Пельмені на ніжках рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Пельмені – одне з найулюбленіших домашніх ласощів, яке збирає за обіднім столом всю сім’ю. Пропонуємо оновлений рецепт цієї смачної страви, доповнений пряним соусом і оригінальною подачею. Читайте покроковий рецепт пельменів на ніжках в нашому матеріалі і приємно дивуйте близьких.

Інгредієнти для тіста:

  • борошно – 200 г
  • кефір (2,5%) – 125 мл
  • сода – 6 г
  • сіль – 3 г

Інгредієнти для начинки:

  • свинячий фарш – 200 г
  • курячий фарш – 50 г
  • солона «соломка» – 15 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • сіль – 5 г
  • перець духмяний мелений – 3 г

Інгредієнти для паніровки:

  • яйце – 2 шт.
  • сіль – 3 г
  • панірувальні сухарі – 100 г
  • олія – 150 мл

Інгредієнти для соусу:

  • курага – 100 г
  • яблучний сік – 250 мл
  • біле сухе вино – 50 мл
  • апельсин – 1 шт.
  • чебрець – 2 гілочки
  • перець чилі – 1 шт.
  • сіль –  5 г
  • цукор – 16 г

Читайте також: Як зробити тісто для пельменів

Спосіб приготування:

  1. Замісіть тісто: змішайте кефір, сіль, борошно та соду. Вимісіть, накрийте тісто плівкою і залиште на 30 хв. в теплому місці.
  2. Для начинки – змішайте свинячий та курячий фарш. Додайте подрібнені цибулю та часник, посоліть та вимісіть руками. Додайте чорний мелений перець і відбийте фарш в мисці.
  3. Розкачайте тісто в пласт, виріжте склянкою кружальця, викладіть симетрично по центру кожного кружальця «соломку». На «соломку» покладіть фарш, защипніть краї тіста і розріжте пельмень упоперек навпіл.
  4. Занурте пельмені у збиті яйця, потім обкачайте у панірувальних сухарях та обсмажте порціями в розігрітій олії до золотистості. Викладіть готові пельмені на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.
  5. Для соусу – з‘єднайте яблучний сік та біле сухе вино, додайте цедру половини апельсина, чебрець, цукор. Витисніть сік з половини апельсина, покладіть курагу та варіть на повільному вогні 20 хв.
  6. Дістаньте з соусу гілочки чебрецю, додайте сіль та перемішайте. Також додайте половинку порізаного перцю чилі і перебийте усе блендером до однорідності.

Читайте також: Пельмені з лісовими грибами: рецепт приготування

Video: Пельмені на ніжках: рецепт покроково

Як приготувати пельмені на ніжках? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодный соус, ягодный соус рецепт, пошаговый рецепт приготовления ягодного соуса, как приготовить ягодный соус, состав ягодного соуса
Готуємо ягідні соуси: найкращі рецепти
домашний мармелад, как приготовить домашний мармелад, рецепт приготовления мармелада, состав домашнего мармелада
Домашній мармелад із літніх фруктів та ягід: ТОП-3 рецепти