Налисники від Алли Ковальчук


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Ніжні тоненькі млинці та сирна начинка, що тане в роті, – Алла Ковальчук навчила готувати бабусині налисники.  

Читайте також: рецепти млинців на молоці, на кефірі і з кабачків!

 

Інгредієнти:

борошно – 250 г

молоко – 250 мл

яйця – 4 шт.

цукор – 35 г

сіль – 3 г

вода – 250 мл

вершкове масло – 80 г

сир – 500 г

сметана – 100 мл

цукрова пудра – 75 г

родзинки – 100 г

ванілін – 1 г

1342586_original

Приготування:

Вершкове масло розмішайте з цукром. Яйця трохи збийте віничком і додайте до цукрово-масляної суміші.

Молоко змішайте з гарячою водою. Додайте до нього сіль та розмішуйте впродовж хвилини.

Додайте половину молочної суміші до яєць і перемішайте. Борошно висипте гіркою та зробіть у ній поглиблення. Влийте рідку яєчну масу в борошно двома етапами та перемішайте до однорідності.

Поступово додавайте до тіста молочно-водну суміш, що залишилася, та перемішуйте до консистенції вершків. Накрийте миску з тістом рушником і залиште на столі на 20 хв.

На розпечену сковороду виливайте по половині ополоника тіста. Смажте млинці впродовж хвилини на середньому вогні, переверніть і смажте ще 30 секунд. Готові млинці викладіть на тарілку.

Кожен млинець змастіть вершковим маслом та накрийте рушником. Остудіть до кімнатної температури.

Сир перетріть через сито. Додайте до нього цукрову пудру і ванілін та перемішайте. Додайте сметану та перемішайте до однорідності.

Родзинки залийте гарячою водою на 5 хвилин. Просушіть їх паперовими рушниками, додайте до начинки та перемішайте.

На кожен млинець півмісяцем нанесіть рівномірним шаром по 2 ст. л. начинки.

Скрутіть млинці трубочкою. Загніть краєчки млинця всередину.

Заморожене вершкове масло наріжте на тонкі скибочки. Викладіть 6 скибочок на дно дека.

Викладіть налисники щільно.

Присипте 1 ч. л. цукру та накрийте млинці фольгою.

Запікайте в заздалегідь розігрітій до 150°C духовці впродовж 5 хвилин. Зніміть фольгу та запікайте ще 10 хвилин. Дістаньте налисники та розріжте кожен навпіл навскіс.



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Домашній хліб в духовці від Тетяни Литвинової
Безалкогольний глінтвейн від Оксани та Альбіни з Київ вдень та вночі
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Млинці: найпростіший рецепт для початківців
Десерт «Квітка кохання»: рецепт приготування
Перепілка з «золотим» яйцем: рецепт приготування


Новини партнерів


ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити