Налисники від Алли Ковальчук

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Ніжні тоненькі млинці та сирна начинка, що тане в роті, – Алла Ковальчук навчила готувати бабусині налисники.  

Читайте також: рецепти млинців на молоці, на кефірі і з кабачків!

 

Інгредієнти:

борошно – 250 г

молоко – 250 мл

яйця – 4 шт.

цукор – 35 г

сіль – 3 г

вода – 250 мл

вершкове масло – 80 г

сир – 500 г

сметана – 100 мл

цукрова пудра – 75 г

родзинки – 100 г

ванілін – 1 г

1342586_original

Приготування:

Вершкове масло розмішайте з цукром. Яйця трохи збийте віничком і додайте до цукрово-масляної суміші.

Молоко змішайте з гарячою водою. Додайте до нього сіль та розмішуйте впродовж хвилини.

Додайте половину молочної суміші до яєць і перемішайте. Борошно висипте гіркою та зробіть у ній поглиблення. Влийте рідку яєчну масу в борошно двома етапами та перемішайте до однорідності.

Поступово додавайте до тіста молочно-водну суміш, що залишилася, та перемішуйте до консистенції вершків. Накрийте миску з тістом рушником і залиште на столі на 20 хв.

На розпечену сковороду виливайте по половині ополоника тіста. Смажте млинці впродовж хвилини на середньому вогні, переверніть і смажте ще 30 секунд. Готові млинці викладіть на тарілку.

Кожен млинець змастіть вершковим маслом та накрийте рушником. Остудіть до кімнатної температури.

Сир перетріть через сито. Додайте до нього цукрову пудру і ванілін та перемішайте. Додайте сметану та перемішайте до однорідності.

Родзинки залийте гарячою водою на 5 хвилин. Просушіть їх паперовими рушниками, додайте до начинки та перемішайте.

На кожен млинець півмісяцем нанесіть рівномірним шаром по 2 ст. л. начинки.

Скрутіть млинці трубочкою. Загніть краєчки млинця всередину.

Заморожене вершкове масло наріжте на тонкі скибочки. Викладіть 6 скибочок на дно дека.

Викладіть налисники щільно.

Присипте 1 ч. л. цукру та накрийте млинці фольгою.

Запікайте в заздалегідь розігрітій до 150°C духовці впродовж 5 хвилин. Зніміть фольгу та запікайте ще 10 хвилин. Дістаньте налисники та розріжте кожен навпіл навскіс.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
Макарони під м’ясним фаршем
Картопля по-македонски

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею