Як вибрати ріпчасту, білу і червону цибулю?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Існують сотні сортів цибулі, але найпоширеніші – це ріпчаста, біла і червона.

Незважаючи на гостроту – в ріпчастій цибулі найбільше цукру (9-18%). Вона відмінно підходить для смаження, швидко карамелізується і набуває солодкуватого смаку.

iStock-525245611

У білій цибулі цукру менше, але також менше і ефірних масел, тому вона здається солодше ріпчастої. Біла цибуля швидко розварюється, тому її краще використовувати для приготування салатів.

Червона цибуля менш гірка, має ніжний смак і добре виглядає в якості прикраси. Її можна смажити і запікати. Завдяки тому, що вона не має яскраво вираженого аромату, її використовують для приготування десертів.

iStock-480134211

Смачні страви виходять з хороших і якісних продуктів. Тому, вибираючи цибулю на ринку або в магазині, уважно оглядайте цибулини – на них не повинно бути ніяких плям. Лушпиння і черешок повинні бути сухими, а сама цибулина твердою, без вм’ятин і пружних місць. Якщо ви стиснете в долоні цибулину і почуєте хрускіт, це гарная цибуля.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Луково-яблочный пирог

Окунь, запеченный на луковой подушке

Фаршированный лук по-грузински

Video: Як вибрати ріпчасту, білу і червону цибулю?

Дивіться правила вибору ріпчастої, білої та червоної цибулі на сайті кулінарного проекту Все Буде Смачно!
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Яблучний Спас: пиріг з яблук та печива
Яблучний Спас: соус з яблук
Яблука, запечені у листковому тісті, до Яблучного Спасу
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Рецепт супу харчо від Сергія Калініна
Як вибрати якісну згущенку?
Суп-пюре з броколі
Шпундра
Як приготувати рис для суші?
Консервовані помідори
Найпростіший рецепт варення з дині
Як вибрати солодкий кавун?
10 рецептів печива за 15 хвилин
Як заморозити малину на зиму

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
Печенье с яблоками, финиками и грецкими орехами
Печиво з яблуками, фініками і волоськими горіхами
Медово-яблочный узвар
Медово-яблучний узвар