Який шоколад найякісніший?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Щоб вибрати в магазині якісний шоколад, потрібно звернути увагу на 5 характеристик.

Склад

До складу справжнього шоколаду обов’язково повинні входити (і бути вказані на упаковці) 4 основних компоненти: масло какао, какао терте, цукрова пудра, лецитин. Купуючи шоколад, звертайте увагу на процентний вміст какао-бобів. На пачці повинно бути вказано, що їх не менше 70%

Домішки

Багато великих виробників для економії грошей використовують в шоколаді замість масла какао, шкідливі трансжири – пальмову або кокосову олію. Тому уважно читайте етикетки і не купуйте шоколад з великим відсотком рослинних жирів і масел.

iStock-529140922

Зовнішній вигляд

Поверхня плитки повинна блищати, а колір повинен бути темним з червоно-чорним відливом. Шоколад, який зберігали в сирих приміщеннях, покривається біло-сірими “розводами”. Такий шоколад краще не їсти.

Термін зберігання

Найтриваліший термін зберігання у чорного шоколаду – до 1 року, молочний можна використовувати протягом 10 місяців, білий – не більше 30 днів. Ідеальна температура зберігання шоколаду від 12 до 20°C.

iStock-511733758

І найвірніший спосіб перевірити, чи дійсно шоколад хорошої якості, – це покласти невеликий шматочок на язик. Він моментально розтане, тому, що какао-масло тане вже при температурі +32 градуси. Шоколад з домішками буде танути довго і залишить після себе в’язкий сальний смак.

На сьогоднішній день найпопулярнішим в світі залишається молочний шоколад. Але в кулінарії краще використовувати чорний. Він має більш виражений смак і під час термічної обробки не збивається в грудки.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Баранина в шоколаде

Трехъярусный шоколадный торт

Шоколадный чили

Video: Як вибрати якісний шоколад?

Дивіться правила вибору смачного і безпечного для здоров'я шоколаду на сайті кулінарного проекту Все Буде Смачно...
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
кофе с вишней, кофе с вишней рецепт, как приготовить кофе с вишней, рецепт приготовления кофе с вишней, состав кофе с вишней
Кава з вишнею
рецепт с фото джема из красной смородины, рецепт приготовления джема из красной смородины с фото, как приготовить джем из красной смородины рецепт с фото
Джем з порічки (фото)