Тістечка «ялинка»: рецепт приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Домашні десерти на новорічному столі порадують і дорослих, і маленьких. Пропонуємо вам приготувати бісквітні тістечка «ялинка» з малиновим компоте та мусом «ройбуш». Цей ніжний десерт запам’ятають ваші гості та будуть вимагати ще! Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт тістечок «ялинка».

Інгредієнти для бісквіту:

  • борошно – 200 г
  • вершкове масло (82,5%) – 150 г
  • молоко (2,5%) – 120 мл
  • яйця – 11 шт.
  • цукрова пудра – 125 г
  • червоний гелевий барвник – 4 краплі
  • зелений гелевий барвник – 6 крапель

 Інгредієнти для малинового компоте:

  • малина – 300 г
  • цукор – 100 г
  • желатин – 5 г
  • вода – 30 мл

Інгредієнти для мусу «ройбуш»:

  • білий шоколад – 540 г
  • вершки (33%) – 750 мл
  • заварний чай ройбуш – 10 г
  • желатин – 20 г
  • вода – 120 мл

Читайте також: Французький кіш з індичкою: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте заварний бісквіт: розтопіть масло, додайте молоко і борошно. Нагрівайте, помішуючи, до утворення оксамитової скоринки стінках посуду. Перекладіть тісто в миску, додайте яйця та жовтки, перемішайте до однорідності.
  2. Відкладіть ¼ частину тіста, змішайте її з червоним гелевим барвником. До тіста, що залишилося, додайте зелений гелевий барвник. Збийте білки з цукровою пудрою до стійких піків. ¼ частину білків змішайте з червоним тістом, іншу – з зеленим.
  3. Перекладіть червоне тісто та 1/3 зеленого тіста на дека з перграментом, розрівняйте. Випікайте коржі по 8 хв. за температури 170°С. Остудіть. Так само спечіть ще 2 зелених коржі, розділивши залишок тіста навпіл. Має вийти 3 зелених бісквіти та 1 червоний.
  4. Для компоте – малину змішайте з цукром, прогрійте до розчинення цукру 10 хв. Зніміть з вогню. Желатин замочіть у воді на 20 хв. З‘єднайте набряклий желатин з малиновою масою. Перемішайте до розчинення желатину.
  5. Розлийте отриману масу по силіконових формах. Залиште остигати на 30 хв., потім приберіть у холодильник на 4 год.
  6. Для мусу – вершки нагрійте з чаєм ройбуш до появи перших бульбашок, зніміть з вогню. Розтопіть на паровій бані білий шоколад, влийте гарячі вершки, перемішайте. Додайте желатин, попередньо замочений у воді на 20 хв. Перемішайте масу до розчинення желатину.
  7. Зніміть суміш з парової бані, перебийте занурювальним блендером. Дайте охолонути до кімнатної температури. Потім змішайте зі збитими вершками, накрийте плівкою та поставте у холодильник на 10 хв.
  8. Зробіть з картону 6 півкіл. По них виріжте 6 півкіл з зеленого бісквіту. Згорніть картонну заготовку у вигляді конуса, закріпіть скотчем. Виріжте 6 кіл з червоного бісквіту, прикладаючи до нього основу конуса з картону.
  9. Встановіть картонні конуси у склянки вершиною донизу. Всередину конусів вставте заготовки з зеленого бісквіту, формуючи з них конус. Заповніть конуси з тіста на 2/3 мусом, викладіть у кожне тістечко компоте і докладіть мус до країв.
  10. Накрийте заготовками з червоного бісквіту. Відправте конуси у морозилку на 8 год.
  11. Для оздоблення – розтопіть цукор з водою та лимонною кислотою, проваріть 3 хв. Зніміть з тістечок картон. Прикрасьте кондитерською посипкою, приклеюючи її на цукровий сироп.

Video: Тістечка «ялинка»: рецепт покроково

Як приготувати тістечка «ялинка»? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Мед з кульбаб – простий рецепт приготування
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Домашній хліб в духовці від Тетяни Литвинової
Безалкогольний глінтвейн від Оксани та Альбіни з Київ вдень та вночі
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити