Кальцоне від Сергія Калініна


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів


Переглянути відгуки

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

58685_PhotoNews

Сергій Калінін поділився рецептом закритої піци «Кальцоне».

Інгредієнти:

борошно – 480 г
сухі дріжджі7 г
вода200 мл
олія – 4 ст. л.
помідори750 г
томатний сік200 мл
сушений орегано1/4 ч. л.
сушений базилік1/4 ч. л.
адигейський сир200 г
яєчний жовток1 шт.
сіль1,5 ч. л.
цукор1 ч. л.
зелений базилік2-3 гілочки

 

Готуємо кальцоне:

1. Налийте в миску склянку води кімнатної температури. Додайте цукор, сіль, рафіновану соняшникову олію та дріжджі. Все добре розмішайте віночком. Додайте 1,5 склянки борошна і добре перемішайте.

2. Поступово підсипайте решту борошна. Коли тісто перестане прилипати до миски, викладіть його на стіл і продовжуйте вимішувати. Коли тісто перестане липнути до рук, зробіть з нього кулю і покладіть в миску, змащену маслом. Тісто накрийте рушником. Залиште на 15-20 хвилин в теплому місці.

3. Підготуйте соус. Розріжте помідори на 4 частини, покладіть в сотейник, залийте томатним соком і поставте на середній вогонь. Додайте цукор і сухі трави. Прикрийте кришкою і кип’ятіть 5 хвилин. Перетріть соус через сито і залиште охолоджуватися. Якщо треба – посоліть за смаком. Для начинки з помідорів зніміть шкірку, наріжте сантиметровими кубиками і змішайте з адигейський сиром. Посоліть.

4. Обімніть тісто, додайте 2 ст. л. соняшникової олії і ще раз вимішайте. Деко переверніть догори дном і присипте борошном. Покладіть на нього тісто і розтягніть пальцями в пласт товщиною 0,5 см.

5. Половину пласта змастіть соусом, не доходячи 2 см до краю. Викладіть зверху начинку і посипте її подрібненими листочками базиліка.

6. Накрийте другою половиною пласта і заліпіть край у вигляді декоративної косички.

7. Змішайте яєчний жовток і соняшникову олію – змажте цією сумішшю багет. Поставте в розігріту до 250°C духовку. Випікайте 15-20 хвилин.



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Млинці: найпростіший рецепт для початківців
Десерт «Квітка кохання»: рецепт приготування
Перепілка з «золотим» яйцем: рецепт приготування
Торт-піньята «Солодка душа»: рецепт приготування
Каре телятини «Приворотне зілля»: рецепт приготування
Закуска «Центр всесвіту»: рецепт приготування
Шоколадний торт «Лава пристрасті»: рецепт приготування
Салат з морепродуктів «Моя перлинка»: рецепт приготування
Печиво-сердечка з компліментами: рецепт приготування
«Все Буде Смачно»: які страви приготують зіркові чоловіки на День Закоханих? (Анонс на 11.02.2018)
Салат-букет: рецепт приготування
Їстівні квіти-льодяники: рецепт приготування
Відомі українці записали відеозвернення до Надії Матвєєвої


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити