Як вибрати помідори для маринування?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Народний кулінар Алла Ковальчук розповіла, як вибрати для консервації найкращі помідори.

Для початку необхідно визначити зрілість помідорів. Ні в якому разі не можна їсти нестиглі помідори. Визначити такий помідор можна за кольором: він може бути білим, блідо-жовтим або зеленуватим. Недостиглі помідори можуть викликати розлад шлунку, а їх насіння дуже гірке. У підсумку всі помідори будуть гіркими.

Ще звертайте увагу, щоб на помідорах не було світлих, жовтих або засушених коричневих тріщин. Плями і тріщини означають, що такі помідори обробляли хімікатами, щоб вони швидше виросли і були яскраво-червоними. Хоча всередині такі помідори можуть бути зеленими.

Велика світла пляма на боці помідора говорить про те, що помідор ріс в тіні – йому не вистачило сонця. Такі помідори можна маринувати, вони будуть смачними, але у них абсолютно немає вітамінів.

pomidor01

Є три фактори, за якими вибирають помідори для маринування. Це щільність м’якоті, щільність шкірки і розмір.

Краще всього брати помідори з щільною м’якоттю і тонкою шкіркою. Тонка шкірка дозволить маринаду просочитися усередину і зробити м’якоть помідора смачною. Але при цьому помідор збереже форму і не перетвориться на кашу. Якщо брати сорти помідорів, у яких м’які і м’якоть, і шкірка, вони перетворяться на кашу. Якщо ж візьмете з щільною м’якоттю і щільною шкіркою, вони будуть твердими.

Тепер другий фактор – шкірка. Щоб перевірити щільність шкірки, досить злегка пройтися по ній нігтем. Якщо шкірка розірвалася – вона тонка. Якщо залишився тільки слід смуги – щільна. Сорт з щільною м’якоттю і тонкою шкіркою, який ідеально підходить для маринування, – це «Санька». Такі помідори можна купити на ринку і в магазині. Ще один сорт з м’якою м’якоттю і щільною шкіркою – «Лагідний».

Наступний фактор – це розмір. Краще, щоб помідори важили не більше 100 грамів, тобто були трохи більше курячого яйця, тоді вони будуть легко закладатися і діставатися з банки.

Більше кулінарних лайфхаков дивіться в шоу «Все буде смачно!» на СТБ кожної суботи та неділі о 9 ранку!

Video: Как выбрать помидоры для маринования?

Смотрите советы по летней консервации от Аллы Ковальчук на сайте шоу "Все буде смачно!"

Video: Как выбрать помидоры для маринования?

Смотрите советы по летней консервации от Аллы Ковальчук на сайте шоу "Все буде смачно!"
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вегетаріанський гамбургер
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Кальмари, фаршировані картоплею (відеорецепт)
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
7 класних рецептів зимової лазаньї
Що зробити, щоб картопля в мундирі не тріскалася?
Хлібний кекс з рибою
Торт Мурашник
Печиво з маком і кунжутом
Млинці з морепродуктами
Шоколадний торт Лава пристрасті
Торт Руді
Як приготувати смажені фаршировані перці
Як правильно квасити капусту

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
яблочный кекс
Яблучний кекс
зеленый суп-пюре, рецепт приготовления зеленого супа-пюре, рецепт зеленого супа-пюре, рецепт супа-пюре из брокколи, рецепт супа-пюре из брокколи и кабачка, рецепт приготовления супа-пюре из кабачка
Зелений суп-пюре (Все буде добре)