Кальцоне від Сергія Калініна

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

58685_PhotoNews

Сергій Калінін поділився рецептом закритої піци «Кальцоне».

Інгредієнти:

борошно – 480 г
сухі дріжджі7 г
вода200 мл
олія – 4 ст. л.
помідори750 г
томатний сік200 мл
сушений орегано1/4 ч. л.
сушений базилік1/4 ч. л.
адигейський сир200 г
яєчний жовток1 шт.
сіль1,5 ч. л.
цукор1 ч. л.
зелений базилік2-3 гілочки

 

Готуємо кальцоне:

1. Налийте в миску склянку води кімнатної температури. Додайте цукор, сіль, рафіновану соняшникову олію та дріжджі. Все добре розмішайте віночком. Додайте 1,5 склянки борошна і добре перемішайте.

2. Поступово підсипайте решту борошна. Коли тісто перестане прилипати до миски, викладіть його на стіл і продовжуйте вимішувати. Коли тісто перестане липнути до рук, зробіть з нього кулю і покладіть в миску, змащену маслом. Тісто накрийте рушником. Залиште на 15-20 хвилин в теплому місці.

3. Підготуйте соус. Розріжте помідори на 4 частини, покладіть в сотейник, залийте томатним соком і поставте на середній вогонь. Додайте цукор і сухі трави. Прикрийте кришкою і кип’ятіть 5 хвилин. Перетріть соус через сито і залиште охолоджуватися. Якщо треба – посоліть за смаком. Для начинки з помідорів зніміть шкірку, наріжте сантиметровими кубиками і змішайте з адигейський сиром. Посоліть.

4. Обімніть тісто, додайте 2 ст. л. соняшникової олії і ще раз вимішайте. Деко переверніть догори дном і присипте борошном. Покладіть на нього тісто і розтягніть пальцями в пласт товщиною 0,5 см.

5. Половину пласта змастіть соусом, не доходячи 2 см до краю. Викладіть зверху начинку і посипте її подрібненими листочками базиліка.

6. Накрийте другою половиною пласта і заліпіть край у вигляді декоративної косички.

7. Змішайте яєчний жовток і соняшникову олію – змажте цією сумішшю багет. Поставте в розігріту до 250°C духовку. Випікайте 15-20 хвилин.

Video: Як приготувати піцу "Кальцоне"?

Дивіться рецепт закритого іспанського пирога - піци кальцоне - від Сергія Калініна на сайті шоу "Все буде смачно!"
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Солоні огірки: класичний рецепт
Вино з абрикос: рецепт приготування в домашніх умовах
Шарлотка від Алли Ковальчук
РЕЦЕПТ: Капустяна шарлотка
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Заморожені кубики шампанського для літніх коктейлів
Все про абрикос: найкращі рецепти
15 смачних страв, які можна приготувати в чашці
5 невідомих сніданків світу з 5 країн
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму