М‘ясні кульки на шпажках із соусом «моле поблано»: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Ніжні м’ясні кульки з індички, запечені в духовці, стануть відмінним варіантом як для обіду, так і для святкової вечері. До цього блюда подається пікантний соус «моле поблано» з томатів, перцю чилі та тертого шоколаду. Читайте в нашому матеріалі докладніше про те, як приготувати м’ясні кульки на шпажках із соусом «молі поблано».

Інгредієнти:

  • мале філе індички – 2 шт.
  • борошно – 50 г
  • томатна паста – 60 мл
  • томатний сік – 250 мл
  • вершкове масло – 50 г
  • олія – 40 мл
  • смалець – 100 г
  • вода – 500 мл
  • тортилья – 2 шт.
  • чорний хліб – 140 г
  • панірувальні сухарі – 100 г
  • яйце – 1 шт.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • цибуля зелена – 5 стебел
  • часник – 3 зубчики
  • діжонська гірчиця – 40 мл
  • перець чилі – 250 г
  • гарбузове насіння – 40 г
  • мигдаль – 80 г
  • аніс – 4 г
  • майоран – 2 г
  • гвоздика мелена – 1 г
  • кориця мелена – 8 г
  • кунжут – 10 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • шоколад чорний гіркий (70%) – 90 г
  • сіль – 10 г                                                        

Читайте також: Котлети по-аджарськи: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Мале філе індички наріжте шматками та пропустіть через м’ясорубку разом з зеленою цибулею. Додайте до фаршу подрібнену ріпчасту цибулю, часник, м’яке вершкове масло, сіль, чорний мелений перець, майоран, діжонську гірчицю, борошно, томатну пасту та яйце.
  2. Вимішайте фарш, сформуйте з нього кульки розміром з яйце. Обкачайте їх в сухарях, обсмажте на олії 10 хв.
  3. На шпажки, замочені у воді, нанизайте по три м’ясні кульки. Покладіть шпажки на деко з пергаментом та запікайте 15 хв. за температури 200°С.
  4. Для соусу – розріжте на частини почищений перець чилі, залийте окропом та дайте настоятися 2 хв. Відкиньте на друшляк, обсмажте перець 1 хв. на розтопленому смальці. Відкладіть.
  5. З чорного хліба зріжте скоринку, покришіть разом з тортильями на сковорідку, де смажився перець. Обсмажте на смальці до рум‘яної скоринки.
  6. Складіть у чашу блендера гарбузове насіння, мигдаль, зерна анісу та насіння червоного перцю. Змеліть до однорідності, перекладіть суміш на сковорідку до хлібних крихт. Додайте кунжут, корицю та гвоздику, влийте воду, томатний сік, покладіть томатну пасту. Тушкуйте 15 хв.
  7. Потім додайте обсмажений гострий перець, тертий на дрібній тертці чорний шоколад та перебийте соус на пюре. Подавайте разом з індичими фрикадельками.

Video: М‘ясні кульки на шпажках із соусом «моле поблано»: рецепт покроково

Як приготувати м‘ясні кульки на шпажках із соусом «моле поблано»? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Рецепт супу харчо від Сергія Калініна
Як вибрати якісну згущенку?
Суп-пюре з броколі
Шпундра
Як приготувати рис для суші?
Консервовані помідори
Найпростіший рецепт варення з дині
Як вибрати солодкий кавун?
10 рецептів печива за 15 хвилин
Як заморозити малину на зиму
Як варити кукурудзу: рецепт Ігоря Місевича
Як очистити кукурудзу в качанах швидко і просто
Кукурудза запечена в духовці: рецепт покроковий
3 рецепти кукурудзи від Ігоря Місевича

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
крабовый салат с овощами
Простий овочевий салат з крабовими паличками
салат греческий
Салат Грецький