Ніжні тоненькі млинці та сирна начинка, що тане в роті, – Алла Ковальчук навчила готувати бабусині налисники.
Читайте також: рецепти млинців на молоці, на кефірі і з кабачків!
Інгредієнти:
борошно – 250 г
молоко – 250 мл
яйця – 4 шт.
цукор – 35 г
сіль – 3 г
вода – 250 мл
вершкове масло – 80 г
сир – 500 г
сметана – 100 мл
цукрова пудра – 75 г
родзинки – 100 г
ванілін – 1 г
Приготування:
Вершкове масло розмішайте з цукром. Яйця трохи збийте віничком і додайте до цукрово-масляної суміші.
Молоко змішайте з гарячою водою. Додайте до нього сіль та розмішуйте впродовж хвилини.
Додайте половину молочної суміші до яєць і перемішайте. Борошно висипте гіркою та зробіть у ній поглиблення. Влийте рідку яєчну масу в борошно двома етапами та перемішайте до однорідності.
Поступово додавайте до тіста молочно-водну суміш, що залишилася, та перемішуйте до консистенції вершків. Накрийте миску з тістом рушником і залиште на столі на 20 хв.
На розпечену сковороду виливайте по половині ополоника тіста. Смажте млинці впродовж хвилини на середньому вогні, переверніть і смажте ще 30 секунд. Готові млинці викладіть на тарілку.
Кожен млинець змастіть вершковим маслом та накрийте рушником. Остудіть до кімнатної температури.
Сир перетріть через сито. Додайте до нього цукрову пудру і ванілін та перемішайте. Додайте сметану та перемішайте до однорідності.
Родзинки залийте гарячою водою на 5 хвилин. Просушіть їх паперовими рушниками, додайте до начинки та перемішайте.
На кожен млинець півмісяцем нанесіть рівномірним шаром по 2 ст. л. начинки.
Скрутіть млинці трубочкою. Загніть краєчки млинця всередину.
Заморожене вершкове масло наріжте на тонкі скибочки. Викладіть 6 скибочок на дно дека.
Викладіть налисники щільно.
Присипте 1 ч. л. цукру та накрийте млинці фольгою.
Запікайте в заздалегідь розігрітій до 150°C духовці впродовж 5 хвилин. Зніміть фольгу та запікайте ще 10 хвилин. Дістаньте налисники та розріжте кожен навпіл навскіс.