Як вибрати помідори для маринування?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Народний кулінар Алла Ковальчук розповіла, як вибрати для консервації найкращі помідори.

Для початку необхідно визначити зрілість помідорів. Ні в якому разі не можна їсти нестиглі помідори. Визначити такий помідор можна за кольором: він може бути білим, блідо-жовтим або зеленуватим. Недостиглі помідори можуть викликати розлад шлунку, а їх насіння дуже гірке. У підсумку всі помідори будуть гіркими.

Ще звертайте увагу, щоб на помідорах не було світлих, жовтих або засушених коричневих тріщин. Плями і тріщини означають, що такі помідори обробляли хімікатами, щоб вони швидше виросли і були яскраво-червоними. Хоча всередині такі помідори можуть бути зеленими.

Велика світла пляма на боці помідора говорить про те, що помідор ріс в тіні – йому не вистачило сонця. Такі помідори можна маринувати, вони будуть смачними, але у них абсолютно немає вітамінів.

pomidor01

Є три фактори, за якими вибирають помідори для маринування. Це щільність м’якоті, щільність шкірки і розмір.

Краще всього брати помідори з щільною м’якоттю і тонкою шкіркою. Тонка шкірка дозволить маринаду просочитися усередину і зробити м’якоть помідора смачною. Але при цьому помідор збереже форму і не перетвориться на кашу. Якщо брати сорти помідорів, у яких м’які і м’якоть, і шкірка, вони перетворяться на кашу. Якщо ж візьмете з щільною м’якоттю і щільною шкіркою, вони будуть твердими.

Тепер другий фактор – шкірка. Щоб перевірити щільність шкірки, досить злегка пройтися по ній нігтем. Якщо шкірка розірвалася – вона тонка. Якщо залишився тільки слід смуги – щільна. Сорт з щільною м’якоттю і тонкою шкіркою, який ідеально підходить для маринування, – це «Санька». Такі помідори можна купити на ринку і в магазині. Ще один сорт з м’якою м’якоттю і щільною шкіркою – «Лагідний».

Наступний фактор – це розмір. Краще, щоб помідори важили не більше 100 грамів, тобто були трохи більше курячого яйця, тоді вони будуть легко закладатися і діставатися з банки.

Більше кулінарних лайфхаков дивіться в шоу «Все буде смачно!» на СТБ кожної суботи та неділі о 9 ранку!

Video: Как выбрать помидоры для маринования?

Смотрите советы по летней консервации от Аллы Ковальчук на сайте шоу "Все буде смачно!"

Video: Как выбрать помидоры для маринования?

Смотрите советы по летней консервации от Аллы Ковальчук на сайте шоу "Все буде смачно!"
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Як приготувати чебуреки
Глінтвейн — новорічний рецепт
Імбирні пряники
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
как приготовить кальмары, рецепт приготовления кальмаров, рецепт салата с кальмарами, рецепт приготовления салата с кальмарами, как приготовить салат с кальмарами, состав салата с кальмарами, как приготовить салат с кальмарами
Кальмари — як приготувати на Новий рік
рецепт оливье с яблоком и свежим огурцом, рецепт приготовления оливье с яблоком и свежим огурцом, как приготовить оливье с яблоком и свежим огурцом, состав оливье с яблоком и свежим огурцом, как приготовить оливье с яблоком и свежим огурцом
Олів’є з яблуком і свіжим огірком