Лазанья «Верді»

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Пропонуємо вам один із варіантів традиційної італійської страви – лазаньї “Верді” або зеленої лазаньї. Своєю назвою вона зобов’язана шпинату, який є основним інгредієнтом начинки. Цю смачну і поживну страву ви легко зможете приготувати в домашніх умовах – читайте наш покроковий рецепт.

Інгредієнти:

  • шпинат — 800 г
  • сир фета — 400 г
  • сир гауда — 200 г
  • цибуля — 1 шт.
  • олія — 100 мл
  • вершкове масло (82,5%) — 60 г
  • борошно — 420 г
  • яйця — 4 шт.
  • молоко (3,2%) — 500 мл
  • волоські горіхи — 100 г
  • мускатний горіх — 2 г
  • базилік зелений (свіжий)— 60 г
  • часник — 3 зубчики
  • сіль — 20 г
  • перець чорний мелений — 6 г

Читайте також: Капустяна лазанья від Тетяни Литвинової

Спосіб приготування:

  1. Насипте борошно на дошку гіркою, вбийте яйця, додайте олію та сіль, вимісіть тісто. Загорніть його у плівку, поставте в холодильник на 30 хв. Потім зробіть ковбаску, розріжте її на 4 частини. Кожен шматочок тіста розкачайте у пласт на присипаній борошном дошці. Готові пласти також посипте борошном.
  2. Для соусу – розтопіть вершкове масло, додайте борошно, перемішайте і обсмажте до золотистого кольору. Збийте очищений часник, листя базиліку та молоко. Влийте молоко з базиліком до масла з борошном, перемішайте та доведіть масу до кипіння. Додайте сіль, мускатний горіх та чорний мелений перець.
  3. Для начинки – обсмажте на олії до прозорості кубики цибулі та додайте шпинат, тушкуйте 5 хв. Поріжте кубиком фету, змішайте з подрібненими горіхами. Додайте сіль, перець та тушкований шпинат, перемішайте. На крупній тертці натріть сир гауда.
  4. По боках та дну форми розподіліть 4 ст. л. соусу. Поверх нього викладіть пласт тіста, а на нього – 1/3 начинки. Посипте тертою гаудою. Покладіть наступний пласт тіста, змастіть соусом, викладіть начинку і посипте гаудою. Прикрийте тістом. Далі знову – соус, начинка та тертий сир.
  5. Останній пласт тіста змастіть залишками соусу та посипте тертим сиром. Запікайте лазанью 30 хв. за температури 200°С. Дайте остигнути 2 год.

Читайте також: Сирна лазанья

Video: Лазанья «Верді»: рецепт покроково

Як приготувати лазанью «Верді»? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодный соус, ягодный соус рецепт, пошаговый рецепт приготовления ягодного соуса, как приготовить ягодный соус, состав ягодного соуса
Готуємо ягідні соуси: найкращі рецепти
домашний мармелад, как приготовить домашний мармелад, рецепт приготовления мармелада, состав домашнего мармелада
Домашній мармелад із літніх фруктів та ягід: ТОП-3 рецепти