Як вибрати якісну вівсянку?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Є два види вівсянки – крупа і пластівці, які відрізняються способом обробки.

Вівсяну крупу виробляють з нешліфованих зерен вівса, зовні вона нагадує рис. Через те, що вона не піддається тривалій обробці, в ній більше корисних речовин, вітамінів і мінералів. Але і варити таку крупу потрібно 40-60 хвилин.iStock-537316530

Найбільш поширений варіант – це вівсяні пластівці. Це відшліфований і сплющений овес. Пластівці бувають трьох видів: «Екстра», «Пелюсткові» і «Геркулес». Вони відрізняються ступенем обробки вівса.

Екстра – найтонші, майже прозорі – легко розварюються, їх досить просто залити окропом.

Пелюсткові – трохи товщі – варяться близько 3-5 хвилин.

iStock-675048854

І найкорисніші – тому що піддаються грубій обробці зерна – Геркулес. Вони ж і самі щільні. Варити їх потрібно – близько 8-10 хвилин.

Якщо любите ніжну вівсянку, то вибирайте пластівці «Екстра», а якщо любите більш щільну, то «Геркулес» або «Пелюсткові».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Овсяно-маковый торт

Холодный овсяный торт с малиной

Овсяный квас

Video: Як вибрати якісну вівсянку?

Дивіться правила вибору якісної вівсянки для різних видів страв на сайті кулінарного проекту Все Буде Смачно...
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
вишня в собственном соку, вишня в собственном соку рецепт, рецепт приготовления вишни в собственном соку, как приготовить вишню в собственном соку, вишня в собственном соку состав
Вишня у власному соку
ягодный соус, ягодный соус рецепт, пошаговый рецепт приготовления ягодного соуса, как приготовить ягодный соус, состав ягодного соуса
Готуємо ягідні соуси: найкращі рецепти