Мабо Насу: рецепт страви з баклажанів


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів


Переглянути відгуки

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Мабо Насу – дуже смачне і незвичайне блюдо з тушкованих баклажанів. Воно дуже популярно в Японії, хоча родом з Китаю. Читайте покроковий рецепт приготування страви з баклажанів Мабо Насу в нашому матеріалі.

Читайте також: Баклажанна ікра від Сергія Калініна

Інгредієнти:

  • баклажан – 1 шт.
  • болгарський перець – 2 шт.
  • соняшникова олія – 250 мл
  • кунжутна олія – 20 мл
  • свинина (корейка) – 100 г
  • корінь імбиру – 5 см
  • часник – 1 зубчик
  • зелена цибуля – 1 стебло
  • кінза – 3 гілочки
  • перець чилі – 1/2 стручка
  • вода – 40 мл
  • соєвий соус – 40 мл
  • картопляний крохмаль – 10 г

Соус «Хойсін»:

  • консервована червона квасоля – 100 г
  • корінь імбиру – 5 см
  • перець чилі – 1/2 стручка
  • кориця (мелена) – 1 г
  • фенхель – 1 г
  • гвоздика (мелена) – 1,5 г
  • винний оцет – 40 мл
  • томатний сік – 80 мл

Читайте також: Майо Сарада: рецепт незвичайної страви з цвітної капусти

Спосіб приготування:

  1. Наріжте баклажан кубиком та замочіть у воді на 5 хв. Просушіть та обсмажте впродовж 1 хв. у розігрітій олії. Перекладіть на паперові рушники. Опустіть на 15 с в олію кубики болгарського перцю і також викладіть на паперові рушники.
  2. Для соусу «хойсін» – з‘єднайте червону консервовану квасолю, корінь імбиру, половину перцю чилі, насіння фенхелю, мелену корицю та мелену гвоздику, винний оцет та томатний сік. Перебийте до однорідності.
  3. На розігрітій кунжутній олії обсмажте впродовж 1 хв. подрібнений корінь імбиру та часник. Додайте дрібно порізану зелену цибулю та перець чилі. Перемішайте і смажте 1 хв. Після цього додайте рубаний фарш зі свинини та соус «хойсін». Смажте 3 хв.
  4. Далі – влийте соєвий соус, покладіть шматочки баклажану та перець. Готуйте на сильному вогні 1 хв., приберіть сковороду з вогню, влийте розведений у воді крохмаль, перемішайте, поверніть страву на вогонь та готуйте ще 1 хв. Перед подачею посипте мабонасу подрібненою кінзою.


Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Млинці: найпростіший рецепт для початківців
Десерт «Квітка кохання»: рецепт приготування
Перепілка з «золотим» яйцем: рецепт приготування
Торт-піньята «Солодка душа»: рецепт приготування
Каре телятини «Приворотне зілля»: рецепт приготування
Закуска «Центр всесвіту»: рецепт приготування
Шоколадний торт «Лава пристрасті»: рецепт приготування
Салат з морепродуктів «Моя перлинка»: рецепт приготування
Печиво-сердечка з компліментами: рецепт приготування
«Все Буде Смачно»: які страви приготують зіркові чоловіки на День Закоханих? (Анонс на 11.02.2018)
Салат-букет: рецепт приготування
Їстівні квіти-льодяники: рецепт приготування
Відомі українці записали відеозвернення до Надії Матвєєвої


Новини партнерів


ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити