Кролик у хлібному соусі: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Кролик, тушкований у хлібному соусі, виходить неймовірно ароматним та ніжним. Кефірний маринад з ялівцем, чебрецем і розмарином розм’якшує волокна м’яса, а соус з чорного хліба, вина і бекону підкреслює його вишуканий смак. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт кролика у хлібному соусі.

Інгредієнти:

  • тушка кролика – 2 кг
  • вершкове масло – 25 г
  • бекон сирокопчений – 50 г
  • розмарин сушений – 2 г
  • чебрець сушений – 2 г
  • часник – 1 зубчик

Інгредієнти для маринаду:

  • кефір (2,5%) – 500 мл
  • часник – 3 зубчики
  • цибуля – 1 шт.
  • ягоди ялівцю – 10 шт.
  • розмарин сушений – 2 г
  • чебрець сушений – 2 г
  • чорний  мелений перець – 6 г
  • сіль – 5 г

Інгредієнти для соусу:

  • вершкове масло – 25 г
  • чорний хліб (свіжий) – 100 г
  • бекон сирокопчений – 50 г
  • цибуля – 1 шт.
  • біле сухе вино – 200 мл
  • вода – 200 мл

Читайте також: Реберця в пергаменті під соусом «барбекю»: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте маринад: додайте до кефіру вичавлений часник, подрібнену цибулю, а також розтерті у ступці ягоди ялівцю,  сушений розмарин, чебрець, чорний мелений перець та сіль. Перемішайте.
  2. Покладіть у маринад розділену на шматочки тушку кроля, поставте на 12 год. у холодильник. Потім просушіть шматочки паперовими рушниками.
  3. Покладіть на пательню вершкове масло і частину порізаного кубиками бекону, обсмажте впродовж 2 хв. Додайте сушений розмарин, сушений чебрець та вичавлений через прес часник. Потім викладіть на пательню шматки кролика і обсмажте до рум‘яності з обох боків впродовж 10 хв.
  4. Для соусу – обсмажте на вершковому маслі кубики чорного хліба. Потім обсмажте впродовж 5 хв. порізаний смужками бекон та кільця цибулі. Додайте біле сухе вино та воду, тушкуйте 15 хв. до зменшення об‘єму маси вдвічі. Посоліть та перебийте соус до однорідності.
  5. Вилийте соус на дно форми, покришіть у нього підсмажений хліб, зверху викладіть обсмажені шматки кролика та полийте маслом, у якому він смажився. Запікайте 1 годину за температури 180°С.

Читайте також: Щука з жульєном під соусом нантуа: рецепт приготування

Video: Кролик у хлібному соусі: рецепт покроково

Як приготувати кролика у хлібному соусі? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
крабовый салат с овощами
Простий овочевий салат з крабовими паличками
рецепт салата с курицей и огурцами, рецепт приготовления салата с курицей и огурцами, как приготовить салат с курицей и огурцами, состав салата с курицей и огурцами, как приготовить салат с курицей и огурцами
Салат з куркою та огірками