Малиновий компот: рецепт консервації на зиму

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

595623d9de3dc_iStock-625232106

Інгредієнти:

Червона смородина – 250 г

Малина – 250 г

Цукор – 250 г

Сіль – 60 г

Лимонний сік – 12-15 мл

Готуємо малиновий компот:

1. Червону смородину добре промийте і очистіть від гілочок. Малину потримайте в сольовому розчині. У киплячу воду опустіть ягоди. Варіть 5-7 хвилин після повторного закипання. За 1-2 хвилини до повної готовності додайте лимонний сік. Вимкніть вогонь і додайте цукор. Розмішайте. Перед вживанням дайте компоту настоятися 1-2 години.

2. Якщо ви хочете закатати компот, то промиті й очищені від гілочок ягоди викладіть на дно простерилізованій банки. Засипте ягоди цукром, додайте лимонний сік. Залийте окропом і відразу ж закочуйте банку. Щоб кришки не здувалися і не злітали, відразу після закачування переверніть банку шийкою вниз, укутайте ковдрою або рушником і залиште на ніч.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Простий рецепт ягідного смузі

Правила закачування компоту на зиму

Є кілька способів стерилізації банок. Один з найпростіших – духовка. Достатньо поставити банку на решітку в духовку шийкою вниз при температурі 160 градусів на 5-10 хвилин – і вона готова для консервації. А для кришки досить і 30 секунд – інакше вона розплавиться, а гумка погнеться.

Ягоди для закачування варити не потрібно. Їх потрібно залити окропом і відразу закатати. За ті кілька тижнів або місяців, які ягоди будуть у воді в банці, компот прекрасно настоїться і буде насиченим і ароматним.

Ми не варимо компот, тому всі інгредієнти можна додавати відразу. А ось пропорції води і ягід, а також кількість цукру універсальні для всіх ягідних компотів. Компот можна закочувати відразу – гарячим. Тому що конденсат, який утворюється на внутрішній стороні кришки, – просто змішається з компотом без будь-якої шкоди.

Після закачування перевертайте банку і ставте її шийкою вниз. Так ми прибираємо повітря між кришкою і рідиною. А саме гаряче повітря від компоту зазвичай виштовхує і зриває кришки з консервації. Завдяки цій простій дії, ви не зіпсуєте жодної консервації.

Потім необхідно укутати банку чимось теплим. Головне – зберегти температуру всередині банки максимальною якомога довше. Тому що ягоди інтенсивно віддають сік і аромат тільки в гарячій рідині. Якщо банка швидко охолоне, то ягоди не встигнуть настоятися. Компот буде майже позбавленим смаку, блідим і водянистим. В такому теплі дайте постояти банкам 1-2 дня.

Дивіться відео приготування малинового компоту на зиму!

Video: Компот з малини: простий рецепт консервації

Як законсервувати смачний малиновий компот? Читайте простий рецепт компоту з малини на зиму на сайті кулінарного проекту Все Буде Смачно!
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Рецепт: відкритий грибний пиріг
Ліниві вареники
3 швидкі піци
Пивна піца – рецепт
Як приготувати чебуреки
Глінтвейн — новорічний рецепт
Імбирні пряники
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепты салатов на новый год 2019, какой салат приготовить на новый год 2019, рецепты новогодних салатов 2019, салат желтая свинка, салат гнездо глухаря, салат с сухариками королевский, салат с ананасами курицей и грибами, салат из кальмаров
Рецепти салатів на Новий рік 2019
рецепт салата грибная поляна с корейской морковкой, рецепт приготовления салата грибная поляна с корейской морковкой, как приготовить салат грибная поляна с корейской морковкой, состав салата грибная поляна с корейской морковкой, как приготовить салат грибная поляна с корейской морковкой
Грибна поляна: 5 рецептів салату