Полуничний джем: рецепт-п’ятихвилинка від Жені Клопотенко

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

ГОТУЄМО З НАМИ
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської

На 20 порцій джему-п’ятихвилинки з полуниці беремо 1 кг полуниці і 800 г цукру.

Полуницю промиваємо, видаляємо плодоніжки, обсушуємо. Прокручуємо ягоди через м’ясорубку. Перекладаємо в таз або каструлю, всипаємо цукор, добре перемішуємо.

Постійно перемішуючи, доводимо до кипіння, проварюємо 5 хвилин. Вимикаємо, залишаємо до повного охолодження. Повторюємо ще 2 рази, тобто варимо в 3 заходи, кожен раз по 5 хвилин бурхливого кипіння. Розливаємо гарячий джем по стерилізованих гарячих банках, закупорюємо.

iStock-5337258262

Під кінець полуничного сезону на прилавках можна знайти тільки пом’яті та переспілі ягоди. Такі не смачно їсти просто так, та й варення з них не зробиш, а от джем – запросто. Як приготувати полуничний джем всього за 5 хвилин? Рецептом поділився переможець «МастерШефа» Євген Клопотенко.

Інгредієнти для полуничного джему

  • полуниця – 600 г
  • цукор – 200 г
  • лимон – 1 шт.

Як приготувати полуничний джем

  1. Промиту та почищену від хвостиків полуницю подрібніть блендером на пюре і викладіть у сотейник. Додайте цукор та лимонний сік.
  2. Проваріть джем 5 хвилин на повільному вогні, помішуючи. Потім перекладіть у чисту суху банку, закрийте кришкою.
  3. Остудіть та зберігайте в холодильнику впродовж 30 днів.

ГОТУЄМО З НАМИ
Варення з полуниці без варіння

Video: Полуничний джем: рецепт покроковий

Як приготувати полуничний джем за 5 хвилин? Покроковий рецепт джему з полуниці ви знайдете в нашому матеріалі. Спробуйте приготувати наш полуничний джем, і ви впораєтеся за 5 хвилин!
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Солоні огірки: класичний рецепт
Вино з абрикос: рецепт приготування в домашніх умовах
Шарлотка від Алли Ковальчук
РЕЦЕПТ: Капустяна шарлотка
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Заморожені кубики шампанського для літніх коктейлів
Все про абрикос: найкращі рецепти
15 смачних страв, які можна приготувати в чашці
5 невідомих сніданків світу з 5 країн
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму