Як вибрати буряк?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

На прилавках нерідко поруч зі здоровими і якісними коренеплодами буряків лежать підгнилі або вирощені в неправильних умовах з додаванням хімікатів. Тому перед тим,як купувати буряк, зверніть увагу на наступні характеристики.

Колір

Столовий буряк має темно-червону, бордову або червоно-фіолетову м’якоть. Купуючи буряк, трохи сковирніть шкірку, щоб переконатися, що всередині колір яскравий, а сам овоч соковитий і щільний.

Розмір

Середня маса буряків – 250-400 г. В діаметрі вони – 6-12 см. Якщо буряк має більший розмір, то його вирощували із застосуванням хімікатів.

iStock-493446908

Форма

Форма буряка – овально-куляста. Неправильна форма – занадто витягнута або горбата – теж ознака того, що в буряку багато нітратів, або його вирощували у неправильних умовах.

Зовнішній вигляд

Шкірка у буряка повинна бути тонкою, без наростів, пошкоджень і гнилі. Буряк хорошої якості на зрізі повинен мати рівний тон забарвлення. Біла серцевина, кільця або вкраплення – можуть говорити про те, що буряк вирощувався при посиленому добриві, а значить, в ньому підвищена кількість нітратів. Не соромтеся просити, щоб буряк розрізали.

iStock-508511603

І ще одна порада: не купуйте вимитий буряк, адже щоб змити землю з овочів, на виробництвах використовують хімічні речовини, які негативно впливають на здоров’я. Тому віддайте перевагу бурякам, на яких є залишки землі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Свекольный торт с ореховым кремом

Жаркое из свеклы и говядины

Video: Як вибрати буряк для вітамінного смузі?

Щоб вибрати якісний буряк, потрібно звернути увагу на 5 характеристик цього дуже корисного коренеплоду ...
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Рулетні тістечка від Лізи Глинської
Як приготувати тісто для вареників
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
8 новорічних страв з усього світу
Як правильно ліпити хачапурі?
Рецепт: відкритий грибний пиріг
Ліниві вареники
3 швидкі піци
Пивна піца – рецепт
Як приготувати чебуреки
Глінтвейн — новорічний рецепт
Імбирні пряники
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками