Мусака з баклажанами: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Мусака – улюблена багатьма традиційна грецька страва. Схоже вона на запіканку, але завдяки соусу “бешамель” страва виходить ніжною та невагомою. Дивіться покроковий рецепт приготування мусаки з баклажанами в нашому матеріалі.

Читайте також: Гречана запіканка від Ольги Мартиновської

Інгредієнти:

  • баклажани – 600 г
  • картопля – 400 г
  • твердий сир «гауда» – 150 г
  • панірувальні сухарі – 30 г
  • олія – 100 мл
  • сіль – 90 г

Соус «бешамель»:

  • вершкове масло – 50 г
  • борошно – 100 г
  • молоко (2,5%) – 1 л
  • мелений мускатний горіх – 1 г
  • сіль – 5 г

Соус «болоньєз»:

  • яловичина (тонкий край) – 500 г
  • свинина (ошийок) – 250 г
  • цибуля – 2 шт.
  • часник – 4 зубчики
  • помідори – 300 г
  • томатна паста – 30 г
  • біле сухе вино – 125 мл
  • олія – 60 мл
  • вода – 125 мл
  • цукор – 4 г
  • паличка кориці – 1 шт.
  • мелений мускатний горіх – 1 г
  • лавровий лист – 1 шт.
  • духмяний перець горошком – 4 шт.
  • сіль – 20 г

Читайте також: Баклажановий пиріг від Сергія Калініна

Спосіб приготування:

  1. Очищену картоплю наріжте кружальцями. Так само наріжте баклажани, засипте їх сіллю та залиште на 10 хв. Потім промийте та просушіть. Викладіть картоплю та баклажани на дека з пергаментом, змащеним олією. Поставте у розігріту до 180°С духовку на 15 хв.
  2. Для соусу «Болоньєз» – перекручену у м´ясорубці цибулю обсмажте на пательні з олією до золотавості. Додайте подрібнений часник, смажте 3 хв. Додайте перекручені на фарш яловичину та свинину, а через 5 хв. – біле сухе вино. Тушкуйте 10 хв.
  3. Влийте розведену у воді томатну пасту, покладіть паличку кориці, духмяний перець горошком та лавровий лист. Тушкуйте 3 хв. Додайте пюре з бланшованих помідорів без шкірки, зменште вогонь, тушкуйте соус ще 7-10 хв. до випарювання рідини.
  4. Для соусу «Бешамель» – розтопіть вершкове масло, додайте борошно, обсмажте разом 1 хв. Тоненькою цівкою введіть молоко, перемішайте до однорідності. Приправте соус сіллю та меленим мускатним горіхом. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння та приберіть з вогню.
  5. Сформуйте мусаку. Форму для випікання змастіть олією та присипте панірувальними сухарями. На дно форми викладіть шар картоплі. Змастіть соусом «Бешамель» та присипте тертим сиром. Викладіть шар баклажанів, змастіть соусом «Бешамель» та присипте сиром.
  6. Зверху викладіть соус «Болоньєз», потім розподіліть «Бешамель», що залишився, і присипте залишками сиру. Накрийте форму фольгою. Відправте у розігріту до 180°С духовку на 40 хв. Потім приберіть фольгу та запікайте ще 20 хв. Готову мусаку залиште на 30 хв. остигати.

Video: Мусака з баклажанами: рецепт покроковий

Як приготувати страву - мусака з баклажанами? Не дивлячись на складну назву - рецепт дуже простий! Дивіться покрокове приготування мусаки з баклажанами в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Як приготувати тісто для вареників
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
8 новорічних страв з усього світу
Як правильно ліпити хачапурі?
Рецепт: відкритий грибний пиріг
Ліниві вареники
3 швидкі піци
Пивна піца – рецепт
Як приготувати чебуреки
Глінтвейн — новорічний рецепт
Імбирні пряники
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік