Тетяна Литвинова вже розповідала, як приготувати класичний жульєн з куркою. А тепер експерт шоу «Все буде смачно» поділилася рецептом вегетаріанського жульєну з овочами… Читайте в нашому матеріалі, як приготувати овочевий жульєн за рецептом зірки.
Інгредієнти:
- гливи – 150 г
- морква – 100 г
- цибуля ріпчаста (гострих сортів) – 150 г
- сир твердий («Гауда») – 60 г
- соняшникова олія (рафінована) – 30 мл
- вершкове масло – 30 г
- сухе біле вино – 50 мл
- сіль – 1,5 г (дрібка)
Читайте також: Печеня-запіканка «Три в одному»: рецепт приготування
Спосіб приготування:
- Овочі і гриби наріжте методом «жульєн».
- Протушкуйте цибулю і моркву в суміші соняшникової олії та вершкового масла протягом 15 хвилин.
- Додайте до них гливи і протушкуйте приблизно 5 хвилин.
- Налийте в сковороду біле сухе вино і протушкуйте все ще 5 хвилин, а потім викладіть на серветку.
- Коли папір вбере в себе надлишки жиру, перекладіть овочі та гриби в миску і залийте соусом бешамель. Добре перемішайте і розкладіть жульен в кокотніці з булочок з щільною м’якоттю.
- Густо посипте страву натертим сиром.
- Запікайте жульєн при температурі 200 градусів до повного розплавлення сиру – протягом 10–15 хвилин.