Пельмені – одне з найулюбленіших домашніх ласощів, яке збирає за обіднім столом всю сім’ю. Пропонуємо оновлений рецепт цієї смачної страви, доповнений пряним соусом і оригінальною подачею. Читайте покроковий рецепт пельменів на ніжках в нашому матеріалі і приємно дивуйте близьких.
Інгредієнти для тіста:
- борошно – 200 г
- кефір (2,5%) – 125 мл
- сода – 6 г
- сіль – 3 г
Інгредієнти для начинки:
- свинячий фарш – 200 г
- курячий фарш – 50 г
- солона «соломка» – 15 шт.
- цибуля – 1 шт.
- часник – 2 зубчики
- сіль – 5 г
- перець духмяний мелений – 3 г
Інгредієнти для паніровки:
- яйце – 2 шт.
- сіль – 3 г
- панірувальні сухарі – 100 г
- олія – 150 мл
Інгредієнти для соусу:
- курага – 100 г
- яблучний сік – 250 мл
- біле сухе вино – 50 мл
- апельсин – 1 шт.
- чебрець – 2 гілочки
- перець чилі – 1 шт.
- сіль – 5 г
- цукор – 16 г
Читайте також: Як зробити тісто для пельменів
Спосіб приготування:
- Замісіть тісто: змішайте кефір, сіль, борошно та соду. Вимісіть, накрийте тісто плівкою і залиште на 30 хв. в теплому місці.
- Для начинки – змішайте свинячий та курячий фарш. Додайте подрібнені цибулю та часник, посоліть та вимісіть руками. Додайте чорний мелений перець і відбийте фарш в мисці.
- Розкачайте тісто в пласт, виріжте склянкою кружальця, викладіть симетрично по центру кожного кружальця «соломку». На «соломку» покладіть фарш, защипніть краї тіста і розріжте пельмень упоперек навпіл.
- Занурте пельмені у збиті яйця, потім обкачайте у панірувальних сухарях та обсмажте порціями в розігрітій олії до золотистості. Викладіть готові пельмені на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.
- Для соусу – з‘єднайте яблучний сік та біле сухе вино, додайте цедру половини апельсина, чебрець, цукор. Витисніть сік з половини апельсина, покладіть курагу та варіть на повільному вогні 20 хв.
- Дістаньте з соусу гілочки чебрецю, додайте сіль та перемішайте. Також додайте половинку порізаного перцю чилі і перебийте усе блендером до однорідності.
Читайте також: Пельмені з лісовими грибами: рецепт приготування