Який шоколад найякісніший?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Щоб вибрати в магазині якісний шоколад, потрібно звернути увагу на 5 характеристик.

Склад

До складу справжнього шоколаду обов’язково повинні входити (і бути вказані на упаковці) 4 основних компоненти: масло какао, какао терте, цукрова пудра, лецитин. Купуючи шоколад, звертайте увагу на процентний вміст какао-бобів. На пачці повинно бути вказано, що їх не менше 70%

Домішки

Багато великих виробників для економії грошей використовують в шоколаді замість масла какао, шкідливі трансжири – пальмову або кокосову олію. Тому уважно читайте етикетки і не купуйте шоколад з великим відсотком рослинних жирів і масел.

iStock-529140922

Зовнішній вигляд

Поверхня плитки повинна блищати, а колір повинен бути темним з червоно-чорним відливом. Шоколад, який зберігали в сирих приміщеннях, покривається біло-сірими “розводами”. Такий шоколад краще не їсти.

Термін зберігання

Найтриваліший термін зберігання у чорного шоколаду – до 1 року, молочний можна використовувати протягом 10 місяців, білий – не більше 30 днів. Ідеальна температура зберігання шоколаду від 12 до 20°C.

iStock-511733758

І найвірніший спосіб перевірити, чи дійсно шоколад хорошої якості, – це покласти невеликий шматочок на язик. Він моментально розтане, тому, що какао-масло тане вже при температурі +32 градуси. Шоколад з домішками буде танути довго і залишить після себе в’язкий сальний смак.

На сьогоднішній день найпопулярнішим в світі залишається молочний шоколад. Але в кулінарії краще використовувати чорний. Він має більш виражений смак і під час термічної обробки не збивається в грудки.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Баранина в шоколаде

Трехъярусный шоколадный торт

Шоколадный чили

Video: Як вибрати якісний шоколад?

Дивіться правила вибору смачного і безпечного для здоров'я шоколаду на сайті кулінарного проекту Все Буде Смачно...
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Яблучний Спас: соус з яблук
Яблука, запечені у листковому тісті, до Яблучного Спасу
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Рецепт супу харчо від Сергія Калініна
Як вибрати якісну згущенку?
Суп-пюре з броколі
Шпундра
Як приготувати рис для суші?
Консервовані помідори
Найпростіший рецепт варення з дині
Як вибрати солодкий кавун?
10 рецептів печива за 15 хвилин
Як заморозити малину на зиму
Як варити кукурудзу: рецепт Ігоря Місевича
Як очистити кукурудзу в качанах швидко і просто

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
крабовый салат с овощами
Простий овочевий салат з крабовими паличками
салат греческий
Салат Грецький