Який шоколад найякісніший?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Щоб вибрати в магазині якісний шоколад, потрібно звернути увагу на 5 характеристик.

Склад

До складу справжнього шоколаду обов’язково повинні входити (і бути вказані на упаковці) 4 основних компоненти: масло какао, какао терте, цукрова пудра, лецитин. Купуючи шоколад, звертайте увагу на процентний вміст какао-бобів. На пачці повинно бути вказано, що їх не менше 70%

Домішки

Багато великих виробників для економії грошей використовують в шоколаді замість масла какао, шкідливі трансжири – пальмову або кокосову олію. Тому уважно читайте етикетки і не купуйте шоколад з великим відсотком рослинних жирів і масел.

iStock-529140922

Зовнішній вигляд

Поверхня плитки повинна блищати, а колір повинен бути темним з червоно-чорним відливом. Шоколад, який зберігали в сирих приміщеннях, покривається біло-сірими “розводами”. Такий шоколад краще не їсти.

Термін зберігання

Найтриваліший термін зберігання у чорного шоколаду – до 1 року, молочний можна використовувати протягом 10 місяців, білий – не більше 30 днів. Ідеальна температура зберігання шоколаду від 12 до 20°C.

iStock-511733758

І найвірніший спосіб перевірити, чи дійсно шоколад хорошої якості, – це покласти невеликий шматочок на язик. Він моментально розтане, тому, що какао-масло тане вже при температурі +32 градуси. Шоколад з домішками буде танути довго і залишить після себе в’язкий сальний смак.

На сьогоднішній день найпопулярнішим в світі залишається молочний шоколад. Але в кулінарії краще використовувати чорний. Він має більш виражений смак і під час термічної обробки не збивається в грудки.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Баранина в шоколаде

Трехъярусный шоколадный торт

Шоколадный чили

Video: Як вибрати якісний шоколад?

Дивіться правила вибору смачного і безпечного для здоров'я шоколаду на сайті кулінарного проекту Все Буде Смачно...
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
Макарони під м’ясним фаршем

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею