Відкритий тришаровий пиріг зі скумбрії: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Любителі несолодкої випічки однозначно оцінять цей рецепт. Соковита і ароматна начинка складається з трьох шарів: риби, сиру та яєчної заливки. А пісочне тісто виходить розсипчастим і дуже смачним. Щоб додати пирогу пікантності, пропонуємо використовувати в начинці спеції. Така страва стане чудовим перекусом для всієї родини! Читайте покроковий рецепт відкритого тришарового пирога зі скумбрії в нашому матеріалі.

Інгредієнти для тіста:

  • яйця – 2 шт.
  • вода – 120 мл
  • сіль – 10 г
  • борошно – 500 г
  • масло вершкове – 300 г

Інгредієнти для рибної начинки:

  • скумбрія – 1,2 кг
  • сіль – 10 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • сушений базилік – 4 г
  • лимон – 1 шт.
  • розморожений шпинат – 400 г
  • олія – 60 мл

Інгредієнти для сирної начинки:

  • сир (9%) – 200 г
  • кориця мелена – 3 г
  • сіль – 10 г

Інгредієнти для яєчної заливки:

  • яйця – 3 шт.
  • молоко (2,5%) – 100 мл
  • вершки (20%) – 100 мл
  • сіль – 5 г
  • чорний мелений перець – 2 г

Читайте также: Американський гарбузовий пиріг: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте тісто: відділіть жовтки від білків, до жовтків додайте воду, збийте, потім додайте сіль і ще раз перемішайте. Борошно з‘єднайте з холодним вершковим маслом, перетріть руками в крихту, додайте збиті жовтки. Замісіть тісто, зберіть його в кулю, загорніть у плівку і залиште в холодильнику на 1 год.
  2. Потім розкачайте тісто в круглий пласт, викладіть у форму, покривши дно та борти. Підрівняйте краї тіста качалкою, зробіть виделкою проколи та поставте форму на 15 хв. в духовку, розігріту до 180°С.
  3. Для рибної начинки – поріжте філе скумбрії кубиком, посоліть, поперчіть, додайте сушений базилік, цедру та лимонний сік. Перемішайте, обсмажте на олії 10 хв. Дайте охолонути 5 хв. і додайте розморожений шпинат. Перемішайте.
  4. Для сирної начинки – сир розімніть виделкою, додайте сіль та мелену корицю. Перемішайте. Для яєчної начинки – влийте до яєць молоко та вершки, посоліть, поперчіть, збийте до легкої піни.
  5. На спечений корж викладіть рибну начинку, потім сирну, а зверху залийте все яєчною масою. Випікайте 30 хв. за температури 200°С.

Video: Відкритий тришаровий пиріг зі скумбрії: рецепт покроково

Як приготувати відкритий тришаровий пиріг зі скумбрії? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Яблучний Спас: пиріг з яблук та печива
Яблучний Спас: соус з яблук
Яблука, запечені у листковому тісті, до Яблучного Спасу
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Рецепт супу харчо від Сергія Калініна
Як вибрати якісну згущенку?
Суп-пюре з броколі
Шпундра
Як приготувати рис для суші?
Консервовані помідори
Найпростіший рецепт варення з дині
Як вибрати солодкий кавун?
10 рецептів печива за 15 хвилин
Як заморозити малину на зиму

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша
шарлотка на кефире рецепт
Шарлотка на кефірі з яблуками