У неділю, 3 серпня, переможниця «МастерШеф» та випускниця відомої французької школи кулінарії Le Cordon Bleu Єлизавета Глинська разом з гостем програми «Все буде смачно!» Костянтином Грубичем готували найулюбленіші ласощі діточок та багатьох дорослих – морозиво. Як все пройшло, сайт STB.UA запитав у самої Лізи.
Ліза привіт! Ти вчила Костянтина Грубича готувати морозиво. Який він учень?
Костянтин дуже старанний учень. Я навіть не можу сказати, що це було учень-учитель. Це було, швидше за все, вчитель-вчитель. За час цих зйомок я сама багато чому навчилася у Кості. Він дуже цікава людина. А коли він показав нам дуже стару кулінарну книгу, яку приніс з тобою, і почав показувати картинки і зачитувати технологічні моменти, мені, взагалі, здалося, що це я прийшла повчитися (Сміється).
А чим для тебе запам’ятався цей ефір програми «Все буде смачно!»?
Нам було дуже легко, бо у нас на одну пару рук було більше. І зйомка, яка розрахована на півдня, пролетіла дуже швидко й безболісно. Хоча, звичайно, було й складно.
Які складнощі виникали?
Ну, ми ж готували три види морозива! Ще пам’ятаю, що в знімальному павільйоні було неймовірно спекотно. На моменті презентації ми всі почали бігати, метушитися на Надіній кухні адже це ж морозиво. І тим більше воно було без стабілізаторів і, звичайно, такий продукт тане в п’ять разів швидше. Загалом, там вже мало не кожен сам собі в піалу накладав.
А ще, це, напевно, у мене була одна з тих зйомок, коли після слів: «Стоп, знято!» Всі продовжують перебувати на майданчику і їсти – це дуже приємно! (Посміхається)
Ліза, ти, напевно, пам’ятаєш, як вперше готувала морозиво. Розкажи, як це було.
Ой, моє перше морозиво було дуже давно, напевно, років 8-10 тому. Це був сумний досвід і як підсумок – шматок льоду. Потім була спроба на «МастерШеф», але там все простіше, адже була морожениця. А вже в Парижі мені повідали всі технологічні тонкощі та нюанси. І вже скільки я його переробила (Сміється). Тепер, повернувшись додому, балую коханих домашнім морозивом, без спеціальної машини (Посміхається).