Як вибрати буряк?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

На прилавках нерідко поруч зі здоровими і якісними коренеплодами буряків лежать підгнилі або вирощені в неправильних умовах з додаванням хімікатів. Тому перед тим,як купувати буряк, зверніть увагу на наступні характеристики.

Колір

Столовий буряк має темно-червону, бордову або червоно-фіолетову м’якоть. Купуючи буряк, трохи сковирніть шкірку, щоб переконатися, що всередині колір яскравий, а сам овоч соковитий і щільний.

Розмір

Середня маса буряків – 250-400 г. В діаметрі вони – 6-12 см. Якщо буряк має більший розмір, то його вирощували із застосуванням хімікатів.

iStock-493446908

Форма

Форма буряка – овально-куляста. Неправильна форма – занадто витягнута або горбата – теж ознака того, що в буряку багато нітратів, або його вирощували у неправильних умовах.

Зовнішній вигляд

Шкірка у буряка повинна бути тонкою, без наростів, пошкоджень і гнилі. Буряк хорошої якості на зрізі повинен мати рівний тон забарвлення. Біла серцевина, кільця або вкраплення – можуть говорити про те, що буряк вирощувався при посиленому добриві, а значить, в ньому підвищена кількість нітратів. Не соромтеся просити, щоб буряк розрізали.

iStock-508511603

І ще одна порада: не купуйте вимитий буряк, адже щоб змити землю з овочів, на виробництвах використовують хімічні речовини, які негативно впливають на здоров’я. Тому віддайте перевагу бурякам, на яких є залишки землі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Свекольный торт с ореховым кремом

Жаркое из свеклы и говядины

Video: Як вибрати буряк для вітамінного смузі?

Щоб вибрати якісний буряк, потрібно звернути увагу на 5 характеристик цього дуже корисного коренеплоду ...
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
Как приготовить варенье из черной смородины - пошаговый рецепт с фото от победителя кулинарного шоу «МастерШеф-5» Евгения Клопотенко
Варення з чорної смородини з перцем від Євгена Клопотенко (фото)
шоколадный торт с вишней, шоколадный торт с вишней рецепт, шоколадный торт с вишней рецепт приготовления, как приготовить шоколадный торт с вишней, состав шоколадного торта с вишней
Шоколадний торт з вишнею