М‘ясні кульки на шпажках із соусом «моле поблано»: рецепт приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів


Переглянути відгуки

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Ніжні м’ясні кульки з індички, запечені в духовці, стануть відмінним варіантом як для обіду, так і для святкової вечері. До цього блюда подається пікантний соус «моле поблано» з томатів, перцю чилі та тертого шоколаду. Читайте в нашому матеріалі докладніше про те, як приготувати м’ясні кульки на шпажках із соусом «молі поблано».

Інгредієнти:

  • мале філе індички – 2 шт.
  • борошно – 50 г
  • томатна паста – 60 мл
  • томатний сік – 250 мл
  • вершкове масло – 50 г
  • олія – 40 мл
  • смалець – 100 г
  • вода – 500 мл
  • тортилья – 2 шт.
  • чорний хліб – 140 г
  • панірувальні сухарі – 100 г
  • яйце – 1 шт.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • цибуля зелена – 5 стебел
  • часник – 3 зубчики
  • діжонська гірчиця – 40 мл
  • перець чилі – 250 г
  • гарбузове насіння – 40 г
  • мигдаль – 80 г
  • аніс – 4 г
  • майоран – 2 г
  • гвоздика мелена – 1 г
  • кориця мелена – 8 г
  • кунжут – 10 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • шоколад чорний гіркий (70%) – 90 г
  • сіль – 10 г                                                        

Читайте також: Котлети по-аджарськи: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Мале філе індички наріжте шматками та пропустіть через м’ясорубку разом з зеленою цибулею. Додайте до фаршу подрібнену ріпчасту цибулю, часник, м’яке вершкове масло, сіль, чорний мелений перець, майоран, діжонську гірчицю, борошно, томатну пасту та яйце.
  2. Вимішайте фарш, сформуйте з нього кульки розміром з яйце. Обкачайте їх в сухарях, обсмажте на олії 10 хв.
  3. На шпажки, замочені у воді, нанизайте по три м’ясні кульки. Покладіть шпажки на деко з пергаментом та запікайте 15 хв. за температури 200°С.
  4. Для соусу – розріжте на частини почищений перець чилі, залийте окропом та дайте настоятися 2 хв. Відкиньте на друшляк, обсмажте перець 1 хв. на розтопленому смальці. Відкладіть.
  5. З чорного хліба зріжте скоринку, покришіть разом з тортильями на сковорідку, де смажився перець. Обсмажте на смальці до рум‘яної скоринки.
  6. Складіть у чашу блендера гарбузове насіння, мигдаль, зерна анісу та насіння червоного перцю. Змеліть до однорідності, перекладіть суміш на сковорідку до хлібних крихт. Додайте кунжут, корицю та гвоздику, влийте воду, томатний сік, покладіть томатну пасту. Тушкуйте 15 хв.
  7. Потім додайте обсмажений гострий перець, тертий на дрібній тертці чорний шоколад та перебийте соус на пюре. Подавайте разом з індичими фрикадельками.


Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Млинці: найпростіший рецепт для початківців
Десерт «Квітка кохання»: рецепт приготування
Перепілка з «золотим» яйцем: рецепт приготування
Торт-піньята «Солодка душа»: рецепт приготування
Каре телятини «Приворотне зілля»: рецепт приготування
Закуска «Центр всесвіту»: рецепт приготування
Шоколадний торт «Лава пристрасті»: рецепт приготування
Салат з морепродуктів «Моя перлинка»: рецепт приготування
Печиво-сердечка з компліментами: рецепт приготування
«Все Буде Смачно»: які страви приготують зіркові чоловіки на День Закоханих? (Анонс на 11.02.2018)
Салат-букет: рецепт приготування
Їстівні квіти-льодяники: рецепт приготування
Відомі українці записали відеозвернення до Надії Матвєєвої


Новини партнерів


ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити