Перепілка з «золотим» яйцем: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Ніжне м’ясо перепілки, замариноване у лимонному маринаді, з начинкою із пармезану і шинки стане родзинкою вашого святкового столу. Для прикрашання пропонуємо вам зробити «золоте» яйце і додати запечений виноград. Читайте в нашому матеріалі, як приготувати перепілку з «золотим» яйцем.

Інгредієнти:

  • перепілки – 4 шт.
  • бодян (зірочки) – 2 шт.
  • часник – 8 зубчиків
  • абрикосовий джем – 40 мл
  • лимон – 1 шт.
  • сушена журавлина – 35 г
  • паприка – 6 г
  • сіль – 13 г
  • мелена кориця – 8 г
  • кардамон – 4 шт.
  • чорний мелений перець – 9 г
  • олія – 125 мл
  • яйця – 2 шт.
  • білий хліб (скибочками) – 3 шт.
  • молоко (2,5%) – 250 мл
  • шинка – 100 г
  • пармезан – 100 г
  • петрушка – 3 гілочки
  • білий виноград без кісточок – 300 г
  • свіжий базилік – 2 гілочки
  • червоне напівсолодке вино – 125 мл

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте маринад: з’єднайте лимонний сік, м’якоть лимона, зірочки бодяну, мелену корицю, паприку, олію, чорний мелений перець, зерна кардамону, абрикосовий джем, сіль, сушену журавлину та вичавлений часник. Замаринуйте у цій суміші випатраних перепілок, залишивши їх на 2 год. у холодильнику.
  2. Для начинки: з’єднайте вимочений у молоці хліб з тертим пармезаном, подрібненою шинкою, яйцем, подрібненою петрушкою, сіллю та чорним меленим перцем. Перемішайте до однорідності.
  3. Для «золотого» яйця: вимийте яйце з содою, зробіть з тупого кінця отвір діаметром 3 см, вилийте білок з жовтком у миску і збийте з сіллю, паприкою та чорним меленим перцем.
  4. Шкаралупу яйця вимийте та змастіть всередині олією. За бажанням покладіть у підготовлену шкаралупу продезінфіковану каблучку, загорнуту у листя базиліку. Залийте у шкаралупу збиту яєчну суміш.
  5. Обережно загорніть яйце отвором доверху у фольгу, потім у складену вдвоє марлю. Закріпіть марлю зверху та відваріть яйце. Готове яйце почистіть від шкаралупи.
  6. Покладіть яйце в одну з перепілок, зверху викладіть приготовану начинку. Нафаршируйте решту перепілок. Ніжки перепілок зв’яжіть кулінарною ниткою. Викладіть на деко, накрийте фольгою, запікайте перепілок у духовці, розігрітій до 180˚С, 25 хв.
  7. Викладіть у форму ягоди винограду, залийте вином. Поставте форму з виноградом та форму з перепілками без фольги у духовку та запікайте ще 15 хв. за температури 220˚С.
  8. Подавайте перепілок разом з виноградом та гілочками свіжого чебрецю. За бажанням дошку з перепілками встановіть на ящик з-під вина, поряд покладіть пляшку вина та сухий лід. Перед подачею полийте лід теплою водою.

Читайте також: Запечена хурма з качиним філе: рецепт приготування

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
Макарони під м’ясним фаршем
Картопля по-македонски

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею