все, не дозріла, тому в ній менше вітамінів.

carrot_0

Зверніть увагу на колір. При виборі моркви намагайтеся віддавати перевагу плодам яскраво-помаранчевого кольору. Чим більш яскравий колір має морква, тим більше каротину в ній міститься. Чим нижче вміст цієї речовини, тим блідішою буде морква.

Найсоковитіші морквини – товсті, не довше 15 см, темно-помаранчеві. Їх маринують, кладуть в салати і овочеві рагу, їдять сирими і отримують з них сік. В яскраво-помаранчевих коренеплодах з довгим хвостиком соку набагато менше. Вони більше підходять для морквяних котлет і запіканок, щоб страви краще тримали форму.

1299504553_ECEEF0EAEEE2EAE0

Соковиті коренеплоди можна визначити, якщо трохи пошкребти поверхню моркви нігтем. Якщо соку багато, то він відразу виділиться. Тонка морквина зазвичай солодша, ніж товста.

І останнє: бадилля – свіжість морквини можна визначити за ямочкою від бадилля, яка повинна бути зеленою. Якщо ямочка коричнева і суха, то морквина не першої свіжості. Якщо бачимо, що бадилля багато, значить у моркві велика серцевина, і як ми вже з’ясували, такий овоч буде занадто твердим і менш корисним.

Video: Как выбрать качественную морковку?

Кулинарный эксперт шоу Все Буде Смачно Наталья Левензон рассказала, как выбрать качественную морковь для полезных блюд...
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вино з абрикос: рецепт приготування в домашніх умовах
Шарлотка від Алли Ковальчук
РЕЦЕПТ: Капустяна шарлотка
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Заморожені кубики шампанського для літніх коктейлів
Все про абрикос: найкращі рецепти
15 смачних страв, які можна приготувати в чашці
5 невідомих сніданків світу з 5 країн
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму