Перепілка з «золотим» яйцем: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Ніжне м’ясо перепілки, замариноване у лимонному маринаді, з начинкою із пармезану і шинки стане родзинкою вашого святкового столу. Для прикрашання пропонуємо вам зробити «золоте» яйце і додати запечений виноград. Читайте в нашому матеріалі, як приготувати перепілку з «золотим» яйцем.

Інгредієнти:

  • перепілки – 4 шт.
  • бодян (зірочки) – 2 шт.
  • часник – 8 зубчиків
  • абрикосовий джем – 40 мл
  • лимон – 1 шт.
  • сушена журавлина – 35 г
  • паприка – 6 г
  • сіль – 13 г
  • мелена кориця – 8 г
  • кардамон – 4 шт.
  • чорний мелений перець – 9 г
  • олія – 125 мл
  • яйця – 2 шт.
  • білий хліб (скибочками) – 3 шт.
  • молоко (2,5%) – 250 мл
  • шинка – 100 г
  • пармезан – 100 г
  • петрушка – 3 гілочки
  • білий виноград без кісточок – 300 г
  • свіжий базилік – 2 гілочки
  • червоне напівсолодке вино – 125 мл

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте маринад: з’єднайте лимонний сік, м’якоть лимона, зірочки бодяну, мелену корицю, паприку, олію, чорний мелений перець, зерна кардамону, абрикосовий джем, сіль, сушену журавлину та вичавлений часник. Замаринуйте у цій суміші випатраних перепілок, залишивши їх на 2 год. у холодильнику.
  2. Для начинки: з’єднайте вимочений у молоці хліб з тертим пармезаном, подрібненою шинкою, яйцем, подрібненою петрушкою, сіллю та чорним меленим перцем. Перемішайте до однорідності.
  3. Для «золотого» яйця: вимийте яйце з содою, зробіть з тупого кінця отвір діаметром 3 см, вилийте білок з жовтком у миску і збийте з сіллю, паприкою та чорним меленим перцем.
  4. Шкаралупу яйця вимийте та змастіть всередині олією. За бажанням покладіть у підготовлену шкаралупу продезінфіковану каблучку, загорнуту у листя базиліку. Залийте у шкаралупу збиту яєчну суміш.
  5. Обережно загорніть яйце отвором доверху у фольгу, потім у складену вдвоє марлю. Закріпіть марлю зверху та відваріть яйце. Готове яйце почистіть від шкаралупи.
  6. Покладіть яйце в одну з перепілок, зверху викладіть приготовану начинку. Нафаршируйте решту перепілок. Ніжки перепілок зв’яжіть кулінарною ниткою. Викладіть на деко, накрийте фольгою, запікайте перепілок у духовці, розігрітій до 180˚С, 25 хв.
  7. Викладіть у форму ягоди винограду, залийте вином. Поставте форму з виноградом та форму з перепілками без фольги у духовку та запікайте ще 15 хв. за температури 220˚С.
  8. Подавайте перепілок разом з виноградом та гілочками свіжого чебрецю. За бажанням дошку з перепілками встановіть на ящик з-під вина, поряд покладіть пляшку вина та сухий лід. Перед подачею полийте лід теплою водою.

Читайте також: Запечена хурма з качиним філе: рецепт приготування

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Солоні огірки: класичний рецепт
Вино з абрикос: рецепт приготування в домашніх умовах
Шарлотка від Алли Ковальчук
РЕЦЕПТ: Капустяна шарлотка
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Заморожені кубики шампанського для літніх коктейлів
Все про абрикос: найкращі рецепти
15 смачних страв, які можна приготувати в чашці
5 невідомих сніданків світу з 5 країн
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму