Крем-суп з раків: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Ми вже розповіли вам як варити раків, але з них можна також приготувати багато смачних страв! Як зварити суп з раків і які вони бувають? Рецепт крем-супу з раків від Ігоря Місевича – це справжня знахідка для господинь. Таким рецептом ви точно здивуєте своїх домочадців.

Читайте також: Паелья з морепродуктами: рецепт від Сергія Калініна

Інгредієнти:

  • Варені раки1,5 кг
  • Цибуля2 шт.
  • Морква2 шт.
  • Оливкова олія
  • Вершкове масло150 г
  • Лавровий лист2 шт.
  • Часник2 шт.
  • Імбир свіжий70 г
  • Зірчастий аніс2 шт.
  • Гвоздика2 шт.
  • Коньяк100 мл
  • Вино червоне сухе400 мл
  • Шафран – ½ ч. л.
  • Вершки 10% – 200 мл
  • Сіль5 г

Спосіб приготування:

  1. Відокремте ракові шийки від корпусів. Панцирі складіть окремо, а ракові шийки відкладіть, щоб охолоджувались.
  2. Наріжте півкільцями цибулю. Обсмажте в оливковій олії. Додайте лавровий лист, часник, нарізаний кубиками імбир, зірчастий аніс і гвоздику. Смажте, поки цибуля не стане прозорою.
  3. Почистіть і наріжте кубиками моркву. Коли цибуля стане прозорою, додайте моркву і смажте, поки вона не розм’якшиться. Коли морква стане м’якою – приберіть зі сковороди лавровий лист, аніс і гвоздику.
  4. Додайте вершкове масло. Перемішайте. Коли масло розтопиться, пересипте все у каструлю, додайте панцирі раків і перемішайте.
  5. Поставте каструлю на вогонь. Налийте в каструлю коньяк, прикрийте кришкою на півхвилини, відкрийте кришку і підпаліть коньячні пари.
  6. Налийте вино. Випаровуйте алкоголь протягом 10 хв. Потім повністю залийте ракові панцирі гарячою водою, накрийте кришкою, зменшіть вогонь і тушкуйте 15 хвилин.
  7. Налийте 3 ополоника бульйону, в якому варилися раки, в каструлю з панцирами. Ручним заглибним блендером подрібніть панцирі на кашу. Кашу з панцирів висипте на 3 шари марлі і вичавіть сік в сотейник. Додайте шафран, сіль і вершки. Поставте сотейник на маленький вогонь. Злегка збийте вінчиком, поки суп не закипить.
  8. Після закипання зніміть суп з вогню, розлийте по тарілках, додайте очищені ракові шийки і голови раків для прикраси. Суп готовий.

Video: Крем-суп з раків: рецепт

Як зварити суп з раків і який? Рецепт крем-супу з раків від Ігоря Місевича - це справжня знахідка для господинь

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею