Як вибрати буряк?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

На прилавках нерідко поруч зі здоровими і якісними коренеплодами буряків лежать підгнилі або вирощені в неправильних умовах з додаванням хімікатів. Тому перед тим,як купувати буряк, зверніть увагу на наступні характеристики.

Колір

Столовий буряк має темно-червону, бордову або червоно-фіолетову м’якоть. Купуючи буряк, трохи сковирніть шкірку, щоб переконатися, що всередині колір яскравий, а сам овоч соковитий і щільний.

Розмір

Середня маса буряків – 250-400 г. В діаметрі вони – 6-12 см. Якщо буряк має більший розмір, то його вирощували із застосуванням хімікатів.

iStock-493446908

Форма

Форма буряка – овально-куляста. Неправильна форма – занадто витягнута або горбата – теж ознака того, що в буряку багато нітратів, або його вирощували у неправильних умовах.

Зовнішній вигляд

Шкірка у буряка повинна бути тонкою, без наростів, пошкоджень і гнилі. Буряк хорошої якості на зрізі повинен мати рівний тон забарвлення. Біла серцевина, кільця або вкраплення – можуть говорити про те, що буряк вирощувався при посиленому добриві, а значить, в ньому підвищена кількість нітратів. Не соромтеся просити, щоб буряк розрізали.

iStock-508511603

І ще одна порада: не купуйте вимитий буряк, адже щоб змити землю з овочів, на виробництвах використовують хімічні речовини, які негативно впливають на здоров’я. Тому віддайте перевагу бурякам, на яких є залишки землі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Свекольный торт с ореховым кремом

Жаркое из свеклы и говядины

Video: Як вибрати буряк для вітамінного смузі?

Щоб вибрати якісний буряк, потрібно звернути увагу на 5 характеристик цього дуже корисного коренеплоду ...
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
Макарони під м’ясним фаршем

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею