Як вибрати буряк?


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

На прилавках нерідко поруч зі здоровими і якісними коренеплодами буряків лежать підгнилі або вирощені в неправильних умовах з додаванням хімікатів. Тому перед тим,як купувати буряк, зверніть увагу на наступні характеристики.

Колір

Столовий буряк має темно-червону, бордову або червоно-фіолетову м’якоть. Купуючи буряк, трохи сковирніть шкірку, щоб переконатися, що всередині колір яскравий, а сам овоч соковитий і щільний.

Розмір

Середня маса буряків – 250-400 г. В діаметрі вони – 6-12 см. Якщо буряк має більший розмір, то його вирощували із застосуванням хімікатів.

iStock-493446908

Форма

Форма буряка – овально-куляста. Неправильна форма – занадто витягнута або горбата – теж ознака того, що в буряку багато нітратів, або його вирощували у неправильних умовах.

Зовнішній вигляд

Шкірка у буряка повинна бути тонкою, без наростів, пошкоджень і гнилі. Буряк хорошої якості на зрізі повинен мати рівний тон забарвлення. Біла серцевина, кільця або вкраплення – можуть говорити про те, що буряк вирощувався при посиленому добриві, а значить, в ньому підвищена кількість нітратів. Не соромтеся просити, щоб буряк розрізали.

iStock-508511603

І ще одна порада: не купуйте вимитий буряк, адже щоб змити землю з овочів, на виробництвах використовують хімічні речовини, які негативно впливають на здоров’я. Тому віддайте перевагу бурякам, на яких є залишки землі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Свекольный торт с ореховым кремом

Жаркое из свеклы и говядины

Video: Як вибрати буряк для вітамінного смузі?

Щоб вибрати якісний буряк, потрібно звернути увагу на 5 характеристик цього дуже корисного коренеплоду ...


Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Домашній хліб в духовці від Тетяни Литвинової
Безалкогольний глінтвейн від Оксани та Альбіни з Київ вдень та вночі
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Млинці: найпростіший рецепт для початківців
Десерт «Квітка кохання»: рецепт приготування
Перепілка з «золотим» яйцем: рецепт приготування


Новини партнерів


ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити