Як вибрати ріпчасту, білу і червону цибулю?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Існують сотні сортів цибулі, але найпоширеніші – це ріпчаста, біла і червона.

Незважаючи на гостроту – в ріпчастій цибулі найбільше цукру (9-18%). Вона відмінно підходить для смаження, швидко карамелізується і набуває солодкуватого смаку.

iStock-525245611

У білій цибулі цукру менше, але також менше і ефірних масел, тому вона здається солодше ріпчастої. Біла цибуля швидко розварюється, тому її краще використовувати для приготування салатів.

Червона цибуля менш гірка, має ніжний смак і добре виглядає в якості прикраси. Її можна смажити і запікати. Завдяки тому, що вона не має яскраво вираженого аромату, її використовують для приготування десертів.

iStock-480134211

Смачні страви виходять з хороших і якісних продуктів. Тому, вибираючи цибулю на ринку або в магазині, уважно оглядайте цибулини – на них не повинно бути ніяких плям. Лушпиння і черешок повинні бути сухими, а сама цибулина твердою, без вм’ятин і пружних місць. Якщо ви стиснете в долоні цибулину і почуєте хрускіт, це гарная цибуля.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Луково-яблочный пирог

Окунь, запеченный на луковой подушке

Фаршированный лук по-грузински

Video: Як вибрати ріпчасту, білу і червону цибулю?

Дивіться правила вибору ріпчастої, білої та червоної цибулі на сайті кулінарного проекту Все Буде Смачно!
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
кофе с вишней, кофе с вишней рецепт, как приготовить кофе с вишней, рецепт приготовления кофе с вишней, состав кофе с вишней
Кава з вишнею
рецепт с фото джема из красной смородины, рецепт приготовления джема из красной смородины с фото, как приготовить джем из красной смородины рецепт с фото
Джем з порічки (фото)