Крем-суп з раків: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Ми вже розповіли вам як варити раків, але з них можна також приготувати багато смачних страв! Як зварити суп з раків і які вони бувають? Рецепт крем-супу з раків від Ігоря Місевича – це справжня знахідка для господинь. Таким рецептом ви точно здивуєте своїх домочадців.

Читайте також: Паелья з морепродуктами: рецепт від Сергія Калініна

Інгредієнти:

  • Варені раки1,5 кг
  • Цибуля2 шт.
  • Морква2 шт.
  • Оливкова олія
  • Вершкове масло150 г
  • Лавровий лист2 шт.
  • Часник2 шт.
  • Імбир свіжий70 г
  • Зірчастий аніс2 шт.
  • Гвоздика2 шт.
  • Коньяк100 мл
  • Вино червоне сухе400 мл
  • Шафран – ½ ч. л.
  • Вершки 10% – 200 мл
  • Сіль5 г

Спосіб приготування:

  1. Відокремте ракові шийки від корпусів. Панцирі складіть окремо, а ракові шийки відкладіть, щоб охолоджувались.
  2. Наріжте півкільцями цибулю. Обсмажте в оливковій олії. Додайте лавровий лист, часник, нарізаний кубиками імбир, зірчастий аніс і гвоздику. Смажте, поки цибуля не стане прозорою.
  3. Почистіть і наріжте кубиками моркву. Коли цибуля стане прозорою, додайте моркву і смажте, поки вона не розм’якшиться. Коли морква стане м’якою – приберіть зі сковороди лавровий лист, аніс і гвоздику.
  4. Додайте вершкове масло. Перемішайте. Коли масло розтопиться, пересипте все у каструлю, додайте панцирі раків і перемішайте.
  5. Поставте каструлю на вогонь. Налийте в каструлю коньяк, прикрийте кришкою на півхвилини, відкрийте кришку і підпаліть коньячні пари.
  6. Налийте вино. Випаровуйте алкоголь протягом 10 хв. Потім повністю залийте ракові панцирі гарячою водою, накрийте кришкою, зменшіть вогонь і тушкуйте 15 хвилин.
  7. Налийте 3 ополоника бульйону, в якому варилися раки, в каструлю з панцирами. Ручним заглибним блендером подрібніть панцирі на кашу. Кашу з панцирів висипте на 3 шари марлі і вичавіть сік в сотейник. Додайте шафран, сіль і вершки. Поставте сотейник на маленький вогонь. Злегка збийте вінчиком, поки суп не закипить.
  8. Після закипання зніміть суп з вогню, розлийте по тарілках, додайте очищені ракові шийки і голови раків для прикраси. Суп готовий.

Video: Крем-суп з раків: рецепт

Як зварити суп з раків і який? Рецепт крем-супу з раків від Ігоря Місевича - це справжня знахідка для господинь

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Яблучний Спас: пиріг з яблук та печива
Яблучний Спас: соус з яблук
Яблука, запечені у листковому тісті, до Яблучного Спасу
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Рецепт супу харчо від Сергія Калініна
Як вибрати якісну згущенку?
Суп-пюре з броколі
Шпундра
Як приготувати рис для суші?
Консервовані помідори
Найпростіший рецепт варення з дині
Як вибрати солодкий кавун?
10 рецептів печива за 15 хвилин
Як заморозити малину на зиму

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша
шарлотка на кефире рецепт
Шарлотка на кефірі з яблуками