Як вибрати якісний рис?


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Ми звикли, що рис ділиться на круглозернистий, середньозернистий і довгозернистий. Але насправді існує близько 150 різновидів рису, і коли приходиш до магазина, очі розбігаються, бо не знаєш, який сорт для яких страв підходить…

В Україні найчастіше можна зустріти:

Рис Жасмин – у нього довгі зерна з ніжним ароматом. Він виходить дуже ніжним і м’яким, при цьому зерна не розварюються і зберігають форму. Його можна використовувати для приготування салатів, гарнірів і десертів.

жасмин2

Басматі – має довгі зерна з ніжною структурою і приємним горіховим ароматом. З нього виходить ідеальний розсипчастий гарнір до будь-яких страв. З нього найкраще готувати плов.

басмати

Арборіо – у нього зерна середнього розміру з високим вмістом крохмалю. При варінні він набуває кремову консистенцію і добре вбирає смак і аромат решти інгредієнтів. Він ідеально підходить для різотто і супів.

арборио2

Камоліно – має круглі зерна перлового відтінку. Після варіння рис зберігає свою еластичність та клейкість, але зерна не злипаються. Він підходить для приготування каш та десертів.

camolino-rice

Ще можна зустріти дикий рис – він чорного кольору і вважається одним з найбільш смачних сортів, має приємний горіховий аромат і солодкуватий смак. Його використовують як для солодких, так і для солоних страв.

дикий-рис2

Рис також ще поділяється за ступенем обробки:

Нешліфований – найбільш корисний, але й найдорожчий. Він менше всього обробляється, у ньому зберігається найбільша кількість корисних речовин. У нього світло-коричневий колір і яскраво-виражений смак і аромат.

Шліфований рис – найбільш поширений і доступний рис, але він проходить тривалу обробку і зерна втрачають не тільки лушпиння, але й більшість корисних речовин.

А ще є пропарений рис – у нього золотистий, напівпрозорий відтінок. Він проходить спеціальну обробку – зерна спочатку миють, вимочують, обробляють парою, потім сушать і шліфують. Завдяки паровій обробці в рисі зберігається більше корисних речовин, ніж у шліфованому.

Але який би ви сорт не вибрали, купуючи рис на вагу або в упаковці (до речі, вона повинна бути прозорою, щоб можна було розглянути крупинки) зверніть увагу на зернятка. Вони повинні бути одного розміру і форми. В хорошому рисі не буде будь-яких домішок і лушпиння. Він повинен бути чистим. А всі зерна – однорідного світлого кольору. Якщо побачите яскраво-білі зернятка – це означає, що рис незрілий. А якщо жовтувато-коричневого, була порушена технологія зберігання, і рис зіпсувався.



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Домашній хліб в духовці від Тетяни Литвинової
Безалкогольний глінтвейн від Оксани та Альбіни з Київ вдень та вночі
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Млинці: найпростіший рецепт для початківців
Десерт «Квітка кохання»: рецепт приготування
Перепілка з «золотим» яйцем: рецепт приготування


Новини партнерів


ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити