Мусака з баклажанами: рецепт приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів


Переглянути відгуки

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Мусака – улюблена багатьма традиційна грецька страва. Схоже вона на запіканку, але завдяки соусу “бешамель” страва виходить ніжною та невагомою. Дивіться покроковий рецепт приготування мусаки з баклажанами в нашому матеріалі.

Читайте також: Гречана запіканка від Ольги Мартиновської

Інгредієнти:

  • баклажани – 600 г
  • картопля – 400 г
  • твердий сир «гауда» – 150 г
  • панірувальні сухарі – 30 г
  • олія – 100 мл
  • сіль – 90 г

Соус «бешамель»:

  • вершкове масло – 50 г
  • борошно – 100 г
  • молоко (2,5%) – 1 л
  • мелений мускатний горіх – 1 г
  • сіль – 5 г

Соус «болоньєз»:

  • яловичина (тонкий край) – 500 г
  • свинина (ошийок) – 250 г
  • цибуля – 2 шт.
  • часник – 4 зубчики
  • помідори – 300 г
  • томатна паста – 30 г
  • біле сухе вино – 125 мл
  • олія – 60 мл
  • вода – 125 мл
  • цукор – 4 г
  • паличка кориці – 1 шт.
  • мелений мускатний горіх – 1 г
  • лавровий лист – 1 шт.
  • духмяний перець горошком – 4 шт.
  • сіль – 20 г

Читайте також: Баклажановий пиріг від Сергія Калініна

Спосіб приготування:

  1. Очищену картоплю наріжте кружальцями. Так само наріжте баклажани, засипте їх сіллю та залиште на 10 хв. Потім промийте та просушіть. Викладіть картоплю та баклажани на дека з пергаментом, змащеним олією. Поставте у розігріту до 180°С духовку на 15 хв.
  2. Для соусу «Болоньєз» – перекручену у м´ясорубці цибулю обсмажте на пательні з олією до золотавості. Додайте подрібнений часник, смажте 3 хв. Додайте перекручені на фарш яловичину та свинину, а через 5 хв. – біле сухе вино. Тушкуйте 10 хв.
  3. Влийте розведену у воді томатну пасту, покладіть паличку кориці, духмяний перець горошком та лавровий лист. Тушкуйте 3 хв. Додайте пюре з бланшованих помідорів без шкірки, зменште вогонь, тушкуйте соус ще 7-10 хв. до випарювання рідини.
  4. Для соусу «Бешамель» – розтопіть вершкове масло, додайте борошно, обсмажте разом 1 хв. Тоненькою цівкою введіть молоко, перемішайте до однорідності. Приправте соус сіллю та меленим мускатним горіхом. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння та приберіть з вогню.
  5. Сформуйте мусаку. Форму для випікання змастіть олією та присипте панірувальними сухарями. На дно форми викладіть шар картоплі. Змастіть соусом «Бешамель» та присипте тертим сиром. Викладіть шар баклажанів, змастіть соусом «Бешамель» та присипте сиром.
  6. Зверху викладіть соус «Болоньєз», потім розподіліть «Бешамель», що залишився, і присипте залишками сиру. Накрийте форму фольгою. Відправте у розігріту до 180°С духовку на 40 хв. Потім приберіть фольгу та запікайте ще 20 хв. Готову мусаку залиште на 30 хв. остигати.


Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Млинці: найпростіший рецепт для початківців
Десерт «Квітка кохання»: рецепт приготування
Перепілка з «золотим» яйцем: рецепт приготування
Торт-піньята «Солодка душа»: рецепт приготування
Каре телятини «Приворотне зілля»: рецепт приготування
Закуска «Центр всесвіту»: рецепт приготування
Шоколадний торт «Лава пристрасті»: рецепт приготування
Салат з морепродуктів «Моя перлинка»: рецепт приготування
Печиво-сердечка з компліментами: рецепт приготування
«Все Буде Смачно»: які страви приготують зіркові чоловіки на День Закоханих? (Анонс на 11.02.2018)
Салат-букет: рецепт приготування
Їстівні квіти-льодяники: рецепт приготування
Відомі українці записали відеозвернення до Надії Матвєєвої


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити