Медовик класичний: рецепт Тетяни Литвинової

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Медовик з’явився ще в 19 столітті, коли його подали дружині Імператора Олександра I, яка категорично не любила мед. Але цей десерт, приготований молодим та недосвідченим кондитером настільки вразив Імператрицю, що з тих пір, торт став її улюбленим десертом. Через деякий час торт завоював популярність і у народу і зараз складно уявити людину, яка б жодного разу не куштувала торт медовик. Як приготувати медовик класичний? Рецепт Тетяни Литвинової шукайте в нашому матеріалі. Там є навіть трафарет для прикраси медовика. Читайте, покроковий рецепт, як приготувати медовик класичний.

Читайте також: Київський торт: рецепт покроковий

Інгредієнти:

  • цукор – 475
  • вода – 75 мл
  • лимонна кислота – 1 г
  • харчова сода – 1,5 ч. л.
  • борошно – 350 г
  • вершкове масло – 100 г
  • лимони – 1 шт.
  • яйця – 3 шт.
  • сметана – 900 мл
  • мед – 100 г

Читайте також: Торт сметанник: покроковий рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте патоку. Поставте сотейник на великий вогонь, насипте в нього цукор, налийте води і зваріть сироп. Додайте лимонної кислоти, соди і розмішайте.
  2. Замісити тісто. Змішайте на паровій бані масло, цукор, яйця, а потім – патоку. Вимісити.
  3. Додайте соду, погашену лимонним соком, а потім – борошно і вимісіть тісто.
  4. Приготуйте коржі. Присипте дошку борошном і викладіть на неї тісто. Розріжте тісто на 8 рівних частин.
  5. Кожну з них розкачати в пласт. Перенесіть лист пергаменту з тістом на деко.
  6. Випікайте кожен корж протягом 2 хвилин при температурі 200 ° C.
  7. З кожного готового коржа виріжте форму.
  8. Приготуйте крем. Сметану збийте з цукром міксером. Додайте лимонний сік та ще раз збийте. Додайте мед та перемішайте.

Формуємо торт:

  1. Тарілку змастіть кремом та викладіть на неї перший корж. Змастіть корж кремом та покладіть наступний. Повторюйте так до останнього коржа.
  2. Верхній корж та боки змастіть кремом. Обрізки подрібніть на крихти в блендері. Виріжте з паперу трафарет, покладіть на торт та присипте поверхню дрібними крихтами, а боки – великими.
  3. Залиште медовик на годину при кімнатній температурі, а потім поставте його на 2 години в холодильник.

Трафарет для прикраси медовика

соты трафарет

Читайте також: Лимонник: рецепт торта

Video: Медовик: класичний рецепт від Тетяни Литвинової

Як приготувати медовик класичний? Рецепт Тетяни Литвинової шукайте в матеріалі. Там є навіть трафарет для прикраси медовика. Читайте, як приготувати медовик класичний

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Рецепт супу харчо від Сергія Калініна
Як вибрати якісну згущенку?
Суп-пюре з броколі
Шпундра
Як приготувати рис для суші?
Консервовані помідори
Найпростіший рецепт варення з дині
Як вибрати солодкий кавун?
10 рецептів печива за 15 хвилин
Як заморозити малину на зиму
Як варити кукурудзу: рецепт Ігоря Місевича
Як очистити кукурудзу в качанах швидко і просто
Кукурудза запечена в духовці: рецепт покроковий
3 рецепти кукурудзи від Ігоря Місевича

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
крабовый салат с овощами
Простий овочевий салат з крабовими паличками
салат греческий
Салат Грецький