Лазанья «Верді»

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Пропонуємо вам один із варіантів традиційної італійської страви – лазаньї “Верді” або зеленої лазаньї. Своєю назвою вона зобов’язана шпинату, який є основним інгредієнтом начинки. Цю смачну і поживну страву ви легко зможете приготувати в домашніх умовах – читайте наш покроковий рецепт.

Інгредієнти:

  • шпинат — 800 г
  • сир фета — 400 г
  • сир гауда — 200 г
  • цибуля — 1 шт.
  • олія — 100 мл
  • вершкове масло (82,5%) — 60 г
  • борошно — 420 г
  • яйця — 4 шт.
  • молоко (3,2%) — 500 мл
  • волоські горіхи — 100 г
  • мускатний горіх — 2 г
  • базилік зелений (свіжий)— 60 г
  • часник — 3 зубчики
  • сіль — 20 г
  • перець чорний мелений — 6 г

Читайте також: Капустяна лазанья від Тетяни Литвинової

Спосіб приготування:

  1. Насипте борошно на дошку гіркою, вбийте яйця, додайте олію та сіль, вимісіть тісто. Загорніть його у плівку, поставте в холодильник на 30 хв. Потім зробіть ковбаску, розріжте її на 4 частини. Кожен шматочок тіста розкачайте у пласт на присипаній борошном дошці. Готові пласти також посипте борошном.
  2. Для соусу – розтопіть вершкове масло, додайте борошно, перемішайте і обсмажте до золотистого кольору. Збийте очищений часник, листя базиліку та молоко. Влийте молоко з базиліком до масла з борошном, перемішайте та доведіть масу до кипіння. Додайте сіль, мускатний горіх та чорний мелений перець.
  3. Для начинки – обсмажте на олії до прозорості кубики цибулі та додайте шпинат, тушкуйте 5 хв. Поріжте кубиком фету, змішайте з подрібненими горіхами. Додайте сіль, перець та тушкований шпинат, перемішайте. На крупній тертці натріть сир гауда.
  4. По боках та дну форми розподіліть 4 ст. л. соусу. Поверх нього викладіть пласт тіста, а на нього – 1/3 начинки. Посипте тертою гаудою. Покладіть наступний пласт тіста, змастіть соусом, викладіть начинку і посипте гаудою. Прикрийте тістом. Далі знову – соус, начинка та тертий сир.
  5. Останній пласт тіста змастіть залишками соусу та посипте тертим сиром. Запікайте лазанью 30 хв. за температури 200°С. Дайте остигнути 2 год.

Читайте також: Сирна лазанья

Video: Лазанья «Верді»: рецепт покроково

Як приготувати лазанью «Верді»? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Яблучний Спас: пиріг з яблук та печива
Яблучний Спас: соус з яблук
Яблука, запечені у листковому тісті, до Яблучного Спасу
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Рецепт супу харчо від Сергія Калініна
Як вибрати якісну згущенку?
Суп-пюре з броколі
Шпундра
Як приготувати рис для суші?
Консервовані помідори
Найпростіший рецепт варення з дині
Як вибрати солодкий кавун?
10 рецептів печива за 15 хвилин
Як заморозити малину на зиму

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша
шарлотка на кефире рецепт
Шарлотка на кефірі з яблуками