Марокканський салат: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Марокканська кухня вважається однією з найсмачніших в світі. Марокканці з давніх часів вміють створити з простих продуктів ситні і красиві страви. Так, яскравим прикладом майстерності марокканських кухарів є овочеві салати. Ми ж пропонуємо вам, слідуючи нашому покроковому рецепту, приготувати салат зі шпинатом з додаванням пекучого італійського соусу “Мостарда”.

Інгредієнти:

  • шпинат (розморожений) – 400 г
  • лимон – 1 шт.
  • часник – 3 зубчики
  • олія – 60 мл
  • вершкове масло – 25 г
  • сіль – 10 г
  • паприка – 4 г
  • зіра – 6 г
  • петрушка – 40 гілочок
  • аджика – 20 мл

Інгредієнти для соусу «Мостарда»:

  • лимон – 1 шт.
  • цукор – 40 г
  • гірчиця діжонська без зерен – 40 мл
  • перець чилі – 1 шт.
  • сіль – 5 г

Читайте також: Теплий салат з реберець по-китайськи: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте соус «Мостарда»: розріжте лимон і дайте настоятися з цукром. Потім проваріть до скляного кольору, змішайте з діжонською гірчицею, подрібненим перцем чилі та сіллю. Проваріть ще 5 хв.
  2. На суміші вершкового масла та олії обсмажте розчавлений часник та подрібнену петрушку. Додайте сіль, паприку, зіру та розморожений шпинат.
  3. Прогрійте і додайте до шпинату «Мостарду», протушкуйте 3 хв.
  4. Додайте лимонний сік та аджику, прогрійте ще 2 хв. Прикрасьте готовий салат розрізаними навпіл оливками,  лимонною цедрою та аджикою.

Читайте також: Салат з яловичим серцем: рецепт приготування

Video: Марокканський салат: рецепт покроково

Як приготувати марокканський салат? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
Как приготовить варенье из черной смородины - пошаговый рецепт с фото от победителя кулинарного шоу «МастерШеф-5» Евгения Клопотенко
Варення з чорної смородини з перцем від Євгена Клопотенко (фото)
шоколадный торт с вишней, шоколадный торт с вишней рецепт, шоколадный торт с вишней рецепт приготовления, как приготовить шоколадный торт с вишней, состав шоколадного торта с вишней
Шоколадний торт з вишнею