Як вибрати твердий сир? Поради Самвела Адамяна

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Сир – смачний і корисний продукт. Але далеко не всі вміють його вибирати. Виробники сиру давно пристосувалися маскувати неякісний товар. Тому запам’ятайте поради кулінарного експерта Самвела Адамяна, який розповів в шоу «Все буде смачно!» Про те, як вибрати якісний твердий сир.

Твердый-сырТвердий сир – це сир, під час приготування якого використовують метод пресування. Твердий сир зберігається набагато довше інших видів сирів (м’яких, розсолів, з цвіллю або напівтвердих). Чим більше витриманий сир, тим більш насичений і яскравіший його смак.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Сирна лазаьня від Самвела Адамяна

Коли вибираєте сир в упаковці, завжди звертайте увагу на написи. Якщо помітите позначку «сирний продукт», це означає, що виробники заощадили і додали рослинні жири, барвники та загусники. Важливо, щоб були вказані: сорт, найменування виробника, дата виробництва і склад. Ідеальний твердий сир повинен виготовлятися лише з трьох інгредієнтів: молока, закваски та солі.

Найважливіші критерії при виборі сиру

53cc91d641acdf40b6c98276d2fe0ff6Вибираємо сир за зовнішнім виглядом. Зверху віе тверді сири покриті скоринкою – восковою або натуральною. Якщо скоринка місцями спучилася – сир зіпсований. Скоринка товщиною 5 мм говорить про те, що сир вже старий, його довго зберігали. Свіжа якісна головка сиру завжди має рівну гладку корочку товщиною 2 мм, вона однорідного жовтого кольору і без всякого нальоту.

Завжди звертайте увагу на колір сиру. Якщо сир нерівномірного кольору з цятками – значить, він не дозрів. Якщо сир яскраво-жовтого кольору – швидше за все, до складу входить барвник. Колір хорошого сиру молочний з легким жовтуватим відтінком.

Смаку потрібно приділити особливу увагу. Якщо ви пробуєте сир, і він скрипить на зубах – значить, в складі є крохмаль. Смачний якісний натуральний сир в міру солоний і має приємний вершковий смак.

Про запах теж не варто забувати. У сиру повинен бути виражений, але не дуже насичений молочний запах. Якщо у продукту різкий запах, який прямо стріляє в ніс – сир зіпсувався.

Простий домашній тест: як перевірити сир на якість?

Потрібно відрізати шматочок сиру товщиною 0,5 см. Далі зігнути його навпіл, тримати потрібно за краєчки. Якщо сир зламається в руках – він неякісний або несвіжий. Якісний сир пластичний і легко гнеться!

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
Макарони під м’ясним фаршем
Картопля по-македонски

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею