Як вибрати якісну вівсянку?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Є два види вівсянки – крупа і пластівці, які відрізняються способом обробки.

Вівсяну крупу виробляють з нешліфованих зерен вівса, зовні вона нагадує рис. Через те, що вона не піддається тривалій обробці, в ній більше корисних речовин, вітамінів і мінералів. Але і варити таку крупу потрібно 40-60 хвилин.iStock-537316530

Найбільш поширений варіант – це вівсяні пластівці. Це відшліфований і сплющений овес. Пластівці бувають трьох видів: «Екстра», «Пелюсткові» і «Геркулес». Вони відрізняються ступенем обробки вівса.

Екстра – найтонші, майже прозорі – легко розварюються, їх досить просто залити окропом.

Пелюсткові – трохи товщі – варяться близько 3-5 хвилин.

iStock-675048854

І найкорисніші – тому що піддаються грубій обробці зерна – Геркулес. Вони ж і самі щільні. Варити їх потрібно – близько 8-10 хвилин.

Якщо любите ніжну вівсянку, то вибирайте пластівці «Екстра», а якщо любите більш щільну, то «Геркулес» або «Пелюсткові».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Овсяно-маковый торт

Холодный овсяный торт с малиной

Овсяный квас

Video: Як вибрати якісну вівсянку?

Дивіться правила вибору якісної вівсянки для різних видів страв на сайті кулінарного проекту Все Буде Смачно...
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею