Мармуровий кекс: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Мармуровий кекс – це оригінальна випічка з бісквітного тіста, яку відрізняє незвичайний візерунок. Щоб домогтися такого малюнка, необхідно з’єднати кілька різнокольорових частин тіста і перемішати зубочисткою. Особливістю нашого кексу стане додавання в тісто корисного і смачного шпинату. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт мармурового кексу.

Інгредієнти:

  • шпинат — 200 г
  • борошно — 450 г
  • олія — 270 мл
  • вершкове масло — 20 г
  • молоко (3,2%) — 170 мл
  • цукор — 400 г
  • яйця — 3 шт.
  • какао-порошок — 15 г
  • розпушувач — 5 г
  • сіль — 10 г
  • ванільний цукор — 8 г
  • вершки (33%) — 100 мл
  • білий шоколад — 180 г

Читайте також: Гарбузовий кекс: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Помитий та очищений шпинат подрібніть у блендері. Збийте яйця з цукром, поступово влийте олію. Отриману масу розділіть на дві частини. В одну з них додайте молоко та збийте.
  2. Борошно змішайте з розпушувачем, ванільним цукром та сіллю. Розділіть на 2 частини. Першу частину сухих інгредієнтів додайте у яйця з цукром, перемішайте та викладіть у масу шпинат.
  3. У другу частину сухих інгредієнтів додайте какао і з‘єднайте цю суміш з яєчно-молочною масою. Перемішайте.
  4. Змащену олією форму присипте борошном. Спершу налийте тісто зі шпинатом, а на нього – тісто з какао. Перемішайте між собою два тіста зубочисткою.
  5. Закрийте форму фольгою та запікайте кекс 1 год. у духовці при 170°С.
  6. Для ганашу – нагрійте на паровій бані вершки, додайте поламаний на шматочки білий шоколад. Коли шоколад розтопиться, покладіть вершкове масло, перемішайте. Накрийте ганаш плівкою і охолодіть 30 хв. за кімнатної температури і стільки ж – у холодильнику. Полийте ганашем остиглий кекс.

Читайте також: Буряково-шоколадні кекси

Video: Мармуровий кекс: рецепт покроково

Як приготувати мармуровий кекс? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодный соус, ягодный соус рецепт, пошаговый рецепт приготовления ягодного соуса, как приготовить ягодный соус, состав ягодного соуса
Готуємо ягідні соуси: найкращі рецепти
домашний мармелад, как приготовить домашний мармелад, рецепт приготовления мармелада, состав домашнего мармелада
Домашній мармелад із літніх фруктів та ягід: ТОП-3 рецепти