Як вибрати пиво?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Сортів пива тисячі, але все це різноманіття можна звести до двох – елю і лагеру. Відрізняються вони за процесами приготування, а точніше – за процесами бродіння.

Ель – це пиво, приготовлене верховим бродінням, тобто при звичайній температурі (15-25 градусів). У еля яскравий насичений колір, солодкуватий фруктовий присмак з пряними нотками трав і спецій. Вміст спирту в цьому пиві зазвичай вище, ніж у лагера.

Лагер – пиво низового бродіння, тобто готується при низьких температурах (5-15 градусів). Це пиво прозоре, а його смак м’який і ненав’язливий.

iStock-515593626

І ель і лагер бувають темними і світлими. Тут все залежить від ступеня прожарювання зерна. Чим сильніше солод обсмажувався, тим темніше буде пиво. Темне пиво має більш насичений смак, більш виражену гірчинку і карамельну солодкість. Світле пиво має виражений солодовий смак, воно більш легке, але трохи гірчить.

І ель і лагер можуть бути фільтруваними і нефільтрованими. Фільтрація відбувається відразу після того, як пиво зварено. Вона робить напій більш легким, очищеним, але воно втрачає різноманіття смаку. Нефільтроване пиво яскраве, з насиченим хлібним смаком. За кольором воно мутнувате і може мати невеликий осад.

Сьогодні особливу популярність має живе пиво, яке готується на основі живої культури пивних дріжджів. У виробництві не використовуються консерванти і пастеризація.

iStock-604016458

При покупці пива потрібно звернути увагу на термін придатності. Різні види пива мають різні терміни зберігання. Термін витримки зазвичай коливається від 6-8 місяців до 25 років. Термін зберігання живого пива – всього кілька днів, а відкрите потрібно пити відразу, бо воно швидко видихається. Зберігати пиво потрібно в темному місці при температурі від 7 до 13 градусів і у вертикальному положенні, щоб не було тривалого контакту пива з кришкою – це може зіпсувати його смак.

Фільтроване пиво повинно бути абсолютно прозорим, без каламуті. Муть на дні пляшки фільтрованого пива свідчить про порушення технології – таке пиво може бути небезпечним для здоров’я.

Будь-які сторонні запахи, в тому числі медовий, – ознака порушення технології.

Смак пива повинен бути повним, не водянистим. У ньому має бути присутня благородна гіркота, яка швидко проходить. Якщо після ковтка на язику надовго залишається гіркий присмак – це значить, що при приготуванні використовувався хміль низької якості.

У пива повинна бути стійка піна, яка повинна триматися близько 5 хвилин і залишатися на стінках, навіть після того, як ви його відпили. Хороша стійка піна – ознака свіжого, якісного пива, звареного у відповідності з правильною технологією.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Шоколадный торт из пива

Курица на пиве

Карп, запеченный в пиве

Video: Як вибрати смачне і свіже пиво?

Ель або лагер? Фільтроване або нефільтроване? А може, живе? Яке пиво вибрати для приготування смачних страв - дізнайтеся на сайті шоу Все Буде Смачно ...
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Картопляні трояндочки з пармезаном та свыжим чебрецем
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
вишня в собственном соку, вишня в собственном соку рецепт, рецепт приготовления вишни в собственном соку, как приготовить вишню в собственном соку, вишня в собственном соку состав
Вишня у власному соку
ягодный соус, ягодный соус рецепт, пошаговый рецепт приготовления ягодного соуса, как приготовить ягодный соус, состав ягодного соуса
Готуємо ягідні соуси: найкращі рецепти