Тістечка «Київські каштани» від Тетяни Литвинової

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Тетяна Литвинова вже розповідала, як приготувати торт «Чорнослив у шоколаді». А тепер кулінарний експерт шоу «Все буде смачно!» Поділилася рецептом ще одного розкішного десерту з гармонійним поєднанням чорносливу, горіхів і шоколаду – фантастичних тістечок, відомих уже півстоліття під назвою «Київські каштани».

Складові:

яйця – 5 шт.

вершкове масло – 200 г

сода – 6 г

лимонний сік – 5 мл

борошно – 360 г

Для начинки:

волоські горіхи – 6 шт.

чорнослив – 240 г

сухе червоне вино – 250 мл

для глазурі:

цукор – 75 г

молоко – 55 мл

какао – 75 г

масло – 75 г

кокосова стружка – 75 г

pechene_kashtany_kpm3

Приготування:

Зваріть круто яйця. Охолодіть їх і вийміть жовтки.

Розітріть жовтки на ситі. Збийте з цукром м’яке вершкове масло і додайте перетерті жовтки.

Погасіть соду лимонним соком і підмішайте в масу. Додайте борошно і місіть тісто, поки воно не перестане липнути до рук і з нього не сформується куля. Накрийте його плівкою і поставте в холодильник.

Підсмажте четвертинки горіхів, охолодіть їх і перетріть руками, щоб злетіло лушпиння. Чорнослив промийте, залийте червоним вином і проваріть протягом 7 хвилин на середньому вогні. Дайте йому спокій, поки не охолоне. Вийміть з чорносливу кісточки і нафаршируйте його горіхами.

Остигнуте тісто поділіть на 4 частини. З кожної скачайте ковбаску і розріжте на 6 шматочків. З кожного шматка сформуйте кульки. Відкрийте їх на долоні і покладіть фарширований горіхом чорнослив. Заліпіть і знову сформуйте кулю.

Викладіть на деко з пергаментом і випікайте 15 хвилин при температурі 180 ° C. Охолодіть.

Приготуйте глазур, як в попередньому рецепті. Остигнулі кульки виделкою опустіть в глазур, а потім обкатайте в кокосовій стружці. Викладіть на решітку, щоб застигла глазур.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вегетаріанський гамбургер
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Кальмари, фаршировані картоплею (відеорецепт)
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
7 класних рецептів зимової лазаньї
Що зробити, щоб картопля в мундирі не тріскалася?
Хлібний кекс з рибою
Торт Мурашник
Печиво з маком і кунжутом
Млинці з морепродуктами
Шоколадний торт Лава пристрасті
Торт Руді
Як приготувати смажені фаршировані перці
Як правильно квасити капусту

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
яблочный кекс
Яблучний кекс
зеленый суп-пюре, рецепт приготовления зеленого супа-пюре, рецепт зеленого супа-пюре, рецепт супа-пюре из брокколи, рецепт супа-пюре из брокколи и кабачка, рецепт приготовления супа-пюре из кабачка
Зелений суп-пюре (Все буде добре)