Як вибрати твердий сир? Поради Самвела Адамяна

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Сир – смачний і корисний продукт. Але далеко не всі вміють його вибирати. Виробники сиру давно пристосувалися маскувати неякісний товар. Тому запам’ятайте поради кулінарного експерта Самвела Адамяна, який розповів в шоу «Все буде смачно!» Про те, як вибрати якісний твердий сир.

Твердый-сырТвердий сир – це сир, під час приготування якого використовують метод пресування. Твердий сир зберігається набагато довше інших видів сирів (м’яких, розсолів, з цвіллю або напівтвердих). Чим більше витриманий сир, тим більш насичений і яскравіший його смак.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Сирна лазаьня від Самвела Адамяна

Коли вибираєте сир в упаковці, завжди звертайте увагу на написи. Якщо помітите позначку «сирний продукт», це означає, що виробники заощадили і додали рослинні жири, барвники та загусники. Важливо, щоб були вказані: сорт, найменування виробника, дата виробництва і склад. Ідеальний твердий сир повинен виготовлятися лише з трьох інгредієнтів: молока, закваски та солі.

Найважливіші критерії при виборі сиру

53cc91d641acdf40b6c98276d2fe0ff6Вибираємо сир за зовнішнім виглядом. Зверху віе тверді сири покриті скоринкою – восковою або натуральною. Якщо скоринка місцями спучилася – сир зіпсований. Скоринка товщиною 5 мм говорить про те, що сир вже старий, його довго зберігали. Свіжа якісна головка сиру завжди має рівну гладку корочку товщиною 2 мм, вона однорідного жовтого кольору і без всякого нальоту.

Завжди звертайте увагу на колір сиру. Якщо сир нерівномірного кольору з цятками – значить, він не дозрів. Якщо сир яскраво-жовтого кольору – швидше за все, до складу входить барвник. Колір хорошого сиру молочний з легким жовтуватим відтінком.

Смаку потрібно приділити особливу увагу. Якщо ви пробуєте сир, і він скрипить на зубах – значить, в складі є крохмаль. Смачний якісний натуральний сир в міру солоний і має приємний вершковий смак.

Про запах теж не варто забувати. У сиру повинен бути виражений, але не дуже насичений молочний запах. Якщо у продукту різкий запах, який прямо стріляє в ніс – сир зіпсувався.

Простий домашній тест: як перевірити сир на якість?

Потрібно відрізати шматочок сиру товщиною 0,5 см. Далі зігнути його навпіл, тримати потрібно за краєчки. Якщо сир зламається в руках – він неякісний або несвіжий. Якісний сир пластичний і легко гнеться!

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Рецепт: відкритий грибний пиріг
Ліниві вареники
3 швидкі піци
Пивна піца – рецепт
Як приготувати чебуреки
Глінтвейн — новорічний рецепт
Імбирні пряники
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт салата грибная поляна с корейской морковкой, рецепт приготовления салата грибная поляна с корейской морковкой, как приготовить салат грибная поляна с корейской морковкой, состав салата грибная поляна с корейской морковкой, как приготовить салат грибная поляна с корейской морковкой
Грибна поляна: 5 рецептів салату
рецепт салата гнездо глухаря, рецепт приготовления салата гнездо глухаря, как приготовить салат гнездо глухаря, состав салата гнездо глухаря, как приготовить салат гнездо глухаря
Салат Гніздо глухаря: рецепт класичний