Печиво-сердечка з компліментами: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Печиво у формі сердечок – один з наймиліших презентів на День святого Валентина. А щоб внести трохи різноманітності, пропонуємо вам докласти до печива записку з компліментом або освідченням. Таким чином у вас вийде їстівна листівка-валентинка. Читайте в нашому матеріалі, як приготувати печиво-сердечка з компліментами.

Інгредієнти: 

  • борошно – 320 г
  • кориця мелена – 8 г
  • розпушувач – 3 г
  • вершкове масло – 100 г
  • цукрова пудра – 250 г
  • какао-порошок – 30 г
  • яйце – 1 шт.
  • абрикосовий джем – 80 мл
  • мелений імбир – 2 г
  • молоко (2,5%) – 60 мл
  • чорний шоколад (72%) – 50 г

Спосіб приготування:

  1. Борошно з’єднайте з какао-порошком, розпушувачем, меленою корицею та меленим імбиром. Покладіть терте вершкове масло та перетріть усе на крихту. Додайте яйце, цукрову пудру, абрикосовий джем та замісіть пісочне тісто. Загорніть його в плівку та покладіть у холодильник на 30 хв.
  2. Потім розкачайте у пласт товщиною 5 мм. За допомогою форм виріжте з тіста 11 сердечок – 1 велике та 10 менших. Коктейльною трубочкою зробіть у маленькому печиві посередині по 2 дірочки. Викладіть на деко та поставте у розігріту до 180˚С духовку. Випікайте протягом 10 хв. Дістаньте печиво з духовки та дайте охолонути.
  3. Приготуйте молочну глазур: змішайте до однорідності цукрову пудру та молоко. Нанесіть глазур на готове печиво, обходячи дірочки, та дайте глазурі застигнути впродовж 20 хв.
  4. Розтопіть у мікрохвильовці шоколад, перелийте його у кондитерський мішок. Зробіть шоколадом напис на великому серці. Залиште застигати.
  5. У дірочки на маленькому печиві протягніть стрічки. Напишіть 10 записок з компліментами, загорніть, прикладіть їх вертикально до печива та прив’яжіть кожну записку стрічкою.

Читайте також: Тарт у вигляді фаршированих лимонів: рецепт приготування

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Рецепт супу харчо від Сергія Калініна
Як вибрати якісну згущенку?
Суп-пюре з броколі
Шпундра
Як приготувати рис для суші?
Консервовані помідори
Найпростіший рецепт варення з дині
Як вибрати солодкий кавун?
10 рецептів печива за 15 хвилин
Як заморозити малину на зиму
Як варити кукурудзу: рецепт Ігоря Місевича
Як очистити кукурудзу в качанах швидко і просто
Кукурудза запечена в духовці: рецепт покроковий
3 рецепти кукурудзи від Ігоря Місевича

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
крабовый салат с овощами
Простий овочевий салат з крабовими паличками
салат греческий
Салат Грецький