Паска від Алли Ковальчук

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Щоб паска вдалася на славу, її потрібно приготувати за рецептом кулінарного експерта шоу “Все буде смачно!” Алли Ковальчук

Інгредієнти:

борошно – 400-600 г

молоко250 мл

дріжджі35 г

цукор – 1 склянка

ванільний цукор

вершкове масло125 г

яйця4 шт.

сіль

родзинки30 г

цукати30 г

IMG_9620Приготування:

Зробіть опару для тіста.

Молоко підігрійте до 36°C. Розчиніть в молоці пресовані дріжджі і додайте цукор і борошно.

Зробіть опару, накрийте її рушником і залиште в теплому місці на 30 хв.

Зробіть перший заміс тіста для паски.

Розтопіть вершкове масло і охолодіть його. Яйця розділіть на білки і жовтки. Жовтки збийте з цукром, а білки до щільної піни.

Коли опара збільшиться вдвічі, додайте ванільний цукор, сіль, жовтки з цукром, борошно і білки.

Замісіть тісто. В кінці додайте розтоплене вершкове масло і вимішуйте тісто до тих пір, поки воно не почне легко відлипати від рук.

Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на 1 годину. Тісто має вирости в два-три рази.

Родзинки і цукати для паски замочіть на 5-10 хвилин у теплій воді. Обсушіть їх на паперовому рушнику.

Зробіть другий заміс тіста для паски.

У тісто, що підійшло, додайте родзинки, цукати і ретельно перемішайте, щоб вони розподілилися по всьому тісту.

Змастіть форми для випікання маслом і викладіть в них тісто, заповнюючи форми на третину. Поставте форму з тістом у тепле місце на 30 хв.

Коли тісто заповнить практично всю форму, змастіть його зверху збитим жовтком для глянсового блиску.

Змастіть зверху збитим білком. Поставте паски в духовку і випікайте 40 хвилин при температурі 180 °C.

Video: Как приготовить пасхальный кулич?

Смотрите рецепт от Аллы Ковальчук на сайте шоу "Все буде смачно!"
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
Макарони під м’ясним фаршем
Картопля по-македонски

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею