Ковбаски кеббе з пшеничної крупи: рецепт приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Як приготувати ковбаски кеббе з пшеничної крупи? Порадуйте себе і своїх близьких незвичайною та дуже смачною стравою. Ліванські ковбаски кеббе прекрасно поєднуються з горіхово-фініковою начинкою з м’ятою, а часниковий соус завершить цю симфонію смаків. Читайте покроковий рецепт ковбаскок кеббе з пшеничної крупи.

Читайте також: Кіббех: рецепт приготування

Інгредієнти:

Для кеббе:

  • пшенична крупа «полтавська №2» – 200 г
  • куряче філе – 750 г
  • цибуля – 2 шт.
  • часник – 3 зубчики
  • вода – 500 мл
  • панірувальні сухарі – 250 г
  • олія – ​​1 л
  • мелений коріандр  – 3 г
  • зіра – 6 г
  • сіль –  10 г
  • чорний мелений перець –  3 г

Читайте також: Люля-кебаб із щуки: рецепт приготування

 Для начинки:

  • вершкове масло  – 200 г
  • волоські горіхи – 50 г
  • фініки без кісточок – 9 шт.
  • м’ята – 3 гілочки

 Для соусу:

  • натуральний йогурт (2,5%) – 250 мл
  • солоний огірок – 1 шт.
  • лимон – 1 шт.
  • часник – 1 зубчик
  • м’ята – 1 гілочка
  • кінза – 3 гілочки
  • сіль –  3 г

Читайте також: Чабан-кебаб від Мікаеля Арояна

 Спосіб приготування:

  1. Промиту пшеничну крупу відваріть у воді 5 хв. та залиште на 25 хв. настоятися.
  2. Куряче філе подрібніть у м´ясорубці з дрібною решіткою. Також пропустіть через м‘ясорубку цибулю, розрізану на 4 частини, та часник.
  3. Додайте сіль, чорний мелений перець, мелений коріандр та зіру. Перемішайте, додайте пшеничну крупу.  Відбийте основу для кеббе в мисці.
  4. Для начинки – змішайте вершкове масло з подрібненими гілочками м´яти та перебитими волоськими горіхами. Перекладіть масу на харчову плівку смужкою. Зверху викладіть фініки.
  5. Закрутіть масляний пласт у плівку ковбаскою, щоб фініки опинилися всередині. Відправте масляну трубочку у морозилку на 45 хв. Потім розріжте упоперек на 9 частин та перекладіть у миску з льодом.
  6. Змоченими у воді руками сформуйте з круп‘яної маси яйцеподібні кулі, зробіть в них заглиблення і вставте начинку. Заліпіть краї, надайте кеббе форму лимона.
  7. Обкачайте у панірувальних сухарях та обсмажте у фритюрі по 7 хв. Перекладіть на тарілку з паперовими рушниками.
  8. Для соусу – змішайте йогурт, подрібнені гілочки кінзи та м´яти, натертий на дрібну терку солоний огірок, сіль, сік лимона та вичавлений через прес часник.
  9. Подавайте соус до кеббе.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Мед з кульбаб – простий рецепт приготування
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Домашній хліб в духовці від Тетяни Литвинової
Безалкогольний глінтвейн від Оксани та Альбіни з Київ вдень та вночі
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити