Медовик з’явився ще в 19 столітті, коли його подали дружині Імператора Олександра I, яка категорично не любила мед. Але цей десерт, приготований молодим та недосвідченим кондитером настільки вразив Імператрицю, що з тих пір, торт став її улюбленим десертом. Через деякий час торт завоював популярність і у народу і зараз складно уявити людину, яка б жодного разу не куштувала торт медовик. Як приготувати медовик класичний? Рецепт Тетяни Литвинової шукайте в нашому матеріалі. Там є навіть трафарет для прикраси медовика. Читайте, покроковий рецепт, як приготувати медовик класичний.
Читайте також: Київський торт: рецепт покроковий
Інгредієнти:
- цукор – 475
- вода – 75 мл
- лимонна кислота – 1 г
- харчова сода – 1,5 ч. л.
- борошно – 350 г
- вершкове масло – 100 г
- лимони – 1 шт.
- яйця – 3 шт.
- сметана – 900 мл
- мед – 100 г
Читайте також: Торт сметанник: покроковий рецепт приготування
Спосіб приготування:
- Приготуйте патоку. Поставте сотейник на великий вогонь, насипте в нього цукор, налийте води і зваріть сироп. Додайте лимонної кислоти, соди і розмішайте.
- Замісити тісто. Змішайте на паровій бані масло, цукор, яйця, а потім – патоку. Вимісити.
- Додайте соду, погашену лимонним соком, а потім – борошно і вимісіть тісто.
- Приготуйте коржі. Присипте дошку борошном і викладіть на неї тісто. Розріжте тісто на 8 рівних частин.
- Кожну з них розкачати в пласт. Перенесіть лист пергаменту з тістом на деко.
- Випікайте кожен корж протягом 2 хвилин при температурі 200 ° C.
- З кожного готового коржа виріжте форму.
- Приготуйте крем. Сметану збийте з цукром міксером. Додайте лимонний сік та ще раз збийте. Додайте мед та перемішайте.
Формуємо торт:
- Тарілку змастіть кремом та викладіть на неї перший корж. Змастіть корж кремом та покладіть наступний. Повторюйте так до останнього коржа.
- Верхній корж та боки змастіть кремом. Обрізки подрібніть на крихти в блендері. Виріжте з паперу трафарет, покладіть на торт та присипте поверхню дрібними крихтами, а боки – великими.
- Залиште медовик на годину при кімнатній температурі, а потім поставте його на 2 години в холодильник.
Трафарет для прикраси медовика
Читайте також: Лимонник: рецепт торта