Пельмені на ніжках рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Пельмені – одне з найулюбленіших домашніх ласощів, яке збирає за обіднім столом всю сім’ю. Пропонуємо оновлений рецепт цієї смачної страви, доповнений пряним соусом і оригінальною подачею. Читайте покроковий рецепт пельменів на ніжках в нашому матеріалі і приємно дивуйте близьких.

Інгредієнти для тіста:

  • борошно – 200 г
  • кефір (2,5%) – 125 мл
  • сода – 6 г
  • сіль – 3 г

Інгредієнти для начинки:

  • свинячий фарш – 200 г
  • курячий фарш – 50 г
  • солона «соломка» – 15 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • сіль – 5 г
  • перець духмяний мелений – 3 г

Інгредієнти для паніровки:

  • яйце – 2 шт.
  • сіль – 3 г
  • панірувальні сухарі – 100 г
  • олія – 150 мл

Інгредієнти для соусу:

  • курага – 100 г
  • яблучний сік – 250 мл
  • біле сухе вино – 50 мл
  • апельсин – 1 шт.
  • чебрець – 2 гілочки
  • перець чилі – 1 шт.
  • сіль –  5 г
  • цукор – 16 г

Читайте також: Як зробити тісто для пельменів

Спосіб приготування:

  1. Замісіть тісто: змішайте кефір, сіль, борошно та соду. Вимісіть, накрийте тісто плівкою і залиште на 30 хв. в теплому місці.
  2. Для начинки – змішайте свинячий та курячий фарш. Додайте подрібнені цибулю та часник, посоліть та вимісіть руками. Додайте чорний мелений перець і відбийте фарш в мисці.
  3. Розкачайте тісто в пласт, виріжте склянкою кружальця, викладіть симетрично по центру кожного кружальця «соломку». На «соломку» покладіть фарш, защипніть краї тіста і розріжте пельмень упоперек навпіл.
  4. Занурте пельмені у збиті яйця, потім обкачайте у панірувальних сухарях та обсмажте порціями в розігрітій олії до золотистості. Викладіть готові пельмені на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.
  5. Для соусу – з‘єднайте яблучний сік та біле сухе вино, додайте цедру половини апельсина, чебрець, цукор. Витисніть сік з половини апельсина, покладіть курагу та варіть на повільному вогні 20 хв.
  6. Дістаньте з соусу гілочки чебрецю, додайте сіль та перемішайте. Також додайте половинку порізаного перцю чилі і перебийте усе блендером до однорідності.

Читайте також: Пельмені з лісовими грибами: рецепт приготування

Video: Пельмені на ніжках: рецепт покроково

Як приготувати пельмені на ніжках? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Яблучний Спас: пиріг з яблук та печива
Яблучний Спас: соус з яблук
Яблука, запечені у листковому тісті, до Яблучного Спасу
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Рецепт супу харчо від Сергія Калініна
Як вибрати якісну згущенку?
Суп-пюре з броколі
Шпундра
Як приготувати рис для суші?
Консервовані помідори
Найпростіший рецепт варення з дині
Як вибрати солодкий кавун?
10 рецептів печива за 15 хвилин
Як заморозити малину на зиму

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
Медово-яблочный узвар
Медово-яблучний узвар
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша