Відкритий тришаровий пиріг зі скумбрії: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Любителі несолодкої випічки однозначно оцінять цей рецепт. Соковита і ароматна начинка складається з трьох шарів: риби, сиру та яєчної заливки. А пісочне тісто виходить розсипчастим і дуже смачним. Щоб додати пирогу пікантності, пропонуємо використовувати в начинці спеції. Така страва стане чудовим перекусом для всієї родини! Читайте покроковий рецепт відкритого тришарового пирога зі скумбрії в нашому матеріалі.

Інгредієнти для тіста:

  • яйця – 2 шт.
  • вода – 120 мл
  • сіль – 10 г
  • борошно – 500 г
  • масло вершкове – 300 г

Інгредієнти для рибної начинки:

  • скумбрія – 1,2 кг
  • сіль – 10 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • сушений базилік – 4 г
  • лимон – 1 шт.
  • розморожений шпинат – 400 г
  • олія – 60 мл

Інгредієнти для сирної начинки:

  • сир (9%) – 200 г
  • кориця мелена – 3 г
  • сіль – 10 г

Інгредієнти для яєчної заливки:

  • яйця – 3 шт.
  • молоко (2,5%) – 100 мл
  • вершки (20%) – 100 мл
  • сіль – 5 г
  • чорний мелений перець – 2 г

Читайте также: Американський гарбузовий пиріг: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте тісто: відділіть жовтки від білків, до жовтків додайте воду, збийте, потім додайте сіль і ще раз перемішайте. Борошно з‘єднайте з холодним вершковим маслом, перетріть руками в крихту, додайте збиті жовтки. Замісіть тісто, зберіть його в кулю, загорніть у плівку і залиште в холодильнику на 1 год.
  2. Потім розкачайте тісто в круглий пласт, викладіть у форму, покривши дно та борти. Підрівняйте краї тіста качалкою, зробіть виделкою проколи та поставте форму на 15 хв. в духовку, розігріту до 180°С.
  3. Для рибної начинки – поріжте філе скумбрії кубиком, посоліть, поперчіть, додайте сушений базилік, цедру та лимонний сік. Перемішайте, обсмажте на олії 10 хв. Дайте охолонути 5 хв. і додайте розморожений шпинат. Перемішайте.
  4. Для сирної начинки – сир розімніть виделкою, додайте сіль та мелену корицю. Перемішайте. Для яєчної начинки – влийте до яєць молоко та вершки, посоліть, поперчіть, збийте до легкої піни.
  5. На спечений корж викладіть рибну начинку, потім сирну, а зверху залийте все яєчною масою. Випікайте 30 хв. за температури 200°С.

Video: Відкритий тришаровий пиріг зі скумбрії: рецепт покроково

Як приготувати відкритий тришаровий пиріг зі скумбрії? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Рецепт: відкритий грибний пиріг
Ліниві вареники
3 швидкі піци
Пивна піца – рецепт
Як приготувати чебуреки
Глінтвейн — новорічний рецепт
Імбирні пряники
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт салата грибная поляна с корейской морковкой, рецепт приготовления салата грибная поляна с корейской морковкой, как приготовить салат грибная поляна с корейской морковкой, состав салата грибная поляна с корейской морковкой, как приготовить салат грибная поляна с корейской морковкой
Грибна поляна: 5 рецептів салату
рецепт салата гнездо глухаря, рецепт приготовления салата гнездо глухаря, как приготовить салат гнездо глухаря, состав салата гнездо глухаря, как приготовить салат гнездо глухаря
Салат Гніздо глухаря: рецепт класичний