Тетяна Литвинова поділилася рецептом смачних тістечок «Лимончики».
Інгредієнти:
тісто:
яйця – 4 шт.
сметана 20% – 2 ст.л.
вершкове масло 82,5% – 150г
розпушувач – 1 ч.л.
сода – ¼ ч.л.
борошно вищого сорту – 400г
сіль – ½ ч.л.
цукрова пудра – 100г
цедра 0,5 лимона
начинка:
білок сирий – 1 шт.
волоські горіхи – 100 г
цукор – 70 г
ванільний цукор – 0,5 ч.л.
цедра 0,5 лимона
сік лимона – 0,5 ч.л.
барвники:
морква – 1 шт.
сік 0,5 лимона
цукор для прикраси
Готуємо тістечка “Лимончики”:
1. Приготуйте тісто, як в рецепті тістечок «Персики», додайте цедру. Охолодіть 30 хвилин.
2. Приготуйте начинку: підсмажені волоські горіхи подрібніть качалкою. Білок збийте з лимонним соком, цукром і ванільним цукром до міцної піни. Додайте порціями білок в подрібнені горіхи, туди ж – цедру. Приберіть в холодильник на 10 хвилин.
3. Візьміть тісто з холодильника, дайте відійти 2-3 хвилини. Скачайте ковбаску, розділіть на частини. Розпластайте кружечки з тіста, в центр покладіть начинку. Складіть півмісяцем, зліпіть, як вареник. Прокатайте по столу, надайте форму лимона. Покладіть лимончики на пергамент, випікайте 10-15 хвилин при температурі 180 градусів. Моркву натріть на дрібній тертці, відіжміть сік, змішайте його з соком лимона. Занурте лимончики в суміш соків, потім – в цукор.