Як вибрати якісний рис?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Ми звикли, що рис ділиться на круглозернистий, середньозернистий і довгозернистий. Але насправді існує близько 150 різновидів рису, і коли приходиш до магазина, очі розбігаються, бо не знаєш, який сорт для яких страв підходить…

В Україні найчастіше можна зустріти:

Рис Жасмин – у нього довгі зерна з ніжним ароматом. Він виходить дуже ніжним і м’яким, при цьому зерна не розварюються і зберігають форму. Його можна використовувати для приготування салатів, гарнірів і десертів.

жасмин2

Басматі – має довгі зерна з ніжною структурою і приємним горіховим ароматом. З нього виходить ідеальний розсипчастий гарнір до будь-яких страв. З нього найкраще готувати плов.

басмати

Арборіо – у нього зерна середнього розміру з високим вмістом крохмалю. При варінні він набуває кремову консистенцію і добре вбирає смак і аромат решти інгредієнтів. Він ідеально підходить для різотто і супів.

арборио2

Камоліно – має круглі зерна перлового відтінку. Після варіння рис зберігає свою еластичність та клейкість, але зерна не злипаються. Він підходить для приготування каш та десертів.

camolino-rice

Ще можна зустріти дикий рис – він чорного кольору і вважається одним з найбільш смачних сортів, має приємний горіховий аромат і солодкуватий смак. Його використовують як для солодких, так і для солоних страв.

дикий-рис2

Рис також ще поділяється за ступенем обробки:

Нешліфований – найбільш корисний, але й найдорожчий. Він менше всього обробляється, у ньому зберігається найбільша кількість корисних речовин. У нього світло-коричневий колір і яскраво-виражений смак і аромат.

Шліфований рис – найбільш поширений і доступний рис, але він проходить тривалу обробку і зерна втрачають не тільки лушпиння, але й більшість корисних речовин.

А ще є пропарений рис – у нього золотистий, напівпрозорий відтінок. Він проходить спеціальну обробку – зерна спочатку миють, вимочують, обробляють парою, потім сушать і шліфують. Завдяки паровій обробці в рисі зберігається більше корисних речовин, ніж у шліфованому.

Але який би ви сорт не вибрали, купуючи рис на вагу або в упаковці (до речі, вона повинна бути прозорою, щоб можна було розглянути крупинки) зверніть увагу на зернятка. Вони повинні бути одного розміру і форми. В хорошому рисі не буде будь-яких домішок і лушпиння. Він повинен бути чистим. А всі зерна – однорідного світлого кольору. Якщо побачите яскраво-білі зернятка – це означає, що рис незрілий. А якщо жовтувато-коричневого, була порушена технологія зберігання, і рис зіпсувався.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
Макарони під м’ясним фаршем
Картопля по-македонски

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею
домашние десерты, рецепты приготовления домашних десертов, рецепты домашних десертов, рецепты десертов, десерт в домашних условиях, яблочный штрудель с корицей, халва из тыквы, десерт из айвы, блинчики с грецкими орехами, тарт груша в хрустале
Домашні десерти осені: 5 смачних рецептів