Малиновий компот: рецепт консервації на зиму


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

595623d9de3dc_iStock-625232106

Інгредієнти:

Червона смородина – 250 г

Малина – 250 г

Цукор – 250 г

Сіль – 60 г

Лимонний сік – 12-15 мл

Готуємо малиновий компот:

1. Червону смородину добре промийте і очистіть від гілочок. Малину потримайте в сольовому розчині. У киплячу воду опустіть ягоди. Варіть 5-7 хвилин після повторного закипання. За 1-2 хвилини до повної готовності додайте лимонний сік. Вимкніть вогонь і додайте цукор. Розмішайте. Перед вживанням дайте компоту настоятися 1-2 години.

2. Якщо ви хочете закатати компот, то промиті й очищені від гілочок ягоди викладіть на дно простерилізованій банки. Засипте ягоди цукром, додайте лимонний сік. Залийте окропом і відразу ж закочуйте банку. Щоб кришки не здувалися і не злітали, відразу після закачування переверніть банку шийкою вниз, укутайте ковдрою або рушником і залиште на ніч.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Простий рецепт ягідного смузі

Правила закачування компоту на зиму

Є кілька способів стерилізації банок. Один з найпростіших – духовка. Достатньо поставити банку на решітку в духовку шийкою вниз при температурі 160 градусів на 5-10 хвилин – і вона готова для консервації. А для кришки досить і 30 секунд – інакше вона розплавиться, а гумка погнеться.

Ягоди для закачування варити не потрібно. Їх потрібно залити окропом і відразу закатати. За ті кілька тижнів або місяців, які ягоди будуть у воді в банці, компот прекрасно настоїться і буде насиченим і ароматним.

Ми не варимо компот, тому всі інгредієнти можна додавати відразу. А ось пропорції води і ягід, а також кількість цукру універсальні для всіх ягідних компотів. Компот можна закочувати відразу – гарячим. Тому що конденсат, який утворюється на внутрішній стороні кришки, – просто змішається з компотом без будь-якої шкоди.

Після закачування перевертайте банку і ставте її шийкою вниз. Так ми прибираємо повітря між кришкою і рідиною. А саме гаряче повітря від компоту зазвичай виштовхує і зриває кришки з консервації. Завдяки цій простій дії, ви не зіпсуєте жодної консервації.

Потім необхідно укутати банку чимось теплим. Головне – зберегти температуру всередині банки максимальною якомога довше. Тому що ягоди інтенсивно віддають сік і аромат тільки в гарячій рідині. Якщо банка швидко охолоне, то ягоди не встигнуть настоятися. Компот буде майже позбавленим смаку, блідим і водянистим. В такому теплі дайте постояти банкам 1-2 дня.

Дивіться відео приготування малинового компоту на зиму!

Video: Компот з малини: простий рецепт консервації

Як законсервувати смачний малиновий компот? Читайте простий рецепт компоту з малини на зиму на сайті кулінарного проекту Все Буде Смачно!


Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Домашній хліб в духовці від Тетяни Литвинової
Безалкогольний глінтвейн від Оксани та Альбіни з Київ вдень та вночі
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Млинці: найпростіший рецепт для початківців
Десерт «Квітка кохання»: рецепт приготування
Перепілка з «золотим» яйцем: рецепт приготування


Новини партнерів


ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити