Як вибрати ріпчасту, білу і червону цибулю?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Існують сотні сортів цибулі, але найпоширеніші – це ріпчаста, біла і червона.

Незважаючи на гостроту – в ріпчастій цибулі найбільше цукру (9-18%). Вона відмінно підходить для смаження, швидко карамелізується і набуває солодкуватого смаку.

iStock-525245611

У білій цибулі цукру менше, але також менше і ефірних масел, тому вона здається солодше ріпчастої. Біла цибуля швидко розварюється, тому її краще використовувати для приготування салатів.

Червона цибуля менш гірка, має ніжний смак і добре виглядає в якості прикраси. Її можна смажити і запікати. Завдяки тому, що вона не має яскраво вираженого аромату, її використовують для приготування десертів.

iStock-480134211

Смачні страви виходять з хороших і якісних продуктів. Тому, вибираючи цибулю на ринку або в магазині, уважно оглядайте цибулини – на них не повинно бути ніяких плям. Лушпиння і черешок повинні бути сухими, а сама цибулина твердою, без вм’ятин і пружних місць. Якщо ви стиснете в долоні цибулину і почуєте хрускіт, це гарная цибуля.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Луково-яблочный пирог

Окунь, запеченный на луковой подушке

Фаршированный лук по-грузински

Video: Як вибрати ріпчасту, білу і червону цибулю?

Дивіться правила вибору ріпчастої, білої та червоної цибулі на сайті кулінарного проекту Все Буде Смачно!
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею