Печиво у формі сердечок – один з наймиліших презентів на День святого Валентина. А щоб внести трохи різноманітності, пропонуємо вам докласти до печива записку з компліментом або освідченням. Таким чином у вас вийде їстівна листівка-валентинка. Читайте в нашому матеріалі, як приготувати печиво-сердечка з компліментами.
Інгредієнти:
- борошно – 320 г
- кориця мелена – 8 г
- розпушувач – 3 г
- вершкове масло – 100 г
- цукрова пудра – 250 г
- какао-порошок – 30 г
- яйце – 1 шт.
- абрикосовий джем – 80 мл
- мелений імбир – 2 г
- молоко (2,5%) – 60 мл
- чорний шоколад (72%) – 50 г
Спосіб приготування:
- Борошно з’єднайте з какао-порошком, розпушувачем, меленою корицею та меленим імбиром. Покладіть терте вершкове масло та перетріть усе на крихту. Додайте яйце, цукрову пудру, абрикосовий джем та замісіть пісочне тісто. Загорніть його в плівку та покладіть у холодильник на 30 хв.
- Потім розкачайте у пласт товщиною 5 мм. За допомогою форм виріжте з тіста 11 сердечок – 1 велике та 10 менших. Коктейльною трубочкою зробіть у маленькому печиві посередині по 2 дірочки. Викладіть на деко та поставте у розігріту до 180˚С духовку. Випікайте протягом 10 хв. Дістаньте печиво з духовки та дайте охолонути.
- Приготуйте молочну глазур: змішайте до однорідності цукрову пудру та молоко. Нанесіть глазур на готове печиво, обходячи дірочки, та дайте глазурі застигнути впродовж 20 хв.
- Розтопіть у мікрохвильовці шоколад, перелийте його у кондитерський мішок. Зробіть шоколадом напис на великому серці. Залиште застигати.
- У дірочки на маленькому печиві протягніть стрічки. Напишіть 10 записок з компліментами, загорніть, прикладіть їх вертикально до печива та прив’яжіть кожну записку стрічкою.
Читайте також: Тарт у вигляді фаршированих лимонів: рецепт приготування