Тістечка «Київські каштани» від Тетяни Литвинової

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Тетяна Литвинова вже розповідала, як приготувати торт «Чорнослив у шоколаді». А тепер кулінарний експерт шоу «Все буде смачно!» Поділилася рецептом ще одного розкішного десерту з гармонійним поєднанням чорносливу, горіхів і шоколаду – фантастичних тістечок, відомих уже півстоліття під назвою «Київські каштани».

Складові:

яйця – 5 шт.

вершкове масло – 200 г

сода – 6 г

лимонний сік – 5 мл

борошно – 360 г

Для начинки:

волоські горіхи – 6 шт.

чорнослив – 240 г

сухе червоне вино – 250 мл

для глазурі:

цукор – 75 г

молоко – 55 мл

какао – 75 г

масло – 75 г

кокосова стружка – 75 г

pechene_kashtany_kpm3

Приготування:

Зваріть круто яйця. Охолодіть їх і вийміть жовтки.

Розітріть жовтки на ситі. Збийте з цукром м’яке вершкове масло і додайте перетерті жовтки.

Погасіть соду лимонним соком і підмішайте в масу. Додайте борошно і місіть тісто, поки воно не перестане липнути до рук і з нього не сформується куля. Накрийте його плівкою і поставте в холодильник.

Підсмажте четвертинки горіхів, охолодіть їх і перетріть руками, щоб злетіло лушпиння. Чорнослив промийте, залийте червоним вином і проваріть протягом 7 хвилин на середньому вогні. Дайте йому спокій, поки не охолоне. Вийміть з чорносливу кісточки і нафаршируйте його горіхами.

Остигнуте тісто поділіть на 4 частини. З кожної скачайте ковбаску і розріжте на 6 шматочків. З кожного шматка сформуйте кульки. Відкрийте їх на долоні і покладіть фарширований горіхом чорнослив. Заліпіть і знову сформуйте кулю.

Викладіть на деко з пергаментом і випікайте 15 хвилин при температурі 180 ° C. Охолодіть.

Приготуйте глазур, як в попередньому рецепті. Остигнулі кульки виделкою опустіть в глазур, а потім обкатайте в кокосовій стружці. Викладіть на решітку, щоб застигла глазур.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
Макарони під м’ясним фаршем
Картопля по-македонски

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
домашние десерты, рецепты приготовления домашних десертов, рецепты домашних десертов, рецепты десертов, десерт в домашних условиях, яблочный штрудель с корицей, халва из тыквы, десерт из айвы, блинчики с грецкими орехами, тарт груша в хрустале
Домашні десерти осені: 5 смачних рецептів
рецепт десерта из айвы, рецепт приготовления десерта из айвы, как приготовить десерт из айвы, состав десерта из айвы, как приготовить десерт из айвы
Десерт із айви