Лазанья «Верді»

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Пропонуємо вам один із варіантів традиційної італійської страви – лазаньї “Верді” або зеленої лазаньї. Своєю назвою вона зобов’язана шпинату, який є основним інгредієнтом начинки. Цю смачну і поживну страву ви легко зможете приготувати в домашніх умовах – читайте наш покроковий рецепт.

Інгредієнти:

  • шпинат — 800 г
  • сир фета — 400 г
  • сир гауда — 200 г
  • цибуля — 1 шт.
  • олія — 100 мл
  • вершкове масло (82,5%) — 60 г
  • борошно — 420 г
  • яйця — 4 шт.
  • молоко (3,2%) — 500 мл
  • волоські горіхи — 100 г
  • мускатний горіх — 2 г
  • базилік зелений (свіжий)— 60 г
  • часник — 3 зубчики
  • сіль — 20 г
  • перець чорний мелений — 6 г

Читайте також: Капустяна лазанья від Тетяни Литвинової

Спосіб приготування:

  1. Насипте борошно на дошку гіркою, вбийте яйця, додайте олію та сіль, вимісіть тісто. Загорніть його у плівку, поставте в холодильник на 30 хв. Потім зробіть ковбаску, розріжте її на 4 частини. Кожен шматочок тіста розкачайте у пласт на присипаній борошном дошці. Готові пласти також посипте борошном.
  2. Для соусу – розтопіть вершкове масло, додайте борошно, перемішайте і обсмажте до золотистого кольору. Збийте очищений часник, листя базиліку та молоко. Влийте молоко з базиліком до масла з борошном, перемішайте та доведіть масу до кипіння. Додайте сіль, мускатний горіх та чорний мелений перець.
  3. Для начинки – обсмажте на олії до прозорості кубики цибулі та додайте шпинат, тушкуйте 5 хв. Поріжте кубиком фету, змішайте з подрібненими горіхами. Додайте сіль, перець та тушкований шпинат, перемішайте. На крупній тертці натріть сир гауда.
  4. По боках та дну форми розподіліть 4 ст. л. соусу. Поверх нього викладіть пласт тіста, а на нього – 1/3 начинки. Посипте тертою гаудою. Покладіть наступний пласт тіста, змастіть соусом, викладіть начинку і посипте гаудою. Прикрийте тістом. Далі знову – соус, начинка та тертий сир.
  5. Останній пласт тіста змастіть залишками соусу та посипте тертим сиром. Запікайте лазанью 30 хв. за температури 200°С. Дайте остигнути 2 год.

Читайте також: Сирна лазанья

Video: Лазанья «Верді»: рецепт покроково

Як приготувати лазанью «Верді»? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
крабовый салат с овощами
Простий овочевий салат з крабовими паличками
рецепт салата с курицей и огурцами, рецепт приготовления салата с курицей и огурцами, как приготовить салат с курицей и огурцами, состав салата с курицей и огурцами, как приготовить салат с курицей и огурцами
Салат з куркою та огірками